Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met te vermijden zetmeelrijk voedsel

Gezondheidsoverwegingen voor de Daniel Fast

 1. Zetmeel zijn complexe koolhydraten die uitstekende energiebronnen voor uw lichaam kunnen zijn, maar veel voedingsmiddelen met zetmeel zijn ongezond. Ze kunnen weinig essentiële voedingsstoffen bevatten of veel calorieën, vet en suikers. Selecteer zetmeelrijk voedsel zoals bonen, volle granen en zetmeelrijke groenten om uw inname van voedingsstoffen te verhogen en te helpen voldoen aan uw caloriebehoeften.

Limiet geraffineerde korrels

 1. Terwijl volle granen de kiem-, zemelen- en endospermcomponenten van de hele korrel bevatten, worden geraffineerde korrels verwerkt om de kiem- en zemelencomponenten te verwijderen. Volle granen bevatten van nature veel voedingsvezels, magnesium, ijzer en B-vitamines. Geraffineerde granen, zoals witbrood, pasta en rijst, zijn niet zo voedzaam. Een plak wit brood van 10 gram bevat 10 gram zetmeel en een kopje gekookte witte pasta bevat 36 gram zetmeel.

Sla het gefrituurde voedsel over

 1. Gefrituurd voedsel kan kunstmatige transvetten bevatten die kunnen ontstaan ​​tijdens het verhogen van bakoliën tot zeer hoge temperaturen. Transvetten zijn niet essentieel voor het dieet en het consumeren ervan verhoogt uw LDL-cholesterolgehalte en het risico op hartaandoeningen. Een voorbeeld: een portie friet van 4 ons bevat 45 gram zetmeel. Andere gefrituurde voedingsmiddelen die zetmeel bevatten zijn donuts en gepaneerde voedingsmiddelen, zoals uienringen en gefrituurde garnalen.

Suikers en zetmeel

 1. Desserts op basis van granen, zoals cakes, taarten en koekjes, behoren tot de belangrijkste bronnen van calorieën in het dieet van de gemiddelde Amerikaan. Ze bevatten zetmeel vanwege de bloem die ze bevatten, en ze bevatten ook toegevoegde suikers vanwege hun suiker, honing, glucosestroop of andere calorische zoetstoffen. Frequente consumptie van suikerachtig en zetmeelrijk voedsel kan uw risico op tandbederf verhogen, maar u kunt uw risico verlagen door uw mond met water te spoelen nadat u dergelijke voedingsmiddelen hebt geconsumeerd.

Overwegingen

 1. Sommige zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn van nature rijk aan voedingsstoffen en passen in een uitgebalanceerd dieet. Deze omvatten bonen, zoals garbanzo, nier, pinto en zwarte bonen; zetmeelrijke groenten, zoals zoete aardappelen; eikelpompoen; groene erwten en maïs; en volkorenproducten, zoals havermout en volkorenbrood. Bereid deze voedingsmiddelen op gezonde manieren voor om extra calorieën of ongezonde voedingsstoffen te voorkomen. Kook bijvoorbeeld bonen in water zonder zout toe te voegen en zoet uw havermout met kaneel en fruit in plaats van suiker. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals geraffineerde granen en suikerachtige gebakken producten kunnen ongezonde spikes in uw bloedsuikerspiegel veroorzaken en ervoor zorgen dat u snel weer honger krijgt na een maaltijd. Voedsel dat rijk is aan voedingsvezels, zoals peulvruchten, groenten en volle granen, is langzamer verteerbaar en heeft minder effect op uw bloedsuikerspiegel. Het consumeren van deze gezondheidszetmelen kan je helpen je gewicht onder controle te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407