Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lipozene Review: werkt het en is het veilig?

Kunnen deze alternatieven gebruiken:

 1. Dieetpillen zijn een aantrekkelijke optie voor mensen die moeilijk afvallen.

 2. Ze bieden een schijnbaar gemakkelijke manier om overtollig gewicht kwijt te raken. Velen beloven ook om te helpen vet te verbranden zonder strikte diëten of trainingsregimes.

 3. Lipozene is een supplement voor gewichtsverlies dat belooft precies dat te doen, met uitzonderlijke resultaten.

 4. Dit artikel bespreekt de effectiviteit van Lipozene en of het veilig is om te gebruiken.

Wat is Lipozene?

 1. Lipozene is een supplement voor gewichtsverlies dat een in water oplosbare vezel genaamd glucomannan bevat.

 2. In feite is glucomannan het enige actieve ingrediënt in Lipozene. Het komt van de wortels van de konjac-plant, ook wel olifantsyam genoemd.

 3. De glucomannanvezel heeft een buitengewoon vermogen om water te absorberen - een enkele capsule kan een heel glas water in een gel veranderen.

 4. Om deze reden wordt het vaak gebruikt als voedseladditief voor het verdikken of emulgeren van voedsel. Het is ook het hoofdingrediënt in shirataki-noedels.

 5. Deze waterabsorberende eigenschap geeft glucomannan ook veel van zijn gezondheidsvoordelen, zoals gewichtsverlies, verlichting van constipatie en een verlaging van cholesterol- en bloedsuikerspiegel (1).

 6. Lipozene is een commercieel glucomannan-product dat beweert al deze voordelen te bieden.

 7. Het bevat ook gelatine, magnesiumsilicaat en stearinezuur. Geen van deze helpt bij het afvallen, maar voegt bulk toe en voorkomt dat het product klonterig wordt.

Hoe helpt Lipozene gewichtsverlies?

 1. In observationele studies wegen mensen die meer voedingsvezels eten vaak minder.

 2. De exacte reden is onbekend, maar er zijn een aantal manieren waarop oplosbare vezels u kunnen helpen gewicht te verliezen (2).

 3. Hier zijn enkele manieren waarop glucomannan, het actieve ingrediënt in Lipozene, gewichtsverlies kan bevorderen:

 4. Veel andere soorten oplosbare vezels kunnen dezelfde effecten bieden.

 5. Door de superabsorberende eigenschappen van glucomannan vormt het echter een extra dikke gel, waardoor het misschien nog effectiever wordt om u een vol gevoel te geven (8).

Werkt het echt?

 1. Een aantal onderzoeken heeft onderzocht hoe glucomannan, het actieve ingrediënt van Lipozene, gewichtsverlies beïnvloedt. Velen melden kleine maar positieve effecten (1, 9).

 2. In een vijf weken durende studie werden 176 mensen willekeurig toegewezen aan een dieet van 1200 calorieën plus een vezelsupplement met glucomannan of een placebo (10).

 3. Degenen die het vezelsupplement innamen, verloren ongeveer 3,7 pond (1,7 kg) meer in vergelijking met de placebogroep.

 4. Evenzo concludeerde een recent onderzoek dat glucomannan op korte termijn kan helpen het lichaamsgewicht te verminderen bij mensen met overgewicht of obesitas (11).

 5. Sommige onderzoekers geloven echter dat de voordelen van gewichtsverlies van vezelsupplementen meestal na ongeveer zes maanden verdwijnen. De resultaten zijn beter in combinatie met een caloriegecontroleerd dieet (10, 12).

 6. Dit betekent dat u voor langdurige resultaten nog steeds wijzigingen in uw dieet moet aanbrengen.

Andere voordelen voor de gezondheid

 1. Oplosbare vezels zijn gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen.

 2. Daarom kan Lipozene naast gewichtsverlies nog andere voordelen hebben.

 3. De mogelijke voordelen voor de gezondheid zijn:

Dosering en bijwerkingen

 1. De fabrikanten adviseren dat u 30 minuten voor een maaltijd 2 capsules Lipozene inneemt met minimaal 230 ml water.

 2. U kunt dit driemaal per dag doen voor maximaal 6 capsules verspreid over de dag.

 3. Dit is gelijk aan het nemen van 1,5 gram, 3 keer per dag - of 4,5 gram per dag in totaal. Dit overschrijdt gewoon de hoeveelheid waarvan bekend is dat deze effectief is voor gewichtsverlies - namelijk tussen 2-4 gram per dag (9).

 4. De timing is echter heel belangrijk, omdat glucomannan het gewicht niet beïnvloedt, tenzij het vóór een maaltijd wordt ingenomen.

 5. Het is ook belangrijk om het in capsulevorm te nemen - in plaats van het poeder uit de capsules - en het met veel water weg te spoelen.

 6. Glucomannan-poeder is zeer absorberend. Als het onjuist wordt ingenomen, kan het uitzetten voordat het uw maag bereikt en een verstopping veroorzaken. Het inademen van het poeder kan ook levensbedreigend zijn.

 7. Bovendien wilt u misschien met een kleine hoeveelheid beginnen en deze geleidelijk verhogen. Plotseling kan het opnemen van veel vezels in je dieet spijsverteringsproblemen veroorzaken.

 8. Lipozene wordt meestal goed verdragen. Mensen melden echter af en toe misselijkheid, maagklachten, diarree en constipatie.

 9. Als u medicijnen gebruikt, vooral diabetesmedicatie, zoals sulfonylureumderivaten, moet u uw arts raadplegen voordat u Lipozene inneemt. Het kan de effectiviteit van het medicijn verminderen door de absorptie ervan te blokkeren.

 10. Dit kan echter meestal worden vermeden door uw medicatie minstens een uur vóór of vier uur na inname van het supplement in te nemen.

 11. Eindelijk zijn de voordelen van Lipozene en glucomannan hetzelfde. Dit betekent dat u een merkloos, goedkoper glucomannansupplement zou kunnen kopen als u dat zou willen.

 12. Ook glucomannan is het hoofdingrediënt in shirataki-noedels, die nog minder kosten.

De onderste regel

 1. Wetenschappelijk bewijs suggereert dat de glucomannan in Lipozene u zou kunnen helpen uw gewichtsverliesdoelstelling te bereiken.

 2. Als u dit wilt proberen, krijgt u hetzelfde voordeel van een glucomannan-supplement. Een goede variëteit van deze supplementen is beschikbaar op Amazon.

 3. Het is echter belangrijk op te merken dat het geen "zilveren kogel" voor gewichtsverlies is en u niet zal helpen alleen een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen.

 4. Om af te vallen en af ​​te blijven, moet u nog steeds een gezond dieet volgen en sporten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407