Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen we meervallen eten?

Cholesterol

 1. Als je je afvraagt ​​of je meerval kunt eten, ben je waarschijnlijk niet opgegroeid in het zuiden. Meerval, meestal gebakken, is een veel voorkomend gerecht in restaurants en huizen in de zuidelijke staten, met name op het platteland. Meerval wordt steeds populairder als een heerlijke eiwitbron die vetarm en caloriearm is, vooral wanneer het op een andere manier wordt gefrituurd dan frituren.

Verse meerval

 1. Voordat u vers gevangen meerval eet, neemt u contact op met uw plaatselijke uitbreidingskantoor over het water waar de vis is gevangen. Veel giftige chemicaliën, zoals PCB's, dioxines en kwik, spoelen uit in waterwegen en hopen zich op in vissen. Bijna alle vissen bevatten wat kwik, maar volgens de Environmental Protection Agency is meerval een van de vijf meest gegeten vissen die weinig kwik bevatten. De meeste mensen kunnen kleine hoeveelheden kwik verdragen, maar kinderen, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven, moeten de consumptie van kwikarme vis beperken tot niet meer dan twee maaltijden per week.

Gekweekte meerval

 1. De meeste meervallen die tegenwoordig worden gegeten, worden op meervallenkwekerijen gekweekt. Volgens de Texas Agricultural Extension Service is gekweekte meerval een schone en veilige eiwitbron. In tegenstelling tot de soms modderige smaak van vers gevangen meerval, is de smaak van gekweekte meerval consequent mild. Recepten die andere vis, vlees of gevogelte vragen, kunnen eenvoudig worden aangepast om meerval te gebruiken.

Calorieën en voedingsstoffen

 1. Een 3 oz. portie meerval gefixeerd op een andere manier dan frituren wordt geleverd met ongeveer 120 calorieën, 15 g eiwit en 6 g vet. Bij 100 mg is een portie meerval natriumarm. Het bevat 210 mg fosfor, dat is bijna een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Meerval bevat ook kleine hoeveelheden calcium, zink, koper, mangaan en magnesium.

 2. Meerval is een uitstekende bron van vitamine B12. Een portie bevat 2,36 mcg, wat bijna alle dagelijkse aanbevelingen voor volwassenen van 2,4 mcg omvat. Meerval voorziet je ook van choline, een voedingsstof die nodig is voor gezonde celmembranen en neurotransmitters. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 425 tot 550 mg; een portie meerval bevat ongeveer 67 mg. Een portie meerval bevat 2 g van de aanbevolen dagelijkse inname van niacine voor volwassenen van 14 tot 16 mg.

Kopen en voorbereiden

 1. Let bij het kopen van meervallen op stevig vlees zonder sterke geur, bloed of verkleuringen. Frozen is zo goed als vers qua smaak, voeding en uiterlijk. Laat de meerval niet ontdooien totdat je klaar bent om hem te koken. Ontdooien in de koelkast 's nachts of koken van bevroren, waardoor extra tijd.

 2. De klassieke manier om meervallen te repareren, is door maïsmeel en kruiden te paneren en vervolgens te frituren. Gebruik een gezonde olie met een hoog rookpunt, zoals geraffineerde canola. Bak, grill, gril, stoom of bak uw meerval voor minder calorieën en vet. Laat 110 minuten per centimeter dik toe, iets meer als je kookt vanuit bevroren. Wanneer vis gemakkelijk schilfert, is het klaar.

 3. Let bij het kopen van meervallen op stevig vlees zonder sterke geur, bloed of verkleuringen. Frozen is zo goed als vers qua smaak, voeding en uiterlijk. Laat de meerval niet ontdooien totdat je klaar bent om hem te koken. Ontdooien in de koelkast 's nachts of koken van bevroren, waardoor extra tijd.

 4. De klassieke manier om meervallen te repareren, is door maïsmeel en kruiden te paneren en vervolgens te frituren. Gebruik een gezonde olie met een hoog rookpunt, zoals geraffineerde canola. Bak, grill, gril, stoom of bak uw meerval voor minder calorieën en vet. Laat 110 minuten per centimeter dik toe, iets meer als je kookt vanuit bevroren. Wanneer vis gemakkelijk schilfert, is het klaar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407