Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maakt Ice Cream u dik?

Minerale enquête

 1. Romig, zoet, koud en verfrissend, ijs bevat wat eiwitten en calcium; het bevat ook een grote hoeveelheid vet en suiker, wat het caloriegehalte van de traktatie verhoogt. Daarom is ijs absoluut een voedingsmiddel waarmee je aankomt als je er te veel van eet.

Calorietelling

 1. De calorieën in ijs per 1/2 portie van de vanillesmaak bedragen 137 samen met 7,2 gram vet, waarvan ongeveer 4,5 gram verzadigd is. Dezelfde hoeveelheid chocolade-ijs heeft 143 calorieën en 7,3 gram vet, waarvan 4,5 verzadigd. Veel van deze calorieën komen van de toegevoegde suiker en het hoge vetgehalte in traditioneel ijs. Regelmatig voedsel eten dat veel suiker en vet bevat, kan leiden tot gewichtstoename.

Het is verslavend

 1. Veel mensen ervaren regelmatig het hunkeren naar suiker, wat een van de redenen is dat het zo moeilijk is om een ​​gezond dieet en het dagelijkse plan op uw calorieteller te volgen. Verlangen worden gecreëerd door de behoefte van je hersenen aan comfort en plezier - niet aan de behoefte van je lichaam aan voedsel. Als je bezwijkt aan de neiging om suikerachtig voedsel te eten en wordt verleid tot het eten van ijs voor het avondeten om je wens te bevredigen, is het opstapelen van ponden waarschijnlijk het resultaat, volgens Heathline.

Making It Work

 1. Vanwege het calorie- en suikergehalte heeft het regelmatig eten van teveel ijs bijwerkingen die u zult merken wanneer u op de weegschaal staat. In plaats daarvan reserveer je ijs af en toe als een speciale traktatie. Als je ijs hebt, kies dan voor vetarme, vetvrije of suikervrije versies, die zullen helpen je wens naar iets zoets te bevredigen, maar met minder calorieën dan traditionele versies. Een 1/2 kopje vanille-ijs zonder suiker bevat bijvoorbeeld 137 calorieën. Chocoladeroomijs met minder vet bevat 93 calorieën per portie van 1/2 kopje.

Kies deze in plaats daarvan

 1. Bevroren yoghurt klinkt gezonder dan ijs, en in sommige gevallen kan het zijn, maar traditionele versies bevatten iets minder calorieën, maar zelfs meer suiker. Een portie bevroren yoghurt van 120 ml bevat 110 calorieën en bijna 17 gram suiker. Een portie sorbet van 1/2 kopje is een betere en caloriearme optie met 107 calorieën. Om nog meer calorieën te snijden en meer voedingsstoffen zoals kalium op te nemen, vries je een kleine banaan en pureer je deze in de blender. Het resultaat is een romige, bevroren, natuurlijk zoete traktatie, vergelijkbaar met ijs, die minder dan 100 calorieën bevat.

Calcium en gewichtsverlies

 1. Als u aanleg hebt voor een hoge tailleomtrek, kunt u profiteren van een verband met gewichtsbeheersing en het calciumgehalte in ijs. Onderzoekers van het Institute of Preventive Medicine in Denemarken ontdekten dat calcium een ​​afslankend effect kan hebben omdat calcium vetzuren bindt in het maagdarmkanaal. De bevindingen, gepubliceerd in 2014 in het American Journal of Clinical Nutrition, suggereerden dat dit zou kunnen leiden tot een vermindering van de opname van vet, wat na verloop van tijd kan leiden tot gewichtsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407