Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Levensverwachting van Vegetariërs vs. Vleeseters

Veganisten zijn een minderheid

 1. De vraag of vegetariërs gezonder zijn dan mensen die vlees eten, is ingewikkeld. Veel mensen die vegetariër worden, doen dit om gezondheidsredenen of om de aanbevelingen van hun arts op te volgen. Anderen doen dit om ethische redenen, met voordelen voor de gezondheid als een bijzaak. Dit betekent niet dat mensen in deze tweede groep niet de vruchten zullen plukken van vegetariër worden.

Gezondheid

 1. Mensen die vlees eten, hebben meer kans op een hoger cholesterol omdat cholesterol alleen aanwezig is in voedingsmiddelen op basis van dieren, waaronder vlees, eieren en zuivelproducten. Hoog cholesterol kan uw kansen op het ontwikkelen van hartaandoeningen vergroten, wat natuurlijk uw levensduur kan verkorten. Volgens een artikel uit 2006 in het tijdschrift "Life Extension", kan het eten van vlees ook het risico op het ontwikkelen van bepaalde vormen van kanker, zoals darmkanker, evenals nierstenen en galstenen verhogen.

Consumptie van vlees

 1. Een rapport uit 2003, gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition", analyseerde zes verschillende onderzoeken om te proberen vast te stellen of vegetariërs langer leven. Het rapport ontdekte dat een lage vleesconsumptie het risico op overlijden vermindert en de levensverwachting verhoogt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het verminderen van de vleesconsumptie uw levensduur met 3,6 jaar kan verlengen. Uit hetzelfde rapport bleek dat samenlevingen met plantaardig voedingspatroon meer kans hebben om ouder te worden dan 70 jaar.

Lifestyle

 1. Sommige experts geloven dat het verschil tussen de levensduur van vleeseters en vegetariërs niet echt is gebaseerd op voedselkeuze. Volgens onderzoek van Janice Hermann, een geregistreerde diëtist en voedingsspecialist voor de Staatsuniversiteit van Oklahoma, hebben veel vegetariërs een gezondere levensstijl dan vleeseters. Veel vegetariërs vermijden bijvoorbeeld ook roken en verminderen alcohol omdat ze geloven in een gezonder leven. Ze zijn waarschijnlijk ook actief en behouden een gezond gewicht. Al deze factoren kunnen bijdragen aan een langere levensduur.

Diet

 1. Alleen omdat je vegetariër bent, wil nog niet zeggen dat je gezond eet. Het is mogelijk om vegetariër te zijn en te overleven op patat, snoep en vetrijke zuivelproducten. Een ongezond dieet leidt tot gezondheidsproblemen, ongeacht of het vlees bevat of niet. Alleen vegetariër zijn betekent niet dat je een langer, gezonder leven hebt. Om de voordelen van een vleesvrij dieet te krijgen, moet je je richten op het eten van veel fruit en groenten, evenals volle granen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407