Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lichaamsbehandeling met chocolade

Eten versus drinken

 1. Hoewel veel mensen chocolade associëren met breakouts, kan deze zoete verwennerij eigenlijk grote voordelen voor uw huid hebben, en daarom verschijnt het in zoveel huidverzorgingsproducten. Sterker nog, sommige mensen krijgen dezelfde uitbarsting van euforie door het gebruik van lichaamsbehandelingen met chocolade als bij het eten van chocolade, zei Alan Hirsch, neurologisch directeur van de Smell and Taste Treatment and Research Foundation van Chicago, op Fox News.

Geschiedenis

 1. Chocolade is sinds het midden van de 19e eeuw een ingrediënt in schoonheidsproducten en lichaamsproducten, toen schoonheidsproducenten de huidverzachtende voordelen van cacaoboter ontdekten, zegt Leah Porter, vice-president van wetenschappelijke zaken voor Chocolate Manufacturers Association, op Fox News. Het is echter pas sinds kort dat de voordelen van chocolade als lichaamsbehandeling wetenschappelijk onderzoek zijn begonnen, mede dankzij de ontdekking van wetenschappers dat consumptie van chocolade voor sommige mensen gezondheidsvoordelen kan hebben, legt Porter uit.

Types

 1. Er zijn verschillende soorten lichaamsbehandelingen voor chocolade. Body scrubs gebruiken cacaobonen of suiker naast cacao om dode huidcellen weg te gooien en jonge, gloeiende huid eronder te onthullen. Chocolade body wraps en baden hydrateren meestal de huid en stimuleren de bloedsomloop om het uiterlijk te verbeteren. Andere lichaamsbehandelingen, zoals pedicures, manicures, massage en wenkbrauwen, profiteren van de serotonine-stimulerende effecten van chocolade om uw behandeling aangenamer te maken.

Betekenis

 1. Chocoladebehandelingen kunnen uw huid op verschillende manieren beïnvloeden. Het kan helpen om het vochtgehalte van je huid te verhogen en celvernieuwing te stimuleren, volgens Howard Kohlenberg, eigenaar van Le Petit Spa in Manhattan, op Fox News. Chocolade bevat ook cafeïne, een ingrediënt dat de bloedsomloop versnelt om je huid tijdelijk te verstevigen wanneer deze lokaal wordt aangebracht, verklaart Zaza Murariu, een schoonheidsspecialiste in Ajune spa in New York City, op Fox News. Omdat chocolade een antioxidant is, kan het ook helpen om je huid te beschermen tegen rimpelveroorzakende huidschade.

Inzicht van experts

 1. Om de maximale voordelen van uw lichaamsbehandeling met chocolade te krijgen, kiest u voor behandelingen die chocolade, cacao of cacaoboter als hoofdbestanddeel bevatten, beveelt Janice Cox aan, auteur van het boek "Natural Beauty at Home , "in" The Herb Companion "magazine. Cox zegt dat hoe donkerder de chocolade, hoe beter de voordelen voor je huid, dus kies behandelingen die chocolade bevatten die ten minste 35 procent cacao bevat.

Overwegingen

 1. Je krijgt thuis de voordelen van een spa-chocoladebehandeling met een chocolademelkbad, zegt Cox. Combineer 2 kopjes chocolademelk met 1 el. van honing en 2 el. van ongeparfumeerde vloeibare zeep en giet het resulterende mengsel onder warm stromend water terwijl u uw bad vult.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407