Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met alkalische groenten

Stap 6

 1. Op enkele uitzonderingen na, zoals witte asperges en spruitjes, zijn de meeste groenten alkalisch, wat betekent dat ze het lichaam alkaliseren. Dit helpt de pH van uw lichaam op een gezond niveau te houden. Het eten van veel alkalische voedingsmiddelen zoals groenten helpt ook om de consumptie van voedingsmiddelen die zuurvormend zijn te beperken, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Zuur-alkalische balans

 1. Het is niet de zure smaak van een voedingsmiddel die ertoe doet als het gaat om het gehalte aan zuren of basen. Het is eerder het mineraalgehalte en de pH-waarde van het voedsel, zegt natuurgeneeskundige arts Christopher Vasey. Het lichaam heeft zowel zuur- als alkalisch voedsel nodig om in balans te blijven, maar het heeft behoefte aan de alkalische kant. Door ongeveer 80 procent alkalisch vormend voedsel zoals groenten te eten, kun je mogelijke gezondheidsproblemen zoals botverlies, vermoeidheid en spierpijn voorkomen.

Groenen en groene groenten

 1. Bij het streven naar een alkalisch dieet zijn donkere bladgroenten en de meeste groene groenten goede keuzes. Boerenkool, collards, snijbiet, sla, spinazie, rucola en alle andere bladgroenten komen in aanmerking. Andere alkalische groene groentekeuzes zijn broccoli en broccoli rabe, groene paprika's, courgette, selderij, artisjokken en komkommers. Spruitjes zijn een zeldzame uitzondering in de groentefamilie, met meer zuurvormende eigenschappen dan andere groenten. Groene asperges zijn een alkalische groente, maar witte asperges vormen meer zuur.

Andere geassorteerde groenten

 1. Veel wortelgroenten hebben ook alkaliserende effecten. Deze omvatten bieten, wortelen, knoflook, mierikswortel, uien, prei, rapen, pastinaak, radijs en aardappelen. Eetbare groene toppen die bij veel knolgroenten horen - bijvoorbeeld worteltoppen - staan ​​ook op de lijst. Talloze andere groenten zijn alkalisch, waaronder de vele soorten beschikbare champignons, bamboescheuten, waterkers, bloemkool, okra, zoete en hete pepers, aubergines, pompoenen en andere squashachtige groenten. Kruiden zoals dille en bieslook, samen met zeewieren zoals dulse, komen ook in aanmerking.

Bonen en andere peulvruchten

 1. Bonen en andere peulvruchten behoren ook tot de groentefamilie en bevatten zowel zure als basische voedingsmiddelen. De Universiteit van Californië, San Diego, zuur-alkalische voedselkaart geeft aan dat alle of de meeste bonen en andere peulvruchten zuurvormend zijn. De zuur-alkalische voedingskaart van het American College of Healthcare Science vermeldt ook pinda's, linzen en garbanzo-bonen, ook bekend als kikkererwten, als zuurvormend. Er zijn een paar alkalische peulvruchten, waaronder sperziebonen, limabonen, sojabonen en erwten.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407