Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen zwangere vrouwen pistachenoten eten?

Portiegrootte

 1. Als u zwanger bent, kunt u overweldigd worden door het eetadvies dat u krijgt en kunt u zich zorgen maken over elke hap voedsel die u consumeert. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap moeten worden vermeden, kunnen de meeste voedzame voedingsmiddelen worden opgenomen als onderdeel van uw gezonde voeding. Pistaches zijn voedzame noten die veel voedingsstoffen leveren die je tijdens de zwangerschap nodig hebt. Meer informatie over noten en zwangerschap om u te helpen beslissen of u ze nu gaat eten of wachten tot u ze hebt afgeleverd.

Noten eten tijdens de zwangerschap

 1. Noten leveren bepaalde voedingsstoffen die je meer nodig hebt tijdens het dragen van een baby. Een van de meest opvallende is eiwit, dat een goede ontwikkeling van de weefsels en spieren van je ongeboren baby aanmoedigt. Noten zijn ook een gezonde bron van vezels, die kunnen helpen constipatie te voorkomen, een aandoening die de meerderheid van de zwangere vrouwen treft. What to Expect, een website van Heidi Murkoff, maker van de boekenreeks "What to Expect" voor ouders, merkt op dat noten ook een gezonde bron van omega-3-vetzuren zijn. Deze gezonde vetten kunnen de groei van de hersenen van je baby bevorderen.

Voordelen van pistachenoten

 1. Vooral pistachenoten zijn een gezonde aanvulling op uw zwangerschapsdieet, omdat u een vrij grote hoeveelheid ervan kunt eten voor een relatief laag aantal calorieën en een gezonde dosis verschillende voedingsstoffen. Eén ons pistaches bevat 160 calorieën en 12,71 g totaal vet, waarvan slechts 1,5 g ongezond, verzadigd is. Pistachenoten leveren ook bijna 6 g eiwit en 2,8 g vezels. Een portie pistachenoten voorziet je ook van kalium, calcium, folaat en ijzer, alle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei van een gezonde baby.

Bezorgdheid over pistachenoten

 1. Pistachenoten zijn niet geschikt voor alle zwangere vrouwen. Als je een sterke familiegeschiedenis van notenallergieën hebt, wil je misschien pistachenoten en andere noten uit je dieet verwijderen totdat je baby is geboren. U.S. News meldt dat met een familiegeschiedenis van notenallergieën het risico op astma van uw baby met 50 procent wordt verhoogd als u tijdens de zwangerschap regelmatig noten eet, inclusief pistachenoten. Neem contact op met uw verloskundige als er notenallergieën in uw familie zijn om te bepalen of pistachenoten geschikt zijn voor uw zwangerschapsdieet.

Manieren om ze in uw dieet op te nemen

 1. Als er geen familiegeschiedenis is van notenallergieën, neem dan gerust pistachenoten op in uw zwangerschapsdieet. Eet ze gewoon op voor een gezonde en bevredigende snack, of voeg ze toe aan je favoriete trailmixrecept. Dompel kipfilets in losgeklopte eieren en rol ze in geplette pistachenoten voor een gezonde coating voor gebakken of gegrilde kip. Pistachenoten kunnen worden gestrooid in ontbijtgranen, havermout of bevroren yoghurt voor een boost aan voedingsstoffen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407