Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Legt Chips Voedingswaarde Informatie

Wijze keuzes maken

 1. De meeste mensen houden van chips, die zijn gemaakt van in olie gebakken aardappelen en bestrooid met zout. Chips worden meestal gevonden als een bijgerecht bij sandwiches en picknickvoedsel, of ze worden zelf geconsumeerd als snack. Lay's is een zeer populair merk chips. Het biedt een verscheidenheid aan chips, allemaal met verschillende niveaus van voeding. Het is belangrijk om de voedingsetiketten van elk type te lezen.

Voordelen

 1. Hoewel aardappelchips over het algemeen niet gezond zijn, hebben ze een positieve kant. Lay's Classic Potato Chips bevatten geen conserveermiddelen of additieven. Een portie van 1 oz van deze chips heeft geen cholesterol, 1 g vezels, 9 procent kalium en 10 procent vitamine C. Ze hebben ook gezonde meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, slechts 6 procent verzadigd vet en geen transvet. Met 7 procent is het natrium ook niet zo hoog. De FDA legt uit dat 5 procent of minder van een voedingsstof laag is, terwijl 20 procent of meer als hoog wordt beschouwd.

Negatief

 1. Aan de negatieve kant heeft een portie Lay's klassieke chips 150 calorieën. Ze hebben ook 16 procent totaal vet, wat dicht bij de hoge kant is, volgens de aanbevelingen van de FDA. Hoewel de marketing van Lay klanten vertelt meer dan één te eten, willen ze misschien het aantal dat ze daadwerkelijk eten beperken.

Ingrediënten

 1. De ingrediënten van Classic Lay's chips zijn verrassend eenvoudig. Ze bevatten alleen aardappelen, zonnebloem- of maïsolie en zout. De website van Lay beweert dat het geen additieven en geen conserveermiddelen bevat, waardoor deze snack niet zo ongezond is als vele andere keuzes.

Types

 1. Lay's biedt vele soorten chips, waaronder "Barbecue", "Cheddar Sour Cream" en "Cajun Herb Spice." Lay's biedt een laag natriumgehalte, met 4 procent natrium, en een lichte versie met de helft van de calorieën van gewone Lay's en geen vet. Lay's heeft ook "Natural" chips die beweren te zijn gemaakt met meer natuurlijke ingrediënten en zeezout hebben. Het biedt ook ketelgekookte aardappelchips en gebakken chips, die worden gebakken in plaats van gebakken, voor een gezondere keuze, volgens de website van het bedrijf.

Overwegingen

 1. Lay's "lichte" chips hebben minder vet en minder calorieën, maar ze bevatten Olestra. Olestra is al lang controversieel. In 2004 waarschuwde het Centre for Science in the Public Interest dat Olestra was teruggekeerd naar Lay's producten in deze variëteit, wiens naam werd veranderd van de controversiële WOW! verschillende chips geassocieerd met bijwerkingen van Olestra. Het Centrum beweert dat de FDA meer dan 20.000 meldingen heeft ontvangen van negatieve effecten van Olestra, waaronder diarree en krampen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407