Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lasagne maken met zure room

Natriumgehalte Ricotta

 1. Traditionele lasagne gemaakt met lasagne noedels met hopen kaas en vleessaus heeft zijn plaats, maar soms is het meer welkom om dingen te veranderen en een lichtere maaltijd te serveren. Lasagne is een veelzijdige maaltijd die kan worden aangepast aan uw voedingsbehoeften. Dat betekent dat soms zure room - vooral de vetarme of vetvrije variëteit - een betere keuze is voor lasagne dan dikke lagen kaas.

Vegetable Lasagnas

 1. Groente-lasagne biedt de goedheid van verse groenten en leent zich goed voor het gebruik van zure room. Of je ervoor kiest om dun gesneden lagen courgette toe te voegen in plaats van de noedels of vast te houden met traditionele pastamoedels is aan jou, zolang je veel gebakken groenten toevoegt, zoals champignons, courgette, zomerpompoen en wortelen. Vervang een deel van de kaasvulling door zure room om uw plantaardige lasagne een romige textuur te geven en de smaak op te peppen. Gecombineerd met vetarme Alfredo-saus versterkt zure room de natuurlijke smaak van groenten en draagt ​​het bij aan een lichtere versie van traditionele lasagne.

Mexicaanse Lasagne

 1. Mexicaanse lasagne combineert het bekende met de roman om een ​​smakelijke maaltijd te maken die meestal een hit is bij kinderen en tieners. Gebruik bloem- of maistortilla's in plaats van de lasagne-noedels en leg er gekruide, mager vlees en groenten bij, voeg een snufje magere kaas en een dunne laag magere zure room toe. Omdat de zure room glad en romig is, gaat een kleine hoeveelheid een lange weg en kan een deel van de kaas worden vervangen. Met een vetarme of vetvrije versie voegt zure room een ​​robuuste smaak toe zonder afbreuk te doen aan de gezondheidsvoordelen van gezond voedsel.

Traditionele lasagne

 1. Traditionele lasagne-recepten gemaakt met pastanoedels en tomatensaus vragen doorgaans om grote hoeveelheden geraspte of gemengde kaas om de romige lagen tussen de noedels en het vlees te creëren. Je kunt een deel van de kaas vervangen door zure room om romigheid te creëren en een pittige smaak toe te voegen. Probeer magere zure room te mengen met de mozzarella om een ​​smeerbare kaaslaag te maken die in de oven soepel en romig wordt.

Overwegingen

 1. Normale zure room bevat veel vet, maar er zijn veel vetarme of vetvrije versies om uit te kiezen. Omdat zure room soepel en romig is en combineert met de andere ingrediënten in lasagne, heeft het gebruik van een vetvrije versie een minimaal effect op de smaak in recepten zoals lasagne. Je kunt het algehele vet in het recept verminderen door een deel van de kaas weg te laten en een kleinere hoeveelheid zure room te vervangen. Als u bijvoorbeeld 1/2 kopje vetvrije zure room gebruikt in plaats van 1 kopje geraspte mozzarella, wordt het vetgehalte van uw lasagne met 25 gram verlaagd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407