Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maag-vacuümoefening

Buikvet reageert op lichamelijke activiteit

 1. Je buik opzuigen om een ​​slanke buik te krijgen lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is een echte techniek. Omarmd door CrossFit-enthousiastelingen, sportschoolratten, yogi's en gewichtheffers, is het maagvacuüm, zoals het wordt genoemd, een krachtige manier om je dwarse buikspieren te trainen, de diepe interne buikspier die verantwoordelijk is voor een goede houding, ondersteuning van organen en indrukwekkende prestaties van de kernkracht.

 2. Het maagvacuüm werkt omdat u de interne ab-spier gedurende een langere periode aanspant. Het is niet de enige oefening die je moet doen voor je buikspieren en kern, maar het is een waardevolle, overal te doen zet die onderdeel kan zijn van je repertoire.

 3. De maagzuiger is superhandig omdat je het echt overal kunt doen - in de sportschool natuurlijk, maar ook aan je bureau op het werk of in de file. De verhuizing vergt oefening, dus maak gebruik van elke gelegenheid die je denkt om het te doen.

Doel van het vacuüm

 1. Hoewel u het vacuüm kunt uitvoeren om gedefinieerde abs te ontwikkelen of kracht aan liften toe te voegen, heeft het andere functionele doeleinden. Bodybuilders gebruiken het vacuüm om op het podium te "poseren" en hun spieren te laten zien aan juryleden.

 2. In yoga wordt een variatie van het maagvacuüm genaamd uddiyana bandha - of opwaartse vergrendeling - uitgevoerd om lichamelijke controle, ademfocus en balans te vergroten. Bij buikdansen traint het vacuüm je buikspieren om flutters en rollen uit te voeren.

Hoe de maag vacuüm te doen

 1. Het maagvacuüm is een krachtige isometrische oefening en, hoewel het eenvoudig klinkt, vereist het intense controle.

 2. HOE HET TE DOEN: Ga op je rug liggen, benen recht en armen langs je lichaam. Adem alle lucht uit je longen en middenrif uit. Trek je buikspieren aan en knijp, alsof je ze onder je ribbenkast probeert te trekken. Houd 20 tot 60 seconden vast, afhankelijk van uw tolerantie.

Hoe de maag vacuüm te doen

 1. De maagvacuüm kan ook worden uitgevoerd vanuit een naar voren liggende positie, op handen en voeten, staand of zittend. Probeer alle posities uit en ga uit van de positie waarmee u deze het beste kunt uitvoeren.

Resultaten krijgen

 1. Hoewel het maagvacuüm een ​​krachtige transversale buikversterker is, geeft het je niet automatisch een sixpack. Je moet nog steeds oefeningen doen die de rectus abdominis trainen - de voorste schede van je buikspieren die verschijnen als het gedefinieerde six-pack - en de zijschuine lijnen die verantwoordelijk zijn voor rotatie.

 2. Als u een laag vet op uw buikspieren heeft, zult u ook moeite hebben met het zien van esthetische resultaten van het maagvacuüm. De meeste vrouwen hebben een percentage lichaamsvet nodig tussen 14 en 20 procent voor vrouwen en mannen, 6 tot 13 procent, om een ​​sixpack te zien. Dit is vrij mager en alleen haalbaar met een zorgvuldig dieet en ethiek.

 3. Je kunt je sterker voelen en beter in staat zijn om intense liften uit te voeren tijdens krachttraining, omdat de effecten van het vacuüm op de diepe buikspieren je beter maken in krachtig uitademen tijdens weeën. Het geeft je ook een beter bewustzijn van de controle die je hebt over je buikspieren, wat je meer kracht geeft als je grote krachtbewegingen doet, zoals een barbell snatch.

Resultaten krijgen

 1. Het maagvacuüm kan uw bloeddruk verhogen terwijl u de spier isometrisch samentrekt. Als u een hoge bloeddruk heeft of zwanger bent, sla de stap dan helemaal over.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407