Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen zwangere vrouwen garnalen eten

Kunnen zwangere vrouwen garnalen eten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 4 juni 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Kunnen zwangere vrouwen garnalen eten?

 1. Garnalen is een algemene term die duizenden verschillende soorten tienkapige schaaldieren beschrijft, waarvan de meeste tot de taxonomische groepen Dendrobranchiata of Caridea behoren. Vanwege hun overvloed en indrukwekkende samenstelling van voedingsstoffen, zijn ze ook een zeer belangrijke vorm van zeevruchten in veel delen van de wereld. Er zijn echter al lang zorgen over zwangere vrouwen die zeevruchten eten, vooral wanneer het rauw is, uit angst voor toxiciteit door zware metalen of door voedsel overgedragen ziekten.

 2. Gelukkig kunnen zwangere vrouwen garnalen eten, omdat het over het algemeen wordt geclassificeerd als zeevruchten met een laag kwikgehalte, in tegenstelling tot voedingsmiddelen met een hoog kwikgehalte zoals makreel, zwaardvis of haai. Het is zelfs niet alleen veilig om garnalen te eten tijdens de zwangerschap, maar het kan zelfs wat extra voeding en een paar verrassende gezondheidsvoordelen bieden.

Voordelen van het eten van garnalen tijdens de zwangerschap

 1. Wanneer zwangere vrouwen garnalen eten, verhogen ze hun inname van omega-3-vetzuren, evenals verschillende aminozuren, eiwitten en andere voedingsstoffen. Garnalensoorten zijn meestal rijk aan selenium en bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, vitamine B12, fosfor, jodium, choline en koper. Dit is naast een uitstekende eiwitbron. Met zo'n gevarieerd aanbod aan voedingsstoffen kan het eten van garnalen tijdens de zwangerschap helpen om de normale groei en ontwikkeling van de foetus te garanderen. [! 34286 => 1130 = 4!

 1. Ja, je kunt rauwe of niet gaar garnalen eten, op voorwaarde dat het van een betrouwbare en veilige bron is. Het belangrijkste als het gaat om garnalen is eigenlijk de versheid; ingevroren garnalen die worden ontdooid en vervolgens gekookt, lopen eigenlijk een hoger risico om voedselgerelateerde ziekten te bevatten. Omdat garnalen ook een nogal delicate zeevruchten zijn om te koken, is het beter om het te gaar te maken dan te gaar, omdat het hard en rubberachtig wordt. Mensen eten rauwe garnalen over de hele wereld, en hoewel er een risico bestaat dat het voedsel bacteriën bevat, moet het kort koken van de garnalen voldoende zijn om het te reinigen.

Garnalen eten?

 1. Er zijn veel manieren om garnalen te eten, waaronder koken, magnetron of sauteren, maar u moet ook weten hoe u garnalen moet reinigen en bereiden voordat u ze eet.

 2. Van daaruit kunt u de garnalen spoelen en in de koelkast bewaren, of ze meteen in uw bereiding gebruiken.

Welke garnalen zijn veilig om te eten?

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407