Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maaltijdplan voor Pescatarians

Stap 5

 1. Pescetarians consumeren zeevruchten, evenals groenten, fruit en granen. Veel pescetarians eten ook eieren en zuivelproducten, maar degenen die om gezondheidsredenen voor dit dieet kiezen, kunnen deze voedingsmiddelen beperken of vermijden. Het is vrij eenvoudig om een ​​gezond en lekker maaltijdplan te maken dat geschikt is voor pescetarians. Veel van deze maaltijden zijn ook heel geschikt of kunnen gemakkelijk worden aangepast voor een vegetarisch dieet.

Types

 1. Sommige pescetarians vermijden rood vlees en gevogelte om gezondheidsredenen, terwijl anderen deze keuze maken vanwege ethische zorgen. Maaltijden kunnen variëren, afhankelijk van de redenen voor deze dieetkeuze. Veel pescetarians eten meestal een vegetarisch dieet, met slechts een paar keer per week zeevruchten, zoals voorgesteld door de American Heart Association.

Overwegingen

 1. Veel gewone ontbijtproducten passen zonder problemen in een pescetarisch dieet. Kies voor eieren, omeletten, ontbijtgranen, brood, yoghurt of een fruitsmoothie voor het ontbijt. Vervang desgewenst bacon of worst door sojaproducten. Lunch keuzes kunnen sushi, broodjes, een salade met kikkererwten en zonnebloempitten, zalm of tonijn omvatten. Maak uw diner vegetarisch met pasta's, bonensoepen of andere heerlijke gerechten, of kies voor een snelle en gemakkelijke gegrilde vis met verse groenten, beveelt MealPlanSite.com aan.

Features

 1. Een pescetarisch maaltijdplan biedt meer opties en variatie dan het kiezen van een vegetarisch dieet. Als je uit eten gaat, vind je meestal vis of garnalen op het menu. Hoewel schelpdieren een reputatie hebben als voedsel met een hoog cholesterolgehalte, suggereert nieuwer onderzoek dat het minder verontrustend is dan oorspronkelijk gedacht, volgens het Zweedse medische centrum. Kies voor zalm, garnalen of krab om indruk te maken op het bedrijf. Beperk gefrituurde vis of vis met boterachtige sauzen om het meeste uit de gezondheidsvoordelen van uw dieet te halen.

Voordelen

 1. Hoewel je als pescetarian een ongezond dieet kunt eten, consumeren de meeste pescetarians en vegetariërs minder totaal vet, minder cholesterol en minder verzadigd vet dan mensen die regelmatig vlees eten. Als je de overstap maakt naar pescetarisme, kan een maaltijdplan je helpen erachter te komen wat je moet eten als je vlees en gevogelte uit je dieet haalt en gezondere voedselkeuzes maakt.

Waarschuwing

 1. Als u kiest voor een uitgebalanceerd pescetarisch dieet met eieren en zuivelproducten, zult u voldoende eiwitten en een geschikte hoeveelheid van de meeste vitamines consumeren. Het kan zijn dat u voorzichtig moet zijn met ijzerconsumptie en een poging doet om donkere bladgroenten, bonen, sojaproducten en gedroogd fruit in uw dieet op te nemen. Als u zeer minimale hoeveelheden vis of dierlijke producten consumeert, kies dan B-12 verrijkte voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen of sojamelk, om een ​​mogelijk tekort te compenseren of vraag uw zorgverlener om een ​​supplement aan te bevelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407