Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Loopt bij koud weer goed of slecht?

Andere voordelen

 1. Hardlopen bij koud weer is niet goed of slecht zolang u gezond bent en de juiste veiligheidsmaatregelen treft die nodig zijn voor de toestand van de grond en de temperatuur van de lucht.

 2. De meeste problemen veroorzaakt door hardlopen bij koud weer hebben betrekking op ademhalingsmoeilijkheden, vooral bij mensen met astma of door astma veroorzaakt door inspanning. Soms kan winterlucht die te snel wordt ingeademd bronchoconstrictie veroorzaken vanwege de droge lucht en de verlaagde temperatuur.

Andere voordelen

 1. Rennen bij koud weer is geen slechte zaak als je netjes gekleed bent en erop voorbereid bent.

Ademhalingsproblemen verminderen

 1. Afhankelijk van de luchttemperatuur of het gevoelstemperatuur, kunnen zelfs de gezondste hardlopers ademhalingsproblemen ervaren tijdens het sporten in de winter. Het dragen van een dun skimasker tijdens het hardlopen vermindert de verergerende effecten van koude, waarbij de binnenkant van het masker wordt verwarmd met uitgeademde, vochtige ademhalingen.

 2. Een lichtgewicht sjaal om het ondergezicht en de neus wikkelen biedt ook voldoende bescherming, maar het is niet zo effectief als een gezichtsmasker. Als u eraan denkt om door de neus te ademen in plaats van door de mond, vermindert dit ook mogelijke ademhalingsmoeilijkheden. Voer bij koud weer bovendien hardlopen uit in plaats van korte, snelle uitbarstingen van hardlopen om de hoeveelheid koude lucht die in de longen stroomt te verminderen.

Eerst opwarmen

 1. Ga niet de deur uit om enkele mijlen onder de vriestemperaturen te lopen zonder eerst rekoefeningen uit te voeren, zegt Penn Medicine. Wanneer die stevige lucht spieren raakt die niet goed zijn opgewarmd, zorgt de combinatie van koude en verminderde luchtdruk ervoor dat gewrichtsweefsels uitzetten, waardoor beweging wordt beperkt en mogelijk later op de dag pijn wordt veroorzaakt. Krampen en spasmen zijn ook waarschijnlijk als hardlopers spieren in een intense loopsessie gooien zonder ze eerst te voeden met voedingsrijk bloed en zuurstof te stimuleren, gestimuleerd door verkwikkende rekoefeningen.

Goed aankleden

 1. Wanneer het buiten bijzonder koud is, houdt het dragen van lagen het lichaam warm en minder vatbaar voor bevriezing of onderkoeling. Volgens de National Ski Patrol is de beste manier om lagen aan te brengen vochtafvoerend materiaal tegen je huid, een isolerende middelste laag en een buitenste schil te dragen. Het dragen van een hoed is waarschijnlijk de beste manier om een ​​fatsoenlijke lichaamstemperatuur te handhaven, omdat je meer lichaamswarmte door je hoofd verliest dan enig ander lichaamsdeel. Veel hardlopers dragen polypropyleen kleding tijdens het hardlopen omdat dit materiaal comfortabel en goed is om droog en warm te blijven.

 2. Zachte, wollige kledingstukken zoals sweatshirts en broeken zijn ook geschikt voor hardloopkleding bij koud weer. Het kan zijn dat je verschillende oefenritten moet maken om te beslissen welke hoeveelheid kleding het beste voor jou werkt bij bepaalde temperaturen. Wees ook voorzichtig wanneer u op nat wegdek rent en vermijd rennen in de sneeuw indien mogelijk.

Blijf goed gehydrateerd

 1. Omdat hardlopers nog steeds transpireren bij koud weer en koude lucht veel droger is dan warme lucht, is goed gehydrateerd een ander belangrijk onderdeel van veilig rennen in de winter. Intense ademhaling maakt ook grote hoeveelheden vocht vrij die uit het lichaam worden geëxtraheerd. Bovendien vermindert het handhaven van de hydratatie het risico op hypothermie en ademhalingsmoeilijkheden. Om uitdroging te voorkomen, raadt ACE Fitness aan om 20 tot 30 minuten voor uw run 8 gram vloeistof te drinken, 7 tot 10 gram elke 20 minuten tijdens het hardlopen en 8 gram 30 minuten na het hardlopen.

 2. Omdat hardlopers nog steeds transpireren bij koud weer en koude lucht veel droger is dan warme lucht, is goed gehydrateerd een ander belangrijk onderdeel van veilig rennen in de winter. Intense ademhaling maakt ook grote hoeveelheden vocht vrij die uit het lichaam worden geëxtraheerd. Bovendien vermindert het handhaven van hydratatie het risico op hypothermie en ademhalingsmoeilijkheden. Om uitdroging te voorkomen, raadt ACE Fitness aan om 20 tot 30 minuten voor uw run 8 gram vloeistof te drinken, 7 tot 10 gram elke 20 minuten tijdens het hardlopen en 8 gram 30 minuten na het hardlopen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407