Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met groenten, hun voordelen

Fructan-intolerantie en aspergeallergie

 1. Je ouders hadden het juiste idee toen ze je aanmoedigden om je groenten te eten. Groenten zijn gevuld met vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen die helpen uw lichaam gezond te houden en goed te laten functioneren. Volgens de Harvard School of Public Health kan het eten van een plantaardig dieet je risico op chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, oog- en spijsverteringsproblemen, obesitas, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en sommige soorten kanker verlagen.

Vitamine B complexe groenten

 1. Het vitamine B-complex omvat B-1, B-2, B-3, B-5, B-7, B-9 en B-12. B-vitamines spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van uw lichaam. Ze bevorderen de groei en ontwikkeling, zorgen ervoor dat je huid en haar er goed uitzien, helpen je spijsvertering goed te werken en helpen je lichaam bij de productie van rode bloedcellen. B-vitamines helpen ook bij het afbreken van koolhydraten en eiwitten en helpen bij het aanmaken van hormonen. Bladgroenten, aardappelen, champignons, erwten en gedroogde bonen zijn goede bronnen van B-vitamines. Serveer deze groenten in soepen, salades, omeletten of stoofschotels.

Vezelrijke groenten

 1. Een vezelrijk dieet kan uw cholesterolgehalte in het bloed verlagen, helpen bij het goed functioneren van uw darmen en het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 verminderen. Met vezels gevulde groenten hebben de neiging om je een vol gevoel te geven, wat je kan helpen een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Linzen, erwten, bonen, pompoen, bieten en wortelen zijn sommige groenten met een matig tot hoog vezelgehalte. Serveer vezelgevulde groenten in stoofschotels, soepen of als bijgerechten voor je lunch of diner.

Met kalium gevulde groenten

 1. Het eten van groenten die kalium bevatten, kan u helpen een gezonde bloeddruk te handhaven en kan bij sommige personen ook de hypertensie verlagen. Een tekort aan kalium in uw dieet kan leiden tot nierproblemen en spierkrampen tijdens fitnesstraining en trainingen. Aardappelen, winterpompoenen, peulvruchten, avocado's, selderij, spinazie, greens en tomaten bevatten allemaal meer dan 300 milligram kalium per portie. Kook en eet uw aardappelen met de schil op om de hoeveelheid kalium in uw dieet te verhogen.

Groenten met vitamine C

 1. Vitamine C is een antioxidant die helpt uw ​​lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen als gevolg van straling, tabaksrook en luchtvervuiling. Je lichaam heeft vitamine C nodig om wonden te genezen, gezonde botten en tanden te herstellen en te onderhouden en om een ​​normale groei en ontwikkeling te bevorderen. Groenten die vitamine C bevatten, zijn uien, boerenkool, rode pepers, zoete aardappelen en groene bonen. Serveer deze groenten in soepen en salades, als bijgerecht of in sauzen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407