Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lactobacillus Brevis: voordelen, bijwerkingen en meer

Overzicht

 1. Lactobacillus brevis is een type melkzuurbacterie dat wordt aangetroffen in melkproducten en in sommige planten wanneer deze ontleden. Gefermenteerde producten, zoals augurken, gebruiken de bacteriën. Ze worden ook gebruikt bij het maken van wijn en bier. Lactobacillus brevis, vaak vermeld op labels als L. brevis, zit in sommige yoghurtmerken. Het komt ook in supplementvorm voor de gerapporteerde gezondheidsvoordelen. Het bestaat in kleine hoeveelheden in het menselijk lichaam en in moedermelk.

Wat zijn de voordelen?

 1. Probiotica hebben de afgelopen jaren veel aandacht getrokken. We leren nog steeds hoe ze de gezondheid kunnen verbeteren door te voorkomen dat schadelijke bacteriën zich in uw spijsverteringskanaal verspreiden. Probiotica geven ook het immuunsysteem een ​​boost.

 2. L. brevis kan helpen bij de behandeling van diarree bij kinderen en de activiteit van de natuurlijke moordenaar (NK) bij oudere volwassenen ondersteunen. NK-cellen zijn een soort ziekteverwekkende cellen die infecties bestrijden en de groei van kankercellen stoppen.

 3. Het consumeren van een dieet met voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica, of het nemen van een probiotisch supplement, kan de gastro-intestinale gezondheid verbeteren en het lichaam helpen infecties te bestrijden. L. brevis en andere soortgelijke probiotica zijn ook gekoppeld aan een beter humeur en een verbeterde gezondheid van hart en tandvlees. L. brevis kan zelfs de effectiviteit van antibiotica vergroten.

 4. Wijnmakers gebruiken L. brevis om bepaalde soorten rode wijn minder scherp te maken. Het kan een lichte boterachtige smaak aan de wijn toevoegen, maar in sommige gevallen kan het de smaak negatief beïnvloeden. Bierbrouwers kunnen L. brevis en andere melkzuurbacteriën gebruiken om een ​​zure smaak aan het bier toe te voegen. Deze bacteriën kunnen het bier ook bederven als brouwers niet oppassen.

Wat het onderzoek zegt

 1. Het huidige onderzoek naar de veiligheid van probiotica is gemengd. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases wijst op inconsistente resultaten in klinische onderzoeken.

 2. Voorstanders van probiotica zeggen dat de lange geschiedenis van veilig gebruik suggereert dat probiotica over het algemeen veilig zijn voor gezonde mensen. Ze wijzen ook op positieve gegevens uit bepaalde klinische onderzoeken, evenals uit enkele onderzoeken bij dieren en in vitro (buiten het lichaam).

 3. Een oudere studie uit 2009 gepubliceerd in Food and Chemical Toxicology vond dat een stam van L. brevis veilig was voor menselijke consumptie. Het merkte op dat de soort afkomstig was van een gefermenteerde groente genaamd suguki, die honderden jaren in Japan werd gegeten.

 4. Critici van probiotica beschrijven risico's van menselijke consumptie, waaronder:

 5. Het is duidelijk dat meer onderzoek nodig is om de veiligheid van L. brevis te bepalen.

Waar vindt u dit probioticum

 1. Voedingsmiddelen die L. brevis bevatten, omvatten:

 2. Let op de woorden "levende en actieve culturen" bij het winkelen voor voedingsmiddelen die gezonde probiotica bevatten en controleer de vervaldatum.

 3. Yoghurt bevat melk, dus het kan wat gas veroorzaken als u lactose-intolerant bent. Misschien wilt u in plaats daarvan een supplement nemen. Je kunt probiotische supplementen vinden in natuurvoedingswinkels en in veel supermarkten. Controleer de vervaldatum op eventuele supplementen. Houd L. brevis in een koele, droge omgeving uit de buurt van zonlicht.

Hoeveel kunt u consumeren?

 1. Als u L. brevis als probiotisch supplement neemt, is de aanbevolen dosering voor volwassenen tussen de 10 en 20 miljard kolonievormende eenheden (CFU) per dag. Kinderen moeten minder nemen, tussen 5 en 10 miljard CFU per dag. Dit zijn normale doseringen voor de meeste probiotische supplementen. De werkelijke hoeveelheden kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant.

Risico's en waarschuwingen

 1. Volgens de Mayo Clinic wordt van probiotica algemeen aangenomen dat ze veilig zijn voor gezonde volwassenen om te consumeren. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar raadpleeg uw arts voordat u probiotica of een ander soort supplement inneemt.

 2. Supplementen worden niet gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) op dezelfde manier als voorgeschreven medicijnen. Fabrikanten hoeven niet te bewijzen dat hun producten effectief of veilig zijn.

 3. Houd er rekening mee dat supplementen van welke aard dan ook ingrediënten kunnen bevatten die niet op het etiket worden vermeld. De werkelijke hoeveelheid van een bepaald ingrediënt in de lijst is mogelijk niet altijd nauwkeurig. De FDA's benadering van vitamines en supplementen kan in de toekomst veranderen.

De onderste regel

 1. Probiotica zoals L. brevis hebben de reputatie de gezondheid en immuniteit te verbeteren en ziekten te voorkomen. Probiotica kunnen binnen een paar uur na consumptie beginnen te werken in het spijsverteringskanaal. Het tijdsbestek voor gezondheidsvoordelen op langere termijn is moeilijker te voorspellen.

 2. Probiotica hebben geen garantie om spijsverteringsproblemen te verbeteren of uw immuunsysteem te versterken. Deze supplementen worden echter meestal goed verdragen.

 3. Zelfs als L. brevis een merkbare verbetering van uw gezondheid maakt, is het slechts een klein stukje van de wellnesspuzzel. Andere factoren die belangrijk zijn om je gezond te houden en je goed te voelen, zijn onder meer:

 4. Na overleg met uw arts wilt u misschien proberen probiotica toe te voegen aan uw gezonde levensstijl, althans op korte termijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407