Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met laagglycemisch eiwitrijk snackvoedsel

Nadelen van junkfood

 1. De USDA meldt dat Amerikaanse volwassenen een aanzienlijke 24 procent van de totale calorieën uit snacks halen. De juiste snacks helpen u niet alleen om aan uw voedingsbehoeften te voldoen, maar kunnen ook de honger verminderen en u helpen uw gewicht onder controle te houden. Suikerhoudende dranken, chips, snoep en gebak behoren tot de meest voorkomende snacks, maar denk twee keer na voordat je naar deze keuzes grijpt. Low-glycemische, eiwitrijke snacks kunnen bloedsuikerschommelingen helpen voorkomen en honger verminderen.

Over de Glycemische index

 1. De glycemische index van een voedingsmiddel met koolhydraten is een indicator voor de reactie van uw bloedsuiker op het eten van een bepaalde hoeveelheid van dat voedingsmiddel. Het Linus Pauling Instituut legt uit dat het consumeren van voedsel met een hogere glycemische voeding leidt tot scherpere en grotere pieken in de bloedsuikerspiegel dan het consumeren van voedsel met een lagere glycemische voeding. Bewerkte voedingsmiddelen hebben meestal hogere glycemische indices dan onbewerkte tegenhangers. Bijvoorbeeld, gekookte en ingeblikte wortelen, geraffineerde pasta, rozijnen en vruchtensap, zijn respectievelijk hoger glycemisch dan rauwe wortelen, volkoren pasta, verse druiven en heel fruit. Volle granen, veel groenten, peulvruchten, noten en sommige vruchten zijn weinig glycemisch.

Potentiële voordelen van low-glycemische, eiwitrijke snacks

 1. Het lichaam verteert langzamer lage glycemische, eiwitrijke snacks dan die met een hoge glycemische waarde. De langzame vertering en afgifte in de bloedbaan helpt ongezonde bloedsuikerpieken en daaropvolgende hypoglykemie of plotselinge dalingen van de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Eiwit in uw snack vertraagt ​​de spijsvertering verder en vertraagt ​​het begin van honger vóór de volgende maaltijd. Stabiele bloedsuiker en onderdrukte honger kunnen u helpen uw gewicht onder controle te houden en het energieniveau tussen maaltijden te handhaven. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten zijn eieren, tofu, zuivelproducten, vlees, gevogelte en vis.

Low-Glycemic, High-Protein Snack Ideas

 1. Hardgekookte eieren, magere kaasstengels, yoghurt, geroosterde edamame of groene sojabonen, bonen- of linzensoep en geroosterde noten of pinda's zijn eenvoudige, weinig glycemische, eiwitrijke snacks. Combineer rauwe groenten, zoals selderij, wortelen, komkommers en rode pepers, met een eiwitrijke dip of spread, zoals hummus, bonendip of Griekse yoghurt. Andere ideeën zijn tonijn in blik of magere kaas op volkoren crackers, gesneden kalkoen of kipfilet op volkoren tarwebrood, pindakaas met plakjes appel en volkoren granen met magere melk.

Overwegingen

 1. Sommige low-glycemische en eiwitrijke snacks zijn ongezond. Kaas en crackers, worststengels en deviled eieren bevatten veel verzadigd vet, wat ongezond LDL-cholesterol in uw bloed verhoogt. Snoeprepen met pinda's, trailmix met snoepstukjes en sommige soorten gearomatiseerde yoghurt bevatten veel suiker en calorieën. Je kunt de glycemische index van hoog-glycemische voedingsmiddelen, zoals popcorn, witte crackers en witbrood, verlagen door ze te eten met een eiwitbron, zoals pindakaas, ingeblikte zalm of yoghurt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407