Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met gezondheidsvoordelen van het eten van rauwe eieren

Andere voordelen van eieren

 1. Met meer dan een dozijn verschillende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen behoren eieren tot de meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. U kunt al deze voedingsvoordelen verkrijgen door uw eieren als voedsel te eten of, als alternatief, zelfs door eieren te drinken.

Andere voordelen van eieren

 1. Rauwe eieren kunnen gezond zijn, maar gekookte eieren zijn nog gezonder. Door je eieren te verwarmen, kan je lichaam gemakkelijker voedingsstoffen opnemen.

Andere voordelen van eieren

 1. Volgens de USDA heeft elk groot rauw ei (meestal ongeveer 50 gram) het equivalent van 72 calorieën. Eieren staan ​​erom bekend grote bronnen van eiwitten te zijn voor ovo-lacto-vegetariërs, met 6,3 gram eiwitten per groot ei. Elk ei bevat ook 0,4 gram koolhydraten en 4,8 gram vet, waarvan de meeste afkomstig zijn van gezonde onverzadigde vetten in de vorm van omega-vetzuren.

 2. Elk groot ei bevat ook ongeveer een dozijn verschillende micronutriënten. Waaronder:

 3. Eieren bevatten ook andere voedingsstoffen zoals antioxidanten, carotenoïden (luteïne en zeaxanthine) en kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) andere vitamines en mineralen [!?

Gezondheidsvoordelen van eieren

 1. Gezien de enorme hoeveelheid voedingsstoffen in rauwe eieren, zijn de gezondheidsvoordelen van eieren vrij duidelijk. Of u nu eieren van kip, eend of kwartel consumeert, alle eieren kunnen u voorzien van een verscheidenheid aan voedingsstoffen die de Food and Drug Administration aanbeveelt om dagelijks te consumeren.

 2. Zoals vermeld, bevatten eieren ook een aantal andere belangrijke maar niet-essentiële voedingsstoffen, zoals choline, carotenoïden en bioactieve peptiden. Een onderzoek uit april 2018 in het FASEB Journal heeft aangetoond dat choline de cognitie bij het ontwikkelen van zuigelingen kan verbeteren, terwijl een overzicht in april 2013 in Nutrients rapporteerde hoe belangrijk de carotenoïden luteïne en zeaxanthine zijn voor de gezondheid van je ogen.

 3. Volgens een onderzoek in december 2014 in het Journal of Nutrition and Food Science hebben de bioactieve peptiden in ei-eiwitten een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder:

 4. Deze voordelige bioactieve peptiden worden automatisch actief wanneer uw lichaam ei-eiwitten verteert.

 5. Houd er echter rekening mee dat het drinken van eieren en het consumeren van gekookte eieren als voedsel u niet precies dezelfde voedingsvoordelen oplevert. De eiwitten in eieren kunnen veranderen op basis van de manier waarop je ze hebt bereid.

Rauwe versus gekookte eieren

 1. De voordelen van rauwe eieren zijn niet zo goed als die van gekookte eieren. En dit komt echt op één ding neer: warmte. Terwijl raw food-diëten, atleten en beroemdheden misschien allemaal pleiten voor het drinken van eieren in plaats van ze op te eten, zijn rauwe eieren gewoon niet zo verteerbaar als gekookte eieren.

 2. Volgens Corrie L. Staff, Marshfield Clinic geregistreerde diëtist, "Koken breekt eiwit af om de spijsvertering te vergemakkelijken. Ons lichaam absorbeert 50 tot 60 procent van het eiwit in rauwe eieren in vergelijking met 90 procent van het eiwit in gekookte eieren. "

 3. Tenzij u een verwarmde vorm van eierpunch drinkt, is de kans groot dat elk ei dat u drinkt, rauw en onverwarmd is. Onverwarmde eieren zijn minder voedzaam dan verwarmde eieren omdat ze een soort eiwit bevatten dat avidine wordt genoemd.

 4. Avidin voorkomt dat uw lichaam bepaalde B-vitamines in rauwe eieren verteren, maar doet dit niet nadat het ei is verwarmd. Omdat je lichaam niet in staat is alle eiwitten in rauwe eieren te verteren, betekent dit ook dat je niet alle nuttige bioactieve stoffen in deze eiwitten opneemt.

 5. Eindelijk zijn rauwe eieren niet zo veilig om te eten als gekookte eieren; ze dragen een hoger risico op door voedsel overgedragen ziekten. Wanneer u rauwe eieren eet, loopt u specifiek risico op Salmonella-vergiftiging. De Salmonella-bacterie bevindt zich meestal aan de buitenkant van het ei, maar kan ook binnendringen. Alle rauwe eieren dragen het potentiële risico van Salmonella-vergiftiging; alleen eieren die grondig zijn verhit tot een interne temperatuur van 160 ° C (71 ° C) of gepasteuriseerd worden als echt veilig beschouwd om te consumeren.

Rauwe eieren pasteuriseren

 1. De eenvoudigste manier om de beste gezondheidsvoordelen te halen uit rauwe eieren is door pasteurisatie. Pasteurisatie is een proces dat door Louis Pasteur is ontwikkeld om schadelijke bacteriën die in uw voedsel aanwezig kunnen zijn te vernietigen. Deze techniek wordt al lang toegepast op een reeks verschillende voedingsproducten [!?

 2. Het principe van pasteurisatie is gebaseerd op het toepassen van warmte. De hoeveelheid warmte is echter vrij laag omdat de eieren niet worden gekookt [!?

 3. U kunt gepasteuriseerde eieren kopen in de supermarkt in hun schelp of in gebottelde vorm. In feite zou je ze zelfs als eidooiers of eiwitten kunnen vinden. Ongeacht hoe ze worden verkocht, pasteurisatie zou hun voeding niet negatief moeten beïnvloeden [!?

 4. Pasteurisatie kan zelfs de voordelen van uw rauwe eieren positief beïnvloeden. Van dit proces is aangetoond dat het ei-eiwitten denatureert, waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn en antinutriënten zoals avidine zou moeten neutraliseren, waardoor uw lichaam alle voedingsstoffen van het ei kan opnemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407