Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maakt ponsen met gewichten u sneller?

Realistische verwachtingen

 1. Sneller slaan betekent dat uw slagen eerder, vaker en met grotere kracht landen. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat veel jagers ponsen sneller een prioriteit maken in hun training. Het vasthouden van handgewichten tijdens het ponsen voegt weerstand toe aan uw pons, die attributen kan bouwen die uw snelheid verbeteren, hoewel niet zo effectief als men zou hopen.

De basis

 1. Sterke spieren kunnen sneller versnellen en objecten zoals je vuisten met grotere snelheid verplaatsen. Dit is de reden waarom sprinters tijd doorbrengen in de gewichtsruimte. Als u stoot terwijl u handgewichten of halters vasthoudt, plaatst u extra belasting op uw armspieren. Dit kan je spieren sterker maken en beter in staat zijn om je armen en handen in de stoten te versnellen.

Ponsenfysiologie

 1. Hoewel het er van de buitenkant anders uitziet, omvat een goed geslagen stoot veel meer dan je armen. Het begint met je voet in de grond te graven en grijpt je benen, rug, romp en schouders aan voordat het door je arm naar buiten stroomt. Handgewichten leggen het grootste deel van hun belasting op uw onderarmen en schouders, wat betekent dat ze slechts een fractie van de spieren belasten bij een stoot.

Andere kenmerken

 1. Spierkracht kan bijdragen aan de stootsnelheid, maar is lang niet zo belangrijk als solide techniek, ontspanning in het moment of tactische overwegingen. Een krijgskunstenaar of bokser leert tientallen technieken en vaardigheden die leiden tot snelle, nauwkeurige stoten. Fysieke conditie is slechts een klein deel van die ontwikkeling.

Medische waarschuwing

 1. Lopen of anderszins oefenen met handgewichten is erg zwaar op de schouders, volgens Dr. Mehmet Oz in "You: Afvallen." Het kan een eenvoudige training veranderen in een verhoogd potentieel voor repetitieve stressverwondingen door de trek aan uw schouders en bovenarmen. Dit risico wordt verergerd tijdens het ponsen omdat uw uitgestrekte arm maximale spanning op dat gebied legt.

Bottom Line

 1. Hoewel het kloppen met gewichten spieren kan opbouwen die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de ponssnelheid, is dat niet het hele verhaal. Ponsen met gewichten houdt alleen rekening met het kleinste deel van de factoren die snel slaan mogelijk maken en verhoogt uw risico op letsel tijdens de training. Het wordt niet aanbevolen als praktijk om snelheid op te bouwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407