Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lemon Water Detox: werkt het, zijn er bijwerkingen en meer

Reinigt

 1. Gifstoffen uit uw lichaam spoelen klinkt als een geweldig idee. Wie wil zijn lichaam niet ontdoen van verontreinigende stoffen en verontreinigende stoffen? Tegenwoordig wenden veel mensen zich tot 'meesterreiniging' om het lichaam te ontgiften.

 2. Een van de meest populaire methoden is om in de loop van enkele dagen te vasten terwijl je alleen een brouwsel met citroenwater drinkt. De overtuiging is dat de combinatie de organen en interne systemen van het lichaam "reinigt".

 3. Het lijdt geen twijfel dat water een belangrijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon.

 4. Maar moet u echt citroenwater drinken en een aantal dagen stoppen met eten zodat uw lichaam kan ontgiften?

Detox?

 1. Absoluut niet, volgens Joy Dubost, RD, voedingswetenschapper en voormalig woordvoerder van de Academie voor voeding en diëtetiek.

 2. De beste manier om uw systeem op te ruimen is door veel water te drinken en voldoende vezels te krijgen om uw spijsvertering regelmatig te houden.

 3. Ze zei dat de zogenaamde "lemon detox" of "master cleanse" diëten geen ander doel dienen dan het uithongeren van de nodige voedingsstoffen.

 4. "Het idee om je lichaam te laten rusten van de spijsvertering is belachelijk," zei Dubost.

Van een detox

 1. De waargenomen voordelen van een detox met citroenwater werpen een breed net op. Voorstanders beweren dat de drank de huidtint en -textuur kan helpen verbeteren, evenals je humeur en energieniveau kan stimuleren. Afvallen scoort ook hoog om redenen om het te proberen.

 2. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom sommige mensen zich aangetrokken voelen tot het idee om snel een afslankplan te starten met iets dat zo chic klinkt als een "detox"

 3. Dubost merkte op dat deze detoxen beroemd zijn gemaakt door beroemdheden zoals Beyonce. Het is algemeen bekend dat de zingende superster het dieet gebruikte om gewicht te verliezen voor een rol in een film.

 4. Intermitterend vasten heeft aangetoond dat het helpt bij het afvallen. Maar het toevoegen van een detox-elixer (zoals esdoorn- en palmsiropen met citroensap, water, peper en soms zout water) aan je vastenplan zal volgens Dubost niet echt iets doen om je gezondheid te verbeteren.

 5. "Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het voordelen voor de gezondheid oplevert," zei ze. "De bijwerkingen van het doorlopen van dit vijf- tot zeven-daagse proces zouden me op scherp zetten."

 6. In feite zei ze dat het volgen van een vast plan voor het vasten van citroenwater het tegenovergestelde effect zou kunnen hebben als bedoeld. In plaats van zich energiek te voelen, voelen mensen die detoxregimes volgen zich lusteloos en op scherp.

 7. Dat komt omdat ze de juiste voedingsstoffen en calorieën al een paar dagen niet hebben ingenomen.

 8. "Weet je hoe je je voelt als je de lunch overslaat en hoofdpijn krijgt?" Zei Dubost. "Je bent waarschijnlijk moe en hebt een gebrek aan energie. Misschien wil je niet sporten."

Scepticus reinigen

 1. Het idee dat een detox met citroenwater je lichaam kan "reinigen" is onjuist, zei Dubost. Het lichaam verwijdert gifstoffen via het maagdarmkanaal. Daarvoor heeft het vezels nodig. Citroenwater bevat niet de vezels die nodig zijn om het lichaam te "reinigen". [! 7727 => 1140 = 4!

 2. Ze gelooft niet dat een zogenaamde reiniging je lichaam zal helpen om schadelijke stoffen te verwijderen. Ze dringt er bij mensen op aan het verhaal in twijfel te trekken over de voordelen van een detox.

