Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kurkuma gezichtsmasker: beste doe-het-zelf-opties en hoe ze te gebruiken

Overzicht

 1. Kurkuma (Curcuma longa) is een plant die inheems is in Azië. Hoewel vaak gebruikt bij het koken, wordt dit kruid ook gebruikt in supplementen voor zijn medicinale waarde.

 2. Het wordt ook gebruikt in zowel natuurlijke als conventionele alternatieve huidverzorgingsproducten. Het kurkuma-gezichtsmasker wint aan populariteit om bepaalde huidproblemen aan te pakken, plus het feit dat het niet bestaat uit potentieel schadelijke chemicaliën.

 3. Lees verder om meer te weten te komen over dit doe-het-zelf-masker en hoe u het zelf kunt maken. We zullen ook de voordelen en potentiële risico's onderzoeken, zodat u kunt zien of een kurkuma masker een nietje zou moeten zijn in uw eigen huidverzorgingsroutine.

Wat zijn de voordelen?

 1. Kurkuma kan zwelling (ontsteking) en irritatie verminderen. Ontsteking en irritatie kunnen andere huidaandoeningen verergeren, dus het gebruik van kurkuma als een normaal gezichtsmasker kan helpen.

 2. Curcuminoïden, de actieve verbindingen in kurkuma, worden soms gebruikt om ontstekingen bij artritis te verminderen. Deze mogelijke ontstekingsremmende effecten kunnen mogelijk ook uw huid helpen.

 3. Kurkuma kan mogelijk nuttig zijn bij ontstekingen die verband houden met huidziekten, zoals psoriasis. Er is echter meer onderzoek nodig.

 4. Kurkuma kan ook bacteriën in de huid behandelen en voorkomen die anders kunnen bijdragen aan acne-cysten en staph-infecties. (Elke actieve infectie moet echter eerst door een arts worden bekeken!)

 5. Met zijn ontstekingsremmende potentieel kan kurkuma nuttig zijn bij de behandeling van inflammatoire acne. Dit bevat:

 6. Het extract kan ook het uiterlijk van acnelittekens verminderen.

 7. Kurkuma is rijk aan antioxidanten. Als het gaat om huidverzorging, kunnen antioxidanten helpen voorkomen dat vrije radicalen gezonde cellen vernietigen. Dit kan het ontstaan ​​van hyperpigmentatie, littekens en andere langdurige huidproblemen voorkomen.

 8. Er is zelfs de mogelijkheid dat kurkuma, samen met andere gezonde leefgewoonten, de kans op huidkanker vermindert, maar er zijn meer studies nodig.

 9. Hyperpigmentatie is een aandachtspunt van actuele kurkuma-onderzoeken. Als u huidplekken heeft die donkerder zijn dan het normale omliggende weefsel, is dit hyperpigmentatie.

 10. Uit een dergelijke studie bleek dat een op kurkuma gebaseerde crème hyperpigmentatie in de loop van vier weken met meer dan 14 procent verminderde.

 11. Bij lokale toediening kan kurkuma huidirritatie verminderen. Sommige studies hebben curcuminoïden ondersteund als potentiële irritatie-verlichters voor borstkankerbehandelingen.

 12. Studies hebben kurkuma voorgesteld als mogelijke behandeling voor fijne lijntjes en rimpels. Het kan werken om het algehele uiterlijk van de huidtextuur te verbeteren, waardoor rimpels minder opvallen.

Wat zijn de risico's?

 1. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health wordt kurkuma over het algemeen als een veilig product beschouwd wanneer het oraal of lokaal wordt gebruikt.

 2. Orale supplementen kunnen gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten en krampen.

 3. Er zijn geen bijwerkingen bekend van kurkuma die worden gebruikt in de huidverzorging. Toch is het altijd een goed idee om een ​​patch-test te doen voordat je een nieuw ingrediënt op je huid gebruikt. Zelfs plantaardige producten zoals kurkuma kunnen bij sommige gebruikers reacties veroorzaken.

 4. Om een ​​patch-test te doen, wilt u uw kurkuma-masker van tevoren maken en vervolgens een kleine hoeveelheid op uw arm aanbrengen voordat u het op uw gezicht gebruikt:

 5. Als het gaat om het maken van uw eigen kurkuma-masker, zijn er nog andere nadelen die u kunt overwegen:

Hoe maak je een gezichtsmasker

 1. De sleutel tot het maken van een kurkuma gezichtsmasker is om kurkuma poeder of extract te combineren met een verdikkingsmiddel om een ​​pasta te maken. Sommige ingrediënten kunnen variëren op basis van huidproblemen:

 2. Ongeacht welk recept u ook kiest, laat het masker ongeveer 10 minuten achter elkaar aan. Spoel grondig met warm water en volg op met de gewenste toner, serum en vochtinbrengende crème.

 3. Vermijd 's nachts weggaan, omdat kurkuma de neiging heeft om vlekken te maken (vooral als u een lichtere huid hebt). Je kunt proberen je gezicht te wassen met melk, als er wat vlekken zijn van dit gele kruid. U kunt het masker maximaal twee tot drie keer per week gebruiken.

De afhaalmaaltijden

 1. Als u op zoek bent naar een natuurlijk gezichtsmasker om problemen met ontstekingen en irritatie te verminderen, dan is een doe-het-zelf kurkuma masker misschien het overwegen waard.

 2. Net als conventionele huidverzorgingsmaskers kan het enige tijd duren om de volledige resultaten van uw zelfgemaakte kurkuma-versie te zien, dus het is belangrijk om er minimaal een paar weken bij te blijven.

 3. Als u nog steeds geen resultaten ziet, praat dan met uw dermatoloog over andere doe-het-zelfrecepten die u kunt proberen om aan uw individuele huidverzorgingsbehoeften te voldoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407