Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met goede koolhydraten en vezelrijk voedsel

Nutrition

 1. Koolhydraten spelen een dominante rol in uw dieet en gezondheid, maar sommige koolhydraten bieden meer gezondheidsvoordelen dan andere. Volkorenbrood is bijvoorbeeld een betere keuze dan geraffineerd witbrood. Voedzaam koolhydraatrijk voedsel biedt een rijke bron van vezels, omdat vezels zelf een vorm van koolhydraten zijn. De gezondste koolhydraten komen van onbewerkt of minimaal bewerkt plantaardig voedsel. Een vezelrijk dieet kan helpen beschermen tegen een aantal aandoeningen, waaronder darmkanker, diabetes en hartaandoeningen.

Lood met peulvruchten

 1. Peulvruchten zijn gezonde koolhydraten die rijk zijn aan vezels. Voorbeelden zijn erwten, edamame, linzen, pinda's, kikkererwten en andere soorten bonen. Elke portie van een 1/2 kopje levert ongeveer 7 tot 8 gram vezels. Voeg peulvruchten toe aan uw salades en soepen en serveer ze als bijgerecht bij uw maaltijden. Ze bieden ook een goede portie eiwit. Gebruik peulvruchten twee tot drie keer per week in plaats van vleesgerechten, beveelt de Universiteit van Californië-San Francisco aan.

Goede oude granen

 1. Probeer minstens één portie volkoren in elke maaltijd op te nemen. Volle granen bevatten alle essentiële delen - de zemelen, de kiem en het endosperm - van het zaad en zijn rijk aan vezels. Voorbeelden van granen zijn gerst, boekweit, haver, quinoa, rogge, rijst, tarwe en gierst. Tips voor het verhogen van uw inname zijn onder andere het starten van de dag met havermout, het kiezen van ontbijtgranen met minimaal 5 gram vezels per portie en het houden van volkoren crackers bij de hand om op te snacken.

Groenten en fruit

 1. Probeer het grootste deel van uw koolhydraten uit groenten en fruit te halen. Ze bevatten vitamines, vezels en andere voedingsstoffen. Eet elke dag minstens vijf porties fruit en groenten. Kies verse producten wanneer mogelijk. Voeg 's ochtends vers fruit toe aan havermout of yoghurt voor een middagsnack. Geniet van groenten bij uw maaltijden of als snack met hummus of een andere gezonde dip.

Overwegingen

 1. De meeste Amerikanen krijgen niet genoeg vezels. Plantaardig voedsel bevat een mengsel van twee soorten vezels. Oplosbare vezels helpen LDL verlagen, een slechte vorm van cholesterol. Haver bevat de meest oplosbare vezel van elke korrel. Onoplosbare vezels helpen je je vol te voelen, zodat je minder calorieën eet. Probeer dagelijks minimaal 25 gram vezels te krijgen, beveelt de American Heart Association aan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407