 3. "Wat bedoelen ze met 'detox'?" zij vraagt. "Ontdoen van gifstoffen uit voedsel? Uit de omgeving? Je lichaam reinigt zichzelf van nature. Je maag-darmkanaal, lever en nieren helpen je allemaal bij het ontgiften."

 4. Ze wijst er ook op dat iedereen die medicatie neemt dit niet op een lege maag kan doen, dus vasten is misschien niet de beste keuze.

Water is OK

 1. Drinkwater is goed voor je. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat het je gehydrateerd houdt.

 2. Het water met citroen infuseren zal de ontgiftingskracht niet verhogen. Maar het voegt nog andere gezondheidsvoordelen toe, volgens Vandana Sheth, RDN, CDE en woordvoerder van de Academie voor Voeding en Dieetleer.

 3. Ten eerste, als het toevoegen van citroen aan je water je helpt meer te drinken, ga je gang en doe dat, merkte ze op.

 4. "Als u geniet van de smaak van citroenwater boven gewoon water, dan zou dit een goede manier zijn om meer water te drinken," zei Sheth. "De toegevoegde voordelen van citroenwater zijn vitamine C, antioxidanten en kalium."

 5. Ze merkte ook op dat wanneer je citroenwater eet samen met voedingsmiddelen die veel ijzer bevatten, je lichaam het mineraal beter zal absorberen.

 6. Citroenwater is niet het enige soort infuuswater dat mensen kunnen consumeren en waarvan ze kunnen profiteren. Komkommerwater en muntwater hebben bijvoorbeeld allebei hun eigen voordelen voor de gezondheid.

 7. Komkommers zijn rijk aan kalium. De elektrolyt helpt om zout uit uw bloedbaan te verwijderen en uiteindelijk uw bloeddruk op een optimale snelheid te houden.

 8. Muntsmaakwater is een goede bron van vitamine A en antioxidanten. Mint wordt ook gebruikt om indigestie te helpen verlichten.

Zuiverende

 1. Het is waar dat je lichaam kan worden "gereinigd" door wat je consumeert. Water is een van de beste manieren om je ingewanden gezond te houden. Als u zich moe of lusteloos voelt, denk er dan over na hoeveel water u die dag heeft verbruikt. Als u moe bent, is uw lichaam waarschijnlijk vochtgebrek.

 2. Intermitterend vasten kan ook helpen uw lichaam te zuiveren. De praktijk kan helpen om risicofactoren voor ziekten zoals kanker of diabetes te verminderen. Een voorbeeld is een vijfdaags vasten waarbij elke dag minder calorieën worden verbruikt, maar nog steeds een beperkt dieet heeft.

 3. Als je je lichaam een ​​'reiniging' wilt geven, verspil je tijd dan niet aan een onbewezen rage, zoals een citroenwater detox, zei Dubost. Streven naar een meer evenwichtige en bewezen aanpak.

 4. Je hebt meer nodig dan alleen water, merkte ze op. Je hebt ook vezels en voedingsstoffen nodig. De beste manier om uw maagdarmkanaal schoon te maken, is door veel water te drinken en veel fruit en groenten te eten.

 5. "Dat is een betere reinigingsmethode als u de wereld wilt reinigen," zei Dubost.

Behoeften

 1. Volwassenen hebben elke dag 25 gram vezels nodig, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Deze hoeveelheid is gebaseerd op een dieet met 2000 calorieën. Kies naast groenten en fruit voor volkorenproducten zoals bruine rijst en peulvruchten. Ze zijn ook geweldige bronnen van vezels.

 2. Als je erop staat het soort reiniging te proberen dat beroemd is gemaakt door Hollywood, zei Dubost eerst contact op te nemen met een arts. Als je fruit of groenten aan je water toevoegt, moet je ze eerst wassen.

 3. "Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen om je gedurende een korte periode vol te houden, maar je betreedt de gevarenzone als je vijf tot zeven dagen [!zonder voedselDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407