Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Leverfunctie en vegetarisch dieet

Alternatieven

 1. Hoewel het niet altijd veel aandacht krijgt, heeft de lever veel essentiële functies voor het lichaam. De lever kan beschadigd raken op basis van het soort voedsel dat u dagelijks gedurende langere tijd eet. Bovendien kan het kiezen van gezond voedsel, zoals door vegetarisme, schade aan de lever voorkomen door de werklast ervan te verminderen om bepaalde soorten voedsel te helpen verteren.

Leverfunctie

 1. De lever is belangrijk voor het sorteren door het bloed, het verwijderen van chemicaliën en het afbreken van voedingsstoffen om ze in bruikbare vormen voor het lichaam te veranderen. De lever werkt ook als een filter voor afvalstoffen, die in de gal worden uitgescheiden. Gal breekt vervolgens vetten af ​​zodat ze kunnen worden opgenomen. De lever heeft vele andere essentiële functies, waaronder de productie van cholesterol, het omzetten van overtollige glucose in een vorm die kan worden opgeslagen voor later en het beheersen van de bloedstolling.

Protein

 1. Een deel van de functie van de lever is om aminozuren uit elkaar te nemen en deze te veranderen in glucose of vet. Aminozuren zijn te vinden in voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. Als je elke dag een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten eet, moet de lever hard werken om deze aminozuren te verwerken. Hoewel eiwit belangrijk is, nemen de meeste mensen die westerse diëten volgen veel meer eiwitten op dan hun lichaam elke dag nodig heeft, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Je hebt alleen genoeg eiwitten nodig om 10 tot 30 procent van je dagelijkse calorieën te vormen. Eiwit komt van bronnen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten en soja.

Vegetarisme

 1. Mensen die vegetarische diëten volgen, zijn degenen die geen dierlijke producten eten, en vegetarisme heeft variaties, die sommige soorten dierlijk voedsel uitsluiten. Een lacto-ovo-vegetariër kan bijvoorbeeld plantaardig voedsel, zuivel en eieren eten, maar vermijdt vlees, gevogelte en vis. Als alternatief elimineert een veganist alle op dieren gebaseerde producten, inclusief zuivelproducten, eieren en vlees. Terwijl vegetariërs nog steeds eiwitten kunnen halen uit bronnen zoals soja of bonen, is hun totale inname lager dan die van een typische vleesetende persoon. De levers van vegetariërs zijn dus niet zo overladen met aminozuren als die van iemand met een eiwitrijk dieet. De algehele leverfunctie kan beter zijn bij vegetariërs vanwege verminderde eiwitinname.

Niet-alcoholische leververvetting

 1. Non-alcoholische leververvetting verwijst naar een aandoening die vetophopingen in de lever veroorzaakt, wat resulteert in schade die niet gerelateerd is aan overmatige inname van alcohol. De lever kan geen vetten uit elkaar halen, die zich uiteindelijk in het leverweefsel verzamelen. De grootste risicofactoren voor deze ziekte zijn obesitas, hoog cholesterol en diabetes type 2. Vegetariërs hebben mogelijk een lager risico op het ontwikkelen van niet-alcoholische leververvetting, omdat hun inname van verzadigde vetten en cholesterol vaak lager is dan die van dierlijke producten. Plantaardig voedsel bevat geen cholesterol en lagere niveaus van verzadigde vetten bij groenten en fruit kunnen het risico op obesitas in een vegetarisch dieet verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407