Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met veilige vissen om te eten tijdens de zwangerschap

Sardines koken en serveren

 1. Stop niet met het eten van vis tijdens de zwangerschap vanwege zorgen over besmetting. De omega-3-vetzuren die u uit de vis in uw dieet krijgt, zijn van vitaal belang voor de normale ontwikkeling van de ogen en het zenuwstelsel van uw baby. Het American College of Obstetricians and Gynaecologists beveelt aan om wekelijks 8 tot 12 gram vis te consumeren tijdens de zwangerschap. Je kunt vissen veilig op het menu houden door die met het minste kwik te kiezen, porties te beperken en altijd gekookt te eten.

Zorgen over besmetting

 1. Hoewel vissen besmet kunnen raken met bacteriën of parasieten, dood je de meeste ziekteverwekkers door het te koken tot 145 graden Fahrenheit, volgens FoodSafety.gov. Een ander type verontreiniging - kwik - is de reden dat zwangere vrouwen moeten letten op hun visinname. Bijna alle vissen en schaaldieren bevatten wat kwik, maar het vormt voor de meeste volwassenen geen gezondheidsprobleem. Zwangere vrouwen moeten echter de hoeveelheid die ze consumeren beperken omdat kwik het ontwikkelende zenuwstelsel van de baby schaadt. Helaas werkt kwik zich een weg omhoog in de voedselketen. Terwijl het oceanen en waterwegen bereikt, wordt het geabsorbeerd door bacteriën die dienen als voedsel voor kleine vissen, die worden gegeten door grotere vissen, en wordt het vervolgens doorgegeven aan iedereen die de vis eet.

Veilig vissen om van te genieten

 1. Je kunt veilig twee keer per week 6 porties vis eten met de laagste hoeveelheid kwik, volgens de American Pregnancy Association. Deze lijst bevat bot, schelvis, tilapia, tong, oceaanbaars, meerval en koolvis, die allemaal ongeveer 0,2 gram omega-3-vetzuren bevatten voor elke 100 gram vis of 3,5 gram vis. U kunt ook genieten van zalm in blik, sardines, forel en ansjovis. Ze zijn enkele van de beste bronnen van essentiële vetzuren en leveren ongeveer 1 tot 2 gram omega-3 vetzuren in een portie van 3,5 ons. U vindt makreel in deze lijst, maar let op welk type u kiest. Noord-Atlantische Oceaan en kopvoorn makreel zijn veilig; andere soorten bevatten aanzienlijk meer kwik.

Vis tot limiet

 1. Vis met een hoger gehalte aan kwik kan in uw dieet worden opgenomen, maar slechts in zeer beperkte hoeveelheden. Heilbot, karper, snapper, Alaskan-kabeljauw, baars voor zoetwater, gestreepte en zwarte bas moeten worden beperkt tot niet meer dan zes porties van 6 ounce in één maand. Kreeft, mahi mahi en zeeduivel zijn ook opgenomen in deze groep. Andere soorten vis bevatten nog meer kwik, dus u moet niet meer dan drie porties van 6 ons per maand eten. Deze groep omvat zeebaars, grouper, bluefish en Spaanse makreel. Skipjack tonijn is beperkt tot niet meer dan zes porties per maand, terwijl u slechts drie porties of minder per maand geelvintonijn mag hebben. Je kunt 12 gram wekelijks lichte tonijn in blik eten, maar zou slechts 6 gram witte witte tonijn per week moeten hebben.

Eet deze niet

 1. Eet geen haai, zwaardvis, tilefish of koningsmakreel omdat ze veel kwik bevatten, meldt de Amerikaanse Food and Drug Administration. De American Pregnancy Association voegt sinaasappelruw, marlijn, grootoogtonijn en Ahi-tonijn toe aan de lijst met te vermijden vissen. Eet nooit rauwe vis of gekoelde merken gerookte zeevruchten, omdat deze levende bacteriën kunnen bevatten. Je moet ook vissen overslaan die zijn gevangen in lokale beken en meren die mogelijk zijn vervuild met polychloorbifenylen.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c