Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maakt het toevoegen van spinazie smoothies gezond?

Enzymen en andere verbindingen

 1. Popeye's liefde voor ingeblikte spinazie kan zijn kracht hebben verhoogd, maar het deed niets om zijn smaakpapillen te plezieren. Het combineren van spinazie met fruit in een smoothiedrank biedt niet alleen alle voordelen en voeding van rauwe spinazie, maar omdat het goed smaakt, is de kans groter dat je deze gezonde drank vaker drinkt.

Enzymen en andere verbindingen

 1. Spinazie toevoegen aan uw smoothie verhoogt de voedingskwaliteit van uw smoothie aanzienlijk, waardoor u meer vezels, antioxidanten en fytochemische producten binnenkrijgt.

De smaak

 1. Spinaziesmoothies leveren een aanzienlijke hoeveelheid plantaardige voeding in een aangenaam smakende drank. Veel mensen vinden het moeilijk om voldoende groenten te eten voor de juiste voeding vanwege hun bittere smaak, een probleem dat ze misschien niet ontgroeien. Het vermogen om bitter voedsel te proeven, ligt in genetische verschillen die oorspronkelijk het selectieve voordeel van het helpen van vroege mensen hebben om giftige planten te vermijden. Tegenwoordig zorgen dezelfde genen ervoor dat veel mensen geen voedzaam voedsel eten, zoals spinazie, omdat ze bitter smaken. De bittere smaak van spinazie maskeren door meer aangename en zoet smakende vruchten zoals mango's, sinaasappels, bosbessen en appels toe te voegen aan een smoothie, kan uw natuurlijke afkeer teniet doen, waardoor u de voedingsvoordelen krijgt van anders onaangenaam smakende groenten.

Kankerpreventie

 1. Spinazie toevoegen aan smoothies verhoogt uw inname van carotenoïden. Carotenoïden van groene bladgroenten kunnen het risico op prostaatkanker verminderen, volgens een artikel uit 2001 in het "Journal of Nutrition." Cartenoïden brengen niet alleen prostaatkankercellen ertoe aan zichzelf te vernietigen, ze voorkomen ook hun replicatie. Spinazie kan ook het risico op eierstok-, blaas-, lever- en longkanker verminderen als gevolg van flavanoïde, foliumzuur, tocoferol en chlorofyllineverbindingen.

Botgezondheid

 1. Eén kopje verse spinaziebladeren gemengd in een smoothie levert bijna 200 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine K. Vitamine K voorkomt activering van osteoclast, een activiteit die botten afbreekt. Tegelijkertijd stimuleert vitamine K osteocalcine-activiteit, die calciummoleculen in botten verankert. Spinazie biedt ook twee essentiële bot-opbouwende mineralen: calcium en magnesium. Het bevat ook andere botopbouwende voedingsstoffen, waaronder mangaan, koper, zink en fosfor, die allemaal helpen de botten te versterken en het risico op osteoporose te verminderen.

Cardiovasculaire gezondheid

 1. Als spinazie in smoothies wordt gemengd, blijft uw hart gezond. Spinazie biedt vitamine A en C, antioxidanten die cellulaire schade door vrije radicalen in uw lichaam verminderen. Deze antioxidanten voorkomen dat cholesterol oxideert, zich ophoopt en blijft plakken aan de wanden van uw bloedvaten, waardoor uw risico op een hartaanval of beroerte vermindert. Factor C0-Q10, een ander antioxidant in spinazie, versterkt spieren, vooral je hartspier, waardoor veel hart- en vaatziekten zoals hyperlipidemie, hartfalen, hypertensie en hart- en vaatziekten worden voorkomen en behandeld.

 2. Spinazie bevat ook foliumzuur en magnesium, hoge kaliumspiegels en lage natriumspiegels, die allemaal uw risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen verlagen.

Raw versus gekookt

 1. Citrusvruchten toevoegen aan een smoothie met rauwe spinazie verhoogt het vermogen van uw lichaam om veel van de nuttige voedingsstoffen in spinazie te absorberen, waaronder ijzer. Rauwe spinazie bevat ook grotere hoeveelheden vitamine C en de antioxidant gluathione dan gekookte spinazie. Hoewel rauwe spinazie een aanzienlijke hoeveelheid oxalaat bevat, een stof die zich aan calcium bindt en de absorptie ervan voorkomt, is de algehele afname van het beschikbare calcium voor gezonde personen relatief klein en wordt hiermee rekening gehouden bij de bepaling van de dagelijkse aanbevolen inname waarden voor calcium .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407