Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen wortelen u helpen afvallen?

Andere tips

 1. Het stereotype dieet van de hele dag snoepen van wortel en selderiestokken is een cliché om een ​​goede reden - wortelen zijn geweldig gewichtsverliesvoedsel. Ze bevatten van nature weinig calorieën en zitten vol met voedingsstoffen die je kunnen helpen bij het afvallen. Voel je echter niet gedoemd om te snacken op gewone rauwe wortelen, omdat er veel smakelijke maar dieetvriendelijke manieren zijn om ze in je dieet op te nemen.

Andere tips

 1. Wortelen bevatten weinig calorieën en zijn zeer vullend en kunnen uw inspanningen voor gewichtsverlies ondersteunen.

Laag in calorieën

 1. Rauwe wortels in uw dieet opnemen is een slimme zet omdat ze weinig calorieën bevatten. Een kopje rauwe wortelstokken heeft slechts 50 calorieën, wat slechts 3 procent is van het dagelijkse calorie "budget" in een dieet van 1500 calorieën. Als je sneller wilt afvallen en slechts 1200 calorieën per dag eet, verbruikt een kopje worteltjes slechts 4 procent van je calorie-inname.

 2. Gekookte wortelen zijn iets hoger, met 54 calorieën per kop, terwijl wortels in blik slechts 37 calorieën per kop bevatten. Welk type u ook kiest, u kunt wortels gemakkelijk in uw caloriebewuste dieet opnemen.

Vitamine A en gewichtsverlies

 1. Wortelen zijn zwaargewicht als het gaat om vitamine A. Ongeacht het type wortelen dat u kiest, u krijgt alle vitamine A die u voor die dag nodig hebt. Een kop rauwe wortelen biedt bijvoorbeeld 408 procent van de dagelijkse waarde per kop, terwijl een kop gekookte wortels 532 procent van de dagelijkse waarde heeft.

 2. Uw lichaam zet vitamine A uit voedsel om in chemicaliën die retinoïden worden genoemd, die een wisselwerking hebben met uw cellen en weefsels. Sommige vormen van vitamine A communiceren met uw vetcellen en beïnvloeden nieuwe vetcelgroei, vetopslag en obesitas, volgens een recensie gepubliceerd in de Archives of Biochemistry and Biophysics in april 2015. De review merkt op dat vitamine A mogelijk een rol speelt bij het verminderen van buikobesitas - het type obesitas dat een ernstig gezondheidsrisico inhoudt.

 3. Meer vitamine A krijgen, kan ook uw gezondheid ten goede komen als u een paar kilo te verliezen hebt. Mensen met obesitas hebben de neiging om lage niveaus van vitamine A in hun weefsels te hebben, volgens een studie gepubliceerd in Scientific Reports in november 2015. Omdat uw cellen vitamine A nodig hebben om goed te functioneren, kan onvoldoende hebben voorkomen dat uw cellen en weefsels werken bij een optimaal niveau.

Biedt andere dieetvriendelijke voedingsstoffen

 1. Wortelen hebben ook enkele andere voedingsvoordelen die u kunnen helpen af ​​te vallen. Ze bieden een kleine, maar significante hoeveelheid vezels per portie - 14 procent van de dagelijkse waarde in een kopje rauwe wortelen en 18 procent in een kopje gekookte wortelen. Vezel eten is goed voor gewichtsverlies - het betekent dat je meer op je voedsel moet kauwen, dus je zult waarschijnlijk langzamer en bewuster eten, en het helpt je ook een vol gevoel te krijgen, volgens de Colorado State University.

 2. Wortelen helpen ook bij het verhogen van uw inname van vitamine C. Voldoende vitamine C in uw dieet is van cruciaal belang voor het verbranden van vet tijdens het sporten, volgens een studie gepubliceerd in een augustus 2006 nummer van Nutrition Metabolism. De studie wees uit dat jongvolwassenen met een lager dan optimaal vitamine C-gehalte 25 procent minder vet verbrandden tijdens cardiovasculaire oefeningen dan mensen met normale niveaus, en het verhogen van hun vitamine C-inname terug naar normale niveaus hielp hun vetverbranding tijdens het sporten te verhogen.

 3. Een kopje rauwe wortelen heeft 12 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C, terwijl een kopje gekookte wortels 10 procent biedt. Gebruik wortelen om uw vitamine C-inname te stimuleren, zodat u zeker bent van de grootste hoeveelheid vetverlies tijdens uw trainingen.

Worteloverwegingen en tips voor het serveren

 1. Voor de gezondste opties, eet rauwe wortelen of kook je eigen wortels helemaal opnieuw, met behulp van een gezonde kookmethode, zoals koken of grillen. Hoewel ingeblikte wortelen handig zijn, kunnen ze ook veel natrium bevatten - een kopje ingeblikte wortelen heeft 15 procent van de dagelijkse limiet voor natriuminname, vergeleken met 4 procent voor rauwe of gekookte wortelen. Hoewel natrium het vetverlies niet verstoort, kan het ervoor zorgen dat je water vasthoudt - wat betekent dat de weegschaal niet zal toegroeien - of het lijkt erop dat je bent aangekomen door de overtollige vloeistof.

 2. Je kunt kleine, hele wortels besprenkelen met olijfolie en ze afdekken met verse rozemarijn. Wikkel de wortels vervolgens in aluminiumfolie en bak tot de wortels zacht zijn, voor een smaakvolle kant die allesbehalve saai is.

 3. Voeg geraspte wortels en kaneel aan je havermout toe terwijl de havermout kookt, en bedek deze dan met gehakte walnoten voor iets dat lijkt op "carrot cake" haver. Of je kunt geraspte wortels, magere kokosmelk, een bolletje vanille-eiwitpoeder en een scheutje kaneel en nootmuskaat mixen voor een dieetvriendelijke smoothie met wortel-cake-smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407