Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lactosevrije crèmevervangers

Overwegingen

 1. Lactose-intolerantie is een aandoening die wordt gekenmerkt door het onvermogen om de suiker in melk af te breken - lactose - vanwege het lage lactase-gehalte in de dunne darm. Als je lactose - intolerant bent, maar geniet van het hebben van room af en toe of je wilt een recept gebruiken dat room vereist, dan zijn er verschillende lactosevrije opties beschikbaar.

Prevalentie

 1. Lactose-intolerantie komt veel voor en, zoals het Texas Department of Health / Nutrition Services aangeeft, varieert de prevalentie per ras. Ongeveer 25 procent van de blanke bevolking in de VS lijdt aan lactose-intolerantie, terwijl onder Indiaanse, Aziatische - Amerikaanse en Afrikaanse - Amerikaanse bevolking de prevalentie oploopt tot 90 procent. Als deze personen zuivelproducten consumeren die lactose bevatten, kunnen ze buikpijn, krampen en diarree krijgen.

Types

 1. Gepureerde, zachte tofu heeft een consistentie die vergelijkbaar is met die van lichte room. Een andere optie is het gebruik van een mengsel van soja of rijstmelk en zuivelproducten - gratis gesmolten margarine of olie, zoals extra lichte olijfolie. Afhankelijk van de verhouding kan dit mengsel dienen als vervanging voor lichte of zware room. Kokosroom kan worden gebruikt als een vervangende of gepureerde middelgrote stevige of stevige zijden tofu.

Gebruikt

 1. Stevige zijdezachte tofu, gepureerde zijdezachte tofu en kokosroom kunnen worden vervangen door lichte of zware room met een verhouding van 1: 1 in recepten. Om soja of rijstmelk plus zuivelvrije gesmolten margarine of extra lichte olijfolie te vervangen voor lichte room, gebruikt u een 3: 1 verhouding van melk tot margarine of olie. Gebruik een verhouding van 2: 1 om dit mengsel te vervangen door zware room. Lichte roomvervangers zijn geschikt voor gebruik in sauzen, zoals pastaroomsauzen. Zware roomvervangers kunnen worden gebruikt als basis voor een dessert, zoals chocolademousse.

Overwegingen

 1. Silken tofu moet in een keukenmachine worden gepureerd voor het beste resultaat; met de hand mengen kan leiden tot een klonterig product. Hoewel zware roomvervangers werken voor recepten en in roomsauzen, kloppen ze niet zoals echte zware room. Ze werken dus niet zo goed als vervanging voor slagroom als toetje. Smaak is ook een overweging: sojamelk heeft een licht nootachtige smaak, terwijl kokosmelk een milde kokossmaak heeft.

Risico's

 1. Hoewel rijst en rijstmelk relatief weinig allergeenproducten zijn, behoren soja en sojaproducten volgens de Wellness-website tot de top 7 van meest voorkomende voedselallergenen. Volgens dezelfde bron is kokosnoot ook een veel voorkomend voedselallergeen. Als u allergisch bent voor zuivelproducten, wees dan voorzichtig wanneer u lichte of zware room vervangt door soja- of kokosproducten, want ook deze zijn veel voorkomende voedselallergenen.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c