Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Longan Fruit vs. Lychee: Welk fruit is beter?

Overzicht

 1. Het debat over de vraag of longan- of lychee-fruit beter smaakt, is aan de gang. Het komt neer op een kwestie van persoonlijke smaak. Maar er is een andere invalshoek om toe te voegen aan het geschil over deze vruchten: is de een gezonder dan de ander? Lees verder om erachter te komen.

Voedingswaarde informatie

 1. De voedingsprofielen van longan en lychee zijn vergelijkbaar. Beide vruchten bevatten weinig calorieën en koolhydraten en bevatten geen vet. Een ons verse longan heeft slechts 17 calorieën en 4 gram koolhydraten. Een ons verse lychee heeft 18 calorieën en 5 gram koolhydraten.

 2. Zowel gedroogde longan als gedroogde lychee bevatten meer calorieën en koolhydraten dan hun verse tegenhangers. Een ons gedroogde longan heeft 80 calorieën en 21 koolhydraten. Eén ons gedroogde lychee heeft 78 calorieën en 20 koolhydraten.

Gezondheidsvoordelen

 1. Zowel longan als lychee zijn een goede bron van vitamine C. Een ons verse longan levert bijna 40 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C, terwijl een ons verse lychee 33 procent levert. Vitamine C is belangrijk voor gezonde botten, bloedvaten en huid.

 2. Verse longan of lychee bevatten niet de meeste andere essentiële vitamines en mineralen. Maar lychee heeft een kleine hoeveelheid mineralen, waaronder:

 3. Verse lychee bevat ook enkele vitamines zoals niacine, vitamine B-6 en folaat. Niacine kan het HDL (goede) cholesterolgehalte in het lichaam verhogen. Vitamine B-6 ondersteunt een gezond zenuwstelsel en helpt uw ​​lichaam koolhydraten, eiwitten en vetten te metaboliseren.

 4. Lychee bevat ook folaat. Het is belangrijk voor zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd om voldoende foliumzuur te krijgen om neurale buisdefecten te voorkomen. Overmatige fruitinname kan echter de bloedsuikerspiegel verhogen, dus mensen met zwangerschapsdiabetes moeten deze vruchten met mate eten.

 5. Lychee kan u helpen lichaamsvet te verliezen. Volgens een studie uit 2009 vermindert polyfenolrijk lychee-extract het lichaamsgewicht, de buikomtrek en visceraal vet aanzienlijk in vergelijking met een placebo. Visceraal vet is vet rond je buik. Het verhoogt uw risico op hartaandoeningen en diabetes type 2.

 6. Er zijn geen wetenschappelijke studies over longan fruit en obesitas. Maar het lage aantal calorieën, vetten en koolhydraten maakt het een geweldige vervanging voor met suiker beladen bewerkte voedingsmiddelen in uw dieet die kunnen leiden tot gewichtstoename.

 7. Er is echter een vangst. Lychee en longan moeten met mate worden genoten. Het zijn kleine vruchten, en als je niet oppast, is het gemakkelijk om veel in één keer te eten en je inname van koolhydraten en suiker op te voeren.

 8. Zowel verse als gedroogde lychee en longan hebben vezels. Vezel helpt bulk ontlasting en normaliseren stoelgang. Het verbetert ook de algehele darmgezondheid. Het kan ook het cholesterol verlagen, de darmflora verbeteren en de bloedsuikerspiegel helpen beheersen bij mensen met diabetes.

 9. Longan en lychee bevatten veel antioxidanten. Antioxidanten helpen vrije radicalen in je lichaam bestrijden die cellen beschadigen en tot ziekte leiden. Onderzoek toont aan dat het verkrijgen van uw antioxidanten uit verse groenten en fruit - geen supplementen - de meeste gezondheidsvoordelen heeft.

 10. Lychee bevat veel antioxidanten die polyfenolen worden genoemd. Deze stoffen worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om de lever en alvleesklier te beschermen en te versterken.

 11. Een onderzoek uit 2017 naar muizen keek naar lychee en de effecten ervan op de lever. De studie toonde aan dat de polyfone verbindingen in lychee-extract het celherstel in beschadigde levercellen van muizen en behandelde leververvetting en lever met littekens beter verbeterden dan melkdistel (silymarine). Melkdistel is een eerstelijns antioxidantbehandeling voor symptomen van hepatitis.

Gebruik van longan fruit en lychee

 1. Er zijn veel gezondheidsclaims voor longan en lychee. De meeste zijn anekdotisch en worden niet ondersteund door wetenschappelijke studies. Anekdotisch gebruik van longan fruit als een natuurlijke remedie omvat:

 2. Anekdotisch gebruik van lychee als een natuurlijke remedie omvat:

Takeaway

 1. Er zijn veel claims over de gezondheidsvoordelen van longan en lychee, vooral in regio's van de wereld die deze vruchten al generaties lang hebben geconsumeerd. De meeste van deze claims missen echter wetenschappelijk bewijs om deze voordelen te bevestigen of te ontkennen.

 2. Hoewel de vruchten qua grootte en voedingswaarde vergelijkbaar zijn, komt lychee iets vooruit voor meer essentiële mineralen. Zowel longan als lychee zijn een goede bron van antioxidanten, die ziekten kunnen helpen voorkomen.

 3. Met mate gegeten, longan en lychee kunnen onderdeel zijn van een gezond eetplan. Mensen met diabetes kunnen er met mate van genieten als ze rekening houden met het suiker- en koolhydraatgehalte en de bloedsuikerspiegel controleren bij het eten van nieuw fruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407