Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lasertandheelkunde: gaatjes, kosten, tandheelkunde, voordelen, risico's Meer

Tandheelkunde?

 1. Lasertandheelkunde is het gebruik van lasers om een ​​aantal verschillende tandheelkundige aandoeningen te behandelen. Het werd commercieel gebruikt in de klinische tandartspraktijk voor procedures met tandweefsel in 1989.

 2. Lasertandheelkunde biedt mogelijk een comfortabelere behandelingsoptie voor een aantal tandheelkundige procedures met hard of zacht weefsel in vergelijking met boren en andere niet-laserhulpmiddelen.

 3. LASER staat voor "lichtversterking door de gestimuleerde straling". Het instrument creëert lichtenergie in een zeer smalle en gerichte straal. Dit laserlicht produceert een reactie wanneer het op het weefsel komt, waardoor het het weefsel kan verwijderen of vormen.

 4. Lasertandheelkunde wordt in verschillende procedures gebruikt, waaronder:

 5. Lasers kunnen tandheelkundige behandelingen efficiënter, kosteneffectiever en comfortabeler maken. De Food and Drug Administration (FDA) heeft lasertandheelkunde goedgekeurd als behandelingsoptie voor verschillende tandheelkundige aandoeningen.

 6. Het is vermeldenswaard dat de American Dental Association (ADA) dit momenteel nog moet doen, hoewel ze hoopvol zijn over het potentieel van het veld.

Worden laserbehandelingen uitgevoerd?

 1. De twee belangrijkste soorten procedures die worden gebruikt voor lasertandheelkunde zijn procedures voor hard weefsel en zacht weefsel. Hard weefsel verwijst naar de tanden en zacht weefsel verwijst naar het tandvlees.

 2. Veel voorkomende procedures voor hard weefsel zijn:

 3. Veel voorkomende procedures voor zacht weefsel zijn:

 4. Andere laserprocedures omvatten:

 5. Laserbehandelingen zoals deze kunnen in prijs variëren, afhankelijk van de procedure die wordt uitgevoerd en de gebruikte laserapparatuur. In vergelijking met niet-laserbehandeling kunnen ze minder duur zijn omdat de laserbehandeling meestal in minder sessies wordt voltooid. Bovendien bepaalt de tandartsverzekering meestal de vergoedingskosten op basis van de behandeling zelf en niet op basis van de gebruikte methode.

 6. Daarom is uw compensatie waarschijnlijk hetzelfde als bij boren en andere procedures. Het is echter altijd belangrijk om vooraf naar uw specifieke beleid te vragen om de meest accurate informatie te krijgen.

Soorten lasers worden gebruikt?

 1. Tandheelkundige professionals gebruiken lasers met harde of zachte weefsels, afhankelijk van de behandeling. Sommigen zullen beide soorten gebruiken als de behandeling dit toestaat.

 2. Lasers met een hard weefsel kunnen de tandstructuur doorsnijden. Hun golflengtes worden geabsorbeerd door de combinatie van water en een specifiek mineraal dat in tanden wordt gevonden. Deze lasers worden meestal gebruikt om tanden voor te bereiden of te vormen voor composietverbindingen, om versleten tandvullingen te repareren en om een ​​tandstructuur te verwijderen.

 3. Lasers met zacht weefsel kunnen worden geabsorbeerd door water en hemoglobine. Hemoglobine is een eiwit dat voorkomt in rode bloedcellen.

 4. Deze lasers worden gebruikt voor de behandeling van parodontitis, waaronder het doden van bacteriën en het activeren van weefselhergroei.

 5. Lasers met zacht weefsel verzegelen zenuwuiteinden en bloedvaten terwijl deze het weefsel binnendringen. Om deze reden ervaren velen bijna geen pijn na laserbehandeling. De lasers bevorderen ook een snellere genezing van het weefsel.

Risico's zijn verbonden aan laser tandheelkunde?

 1. De risico's van laser tandheelkunde zijn relatief klein. Het is belangrijk om een ​​gekwalificeerde tandarts te vinden, omdat het gebruik van een verkeerde golflengte of vermogensniveau weefsel kan beschadigen. Bovendien maken sommige providers zich zorgen dat adverteerders het gebruik van laserbehandeling overstijgen boven wat mensen eigenlijk nodig hebben.

 2. Uw tandarts laat u een speciale bril gebruiken om uw ogen tegen de laser te beschermen.

Een tandarts

 1. Als u een gekwalificeerde tandarts voor laserbehandeling wilt vinden, zoekt u een professional die educatieve cursussen heeft gevolgd en de juiste training heeft ontvangen. Populaire bronnen van onderwijs zijn via tandheelkundige scholen en tandheelkundige verenigingen, evenals via de Academie voor Laser Tandheelkunde (ALD).

 2. U kunt ook uw verzekeringsmaatschappij om aanbevelingen vragen en vrienden en familie vragen die positieve ervaringen hebben gehad met lasertandheelkunde. Websites met beoordelingssystemen kunnen ook nuttig zijn, hoewel het belangrijk is om te bepalen of de beoordelaars onbevooroordeelde meningen geven.

 3. Als u een gekwalificeerde tandarts voor laserbehandeling wilt vinden, zoekt u een professional die educatieve cursussen heeft gevolgd en de juiste training heeft ontvangen. Populaire bronnen van onderwijs zijn via tandheelkundige scholen en tandheelkundige verenigingen, evenals via de Academie voor Laser Tandheelkunde (ALD).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407