Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kurkuma gebruiken om ontstekingen te verminderen

Huiduitslag

 1. Kurkuma is een felgeel kruid dat vaak in de Aziatische keuken wordt gebruikt. Kurkuma bevat het actieve ingrediënt curcumine, een antioxidant die ontstekingsremmende eigenschappen vertoont in aandoeningen zoals artritis, spierverstuikingen en andere verwondingen. Bovendien kan kurkuma de groei van kanker voorkomen en vertragen, beschermen tegen leveraandoeningen en helpen de symptomen van spijsverteringsaandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom te verminderen. Hoewel het simpelweg toevoegen van kurkuma aan je dagelijkse bereiding het verbruik verhoogt en de smaak verbetert, zijn er andere methoden om de inname te stimuleren en mogelijke ontstekingsreductie aan te moedigen. [! 32054 => 1130 = 2!

 1. Hoewel het gebruik van kurkuma in de traditionele Aziatische keuken, zoals curry, gebruikelijk is in de keuken, is een warme drank een andere manier om van het kruid te genieten en potentiële ontstekingen te behandelen. Om een ​​pot kurkuma-thee te maken, kook je eenvoudig 4 kopjes water en voeg je een theelepel gemalen kurkuma toe. Laat 10 minuten sudderen voordat je het in een kopje giet. Voeg citroen of honing naar smaak toe. Het toevoegen van gember zorgt voor een extra natuurlijke ontstekingsremmer.

Rub Some In

 1. Een andere methode om ontsteking met kurkuma aan te pakken, is een plaatselijke toepassing. Kurkumapoeder gemengd met ingrediënten zoals warm water, warme melk of sesamolie creëert een pasta die, wanneer aangebracht op de huid, helpt ontstekingen en zwellingen te verminderen. In de Ayurvedische geneeskunde wordt kurkumapasta vaak gebruikt om wonden te reinigen, ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen.

Vermijd de smaak

 1. Als de smaak van kurkuma niet aantrekkelijk is, bieden voedingssupplementen een andere methode om de consumptie van kurkuma te verhogen om de ontsteking te verminderen. Dr. Minerva Santos, directeur van integratieve geneeskunde in het Northern Westchester Hospital in New York, beveelt 1.000 milligram kurkuma supplementen per dag aan voor patiënten met gewrichtsontsteking, terwijl het University of Maryland Medical Center driemaal daags 400 tot 600 milligram aanbeveelt. Kurkumasupplementen zijn verkrijgbaar in tabletten of capsules.

Wanneer te vermijden

 1. Hoewel kleine hoeveelheden kurkuma in het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen grotere doses risico's opleveren voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken. Voordat u grotere hoeveelheden of kurkuma aan uw dieet toevoegt of voedingssupplementen neemt, moet u met uw arts praten over mogelijke complicaties. Grote hoeveelheden kurkuma kunnen maagklachten en zweren veroorzaken. Kurkuma kan een daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken wanneer het wordt ingenomen met diabetesmedicijnen en kan de bloedstolling verstoren bij patiënten die warfarine of soortgelijke medicijnen gebruiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407