Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lagere grillkankerverwekkende stoffen met 99 procent

Voorzorgsmaatregelen

 1. Het onderwerp grillen van kankerverwekkende stoffen is waarschijnlijk het laatste waar u zich op wilt concentreren terwijl u op weg bent naar een zomercookout, vooral met het Memorial Day-weekend. De waarheid is dat wanneer we softbal spelen, genieten van een familiepicknick of vuurwerk kijken, er een goede kans is dat je voor een grill staat die hotdogs, hamburgers, garnalen, ribben of zelfs veggie kabobs in brand steekt. Normaal schrijven we deze keer gewoon af als een klooffeest van een keer per jaar, waarbij we ook onze ogen sluiten voor gezondheidsproblemen. Ik zeg niet dat je hamburger en braadworstbonanza niet in kilo's kunnen stoppen en je bloedvaten kunnen verstoppen, maar het goede nieuws is dat Fourout-cookouts niet slecht voor je hoeven te zijn in andere aspecten, zoals het verhogen van je risico op kanker. Met slechts een paar eenvoudige stappen kunt u niet alleen grillfouten voorkomen en de hoeveelheid grillkankerverwekkende stoffen die zich in uw maaltijden verbergen drastisch verminderen, maar u kunt ze ook veel beter laten smaken.

Achtergrond over het grillen van kankerverwekkende stoffen

 1. Alle soorten vlees bevatten aminozuren, zoals creatine en suikers. Als je ze echter bij zeer hoge temperaturen grilt, produceren die stoffen van nature moleculen die heterocyclische amines (HCA's) worden genoemd, giftige stoffen die ook in sigarettenrook voorkomen. We weten nu al 15 jaar over deze kankerverwekkende stoffen.

 2. We kunnen niet veranderen dat vlees bestaat uit aminozuren en suikers. Het is wat het is. We kunnen ook niet veranderen dat vlees chemicaliën kan vormen die echt heel, heel slecht voor je zijn. Wat we kunnen beheersen, is het totale aantal HCA's dat we eten. De eenvoudigste manier om dit te doen is om te bepalen hoe goed je je vlees neemt en wat voor soort vlees je eet.

 3. Where the Burn Is Best

 4. Dit is geweldig nieuws voor mensen die van de grill houden. Voel je vrij om weg te zingen en het op te vlammen. Planten hebben niet de combinatie van creatine en suiker die in vlees wordt aangetroffen, noch hebben ze de vetdruppels die in de andere door grillen geïnduceerde kankerverwekkende stoffen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen, worden gerookt.

 5. Gegrilde ananas is fantastisch met een beetje sesamolie erover. We grillen abrikozen en perziken op precies dezelfde manier, en ze zijn heerlijk.

 6. Maar wat als u een Meat-o-Phile bent?

 7. Natuurlijk, je wilt gezond zijn, maar ... spek. Ja, je wilt minder kankerverwekkende stoffen consumeren, maar ... ribben. En je zou heel graag mager en groen willen gaan, maar ... zalm.

 8. Het goede nieuws is minder carcinogeen te zijn, maar dat betekent niet dat u minder smaak, vlees of zelfs gegrild vlees hoeft te bezuinigen. Hieronder staan ​​enkele eenvoudige en smakelijke suggesties om u te helpen uw blootstelling aan kankerverwekkende stoffen voor, tijdens en na het grillen te minimaliseren.

Vermindering van kankerverwekkende stoffen: voorgrillen

 1. Het Kankeronderzoekscentrum van Hawaï vond dat een teriyaki-marinade de HCA's met 67 procent verminderde. Een kurkuma-knoflooksaus verminderde ze met 50 procent. De sleutel hier is om een ​​dunne saus op azijnbasis te gebruiken, zonder suiker.

 2. Vergelijk dat met een dikke, geconcentreerde commerciële barbecuesaus met additieve suikers, die eigenlijk het aantal HCA's in vlees kan verdrievoudigen.

 3. De onderzoekers hebben experimenten uitgevoerd om erachter te komen hoe kruiden en specerijen kunnen leiden tot HCA-vermindering van vlees. Basilicum, munt, rozemarijn, salie, hartig, marjolein, oregano en tijm bezaten krachtige antikankerwerking bij gegrild vlees. De meeste van deze kruiden zijn rijk aan drie verbindingen - carnosinezuur, carnosol en rosmarinezuur - die allemaal krachtige antioxidanten zijn. (2)

 4. Dus zorg ervoor dat u deze smakelijke, kankerbestrijdende kruiden in uw marinade opneemt.

Verminderen van het grillen van kankerverwekkende stoffen: Mid-Grill

 1. Je hebt veel instellingen op je barbecue, maar kies niet voor de branderaanpak als het gaat om het grillen van vlees. Om te voorkomen dat kankerverwekkende stoffen ontstaan, begint u op een middelhoge temperatuur en draait u het vlees vaak om. Dit voorkomt verkolen en dat voorkomt HCA's.

 2. Een andere geweldige techniek, als je meerdere branders in je grill hebt, is om elke kant snel te grillen en vervolgens de brander uit te schakelen die direct onder het vlees ligt, terwijl je de andere branders aanhoudt. Hiermee wordt je grill in principe in een oven veranderd.

Grillen van kankerverwekkende stoffen: post-grill

 1. Nadat u het voedsel hebt gekookt, is er één heel gezond ding dat u kunt doen om de smaak te maximaliseren en kankerverwekkende stoffen te minimaliseren.

 2. Eet geen char. Denk er over na. Char. Het is gewoon verbrand vlees. Het is koolstof. Ik weet dat je het idee leuk vindt om helemaal holbewoner te gaan met je gezongen kant van mammoet, maar char heeft zelfs geen smaak. Eet het niet - snijd het af. Als je dit ene simpele ding doet, zul je veel van de HCA's elimineren die zich vormen ondanks je marinadebescherming.

 3. Zelfs het kort marineren van voedsel is effectief in het verminderen van de hoeveelheid carcinogenen - in sommige gevallen zelfs met 92 tot 99 procent. Gebruik in de regel ongeveer een halve kop marinade voor elke pond voedsel, hoewel grote stukken meer nodig kunnen hebben om het voedseloppervlak voldoende te bedekken. (3)

 4. De hoeveelheid marineertijd is aan jou omdat het maar een paar minuten duurt om het volledige kankerpreventieve effect te krijgen. Langere tijden voegen gewoon meer smaak toe - een goede gezondheid was nog nooit zo lekker.

 5. Door laag en langzaam te gaan en te weigeren kool te eten, kun je naar buiten gaan, grillen en smaak toevoegen aan je barbecue zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

 6. Will Clower, PhD, is de oprichter CEO van Mediterranean Wellness en heeft samengewerkt met bedrijven over de hele wereld om de gezondheid van hun werknemers te verbeteren door de tools te bieden die ze nodig hebben om de mediterrane voedingsgewoonten op te nemen in hun dagelijks leven.

 7. Dr. Clower, auteur van The Fat Fallacy en The French Don't Diet Plan, past zijn neurowetenschapsdoctoraat toe om uit te leggen hoe de mediterrane cultuur mensen kan helpen gewicht te verliezen, de gezondheid van het hart en de lever langer te verbeteren. Hij past deze gedrags-neurowetenschappelijke training toe op de wetenschap van eetgedrag.

 8. Dr. Het werk van Clower is te zien geweest op Dr. Oz, The View, Fox News, MSNBC, CBS, ABC, USA Today, New York Times en Readers Digest.

 9. Lees verder: 29 Gezonde recepten voor grillenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407