Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maaltijdideeën voor een peuter met een zere keel

Veiligheid en voeding

 1. Een zere keel kan ellende voor uw peuter veroorzaken, vooral als ze te klein is om te verwoorden wat ze voelt. Keelpijn komt vaak voor en is vaak een teken dat uw peuter verkouden wordt of griep krijgt. Pijnstillers op peuterkracht kunnen de pijn van je kleintje verlichten, maar bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook wat verlichting brengen. Het serveren van je zieke peuter kalmerende maaltijden kan helpen pijn te verminderen en de keelpijn te verlichten.

Warme soep

 1. Een kom warme soep bedekt de keel van uw peuter en verlicht de pijn. Warme vloeistoffen zijn een effectieve manier om keelpijn te verminderen. Elk type soep zal werken omdat het de warmte is in plaats van de ingrediënten die uw peuter helpen zich beter te voelen. Een blikje favoriete soep van je peuter kan hem aanmoedigen om het te eten of een zelfgemaakte versie kan de hele dag door worden aangeboden om ongemak te verlichten. Warme bouillon of warme dranken kunnen vergelijkbare voordelen hebben.

Oatmeal

 1. Warme havermout kan de keel van je peuter helpen bedekken en verlichting bieden bij keelpijn. Deirdre Randall, auteur van 'Easy Meals for Babies Peuters', beveelt flauw voedsel aan, zoals havermout, omdat ze minder snel de keel van je peuter irriteren en extra ongemak veroorzaken. Havermout kan een voedzame maaltijd zijn als je wat bevroren bessen of yoghurt toevoegt aan de kom van je peuter. Zorg ervoor dat je de temperatuur van het havermout test voordat je het aan je peuter serveert, omdat erg warm voedsel zijn keel kan verbranden en extra pijn kan veroorzaken.

Yoghurt met fruit

 1. Koel voedsel, zoals yoghurt, kan ook de keelpijn van uw peuter verlichten. Yoghurt is een goede keuze omdat het rustgevend en zacht is om door te slikken. Yoghurt heeft een bijkomend voordeel van het bevatten van probiotica, die fungeren als antibiotica om ziektekiemen te helpen doden. Bied je peuter een pak yoghurt met verse bessen, gesneden bananen of in blokjes gesneden mango om ook haar inname van vitamine C te verhogen, een voedingsstof die kan helpen de infectie te bestrijden die de keelpijn veroorzaakt. Zoek naar soorten suikerarme yoghurt, omdat teveel suiker de ziekte kan verlengen.

Rijstpap

 1. Rijstpap is een goede peutermaaltijd omdat het voedsel uit verschillende voedselgroepen combineert in één kindvriendelijk gerecht. Rijstpap is ook zacht en verzachtend, wat een peuter met een zere keel kan helpen. Bovendien levert rijstpudding eiwitten, die je peuter nodig heeft om haar ziekte te bestrijden en haar energie te behouden. Inclusief bevroren fruit, zoals bosbessen of bramen, voegt vitamine C toe aan de rijstpudding en maakt het een meer afgeronde maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407