Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maca Root for Curves: Booty-Booster of Bust?

De onderste regel

 1. Maca is een ingrediënt dat uitgebreid is onderzocht vanwege zijn krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen.

 2. Het is ook een veelgebruikt supplement dat wordt gebruikt om het libido, humeur en energieniveau te verhogen.

 3. Bovendien beweren veel mensen dat Macawortel kan helpen de lichaamssamenstelling te verbeteren en de kromming te verbeteren - ondanks beperkt bewijs.

 4. Dit artikel beoordeelt of Macawortel kan worden gebruikt om krommer te worden.

Wat is maca?

 1. Maca, ook bekend als Peruaanse ginseng of Lepidium meyenii, is een eetbare plant die inheems is in Peru.

 2. Ingedeeld als kruisbloemige groente en nauw verwant aan planten zoals broccoli, boerenkool, spruitjes en bloemkool, het is goed bestudeerd om zijn krachtige medicinale eigenschappen.

 3. De wortel van de plant wordt meestal gedroogd en gemalen tot een fijn poeder, dat kan worden toegevoegd aan smoothies, gebakken producten en snacks.

 4. Maca is ook verkrijgbaar in vloeibare of capsulevorm en als supplement genomen ter ondersteuning van een betere gezondheid.

 5. In het bijzonder is aangetoond dat het de seksuele functie, mannelijke vruchtbaarheid en stemming verbetert (1, 2, 3).

Kan maca u helpen meer curvier te worden?

 1. Momenteel ondersteunt geen onderzoek het gebruik van Macawortel voor het verkrijgen van bochten.

 2. Niettemin biedt het enkele voordelen die u in dit verband kunnen helpen in combinatie met andere wijzigingen in dieet en levensstijl.

 3. Hier zijn een paar van de manieren waarop maca u kan helpen meer curvier te worden.

 4. Oefening is een belangrijk onderdeel als het gaat om het opbouwen van spieren en het krijgen van rondingen.

 5. Sommige onderzoeken suggereren dat maca de fysieke prestaties kan verbeteren en uw trainingsroutine kan verbeteren, wat de kromming kan bevorderen.

 6. Een kleine studie bij 8 mensen vond bijvoorbeeld dat het aanvullen met maca-extract gedurende 14 dagen de fietstijd verbeterde in vergelijking met een placebo (4).

 7. Evenzo toonde een onderzoek aan dat het gedurende 3 weken toedienen van maca-extract aan muizen het uithoudingsvermogen verbeterde en de hoeveelheid tijd tot uitputting in een zwemtest met maximaal 41% verhoogde (5).

 8. Naast het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het uithoudingsvermogen, kan maca uw energieniveau verhogen om uw trainingsroutine een upgrade te geven.

 9. Een 12 weken durende studie bij 175 mensen ontdekte dat het dagelijks innemen van 3 gram maca leidde tot aanzienlijke verbeteringen in zowel humeur- als energieniveau (6).

 10. Een onderzoek bij muizen heeft ook aangetoond dat maca-extract de vermoeidheid tijdens een zwemtest heeft helpen bestrijden (7).

 11. In een ander onderzoek werd zelfs geconstateerd dat geconcentreerd maca-extract vermoeidheid bij muizen verlichtte door verschillende markers van spierbeschadiging tijdens de oefening te verminderen (8).

 12. De bovenstaande onderzoeken tonen aan dat maca kan helpen de fysieke prestaties te verbeteren en vermoeidheid te bestrijden.

 13. Dit kan de spieropbouw vergroten, wat u kan helpen meer krom te worden.

 14. Het is echter onwaarschijnlijk dat alleen maca enig effect op uw lichaamssamenstelling of kromming heeft, tenzij het gepaard gaat met regelmatige lichaamsbeweging.

 15. Daarom is het belangrijk om uw Macasupplement te combineren met een gezond voedings- en fitnessprogramma om de mogelijke voordelen te maximaliseren.

Andere voordelen van Maca

 1. Maca is gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder:

Maca gebruiken

 1. Maca is te vinden bij verschillende online retailers, natuurlijke apotheken en natuurvoedingswinkels.

 2. Verkrijgbaar in poeder-, vloeibare of capsulevorm, het is heel gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet.

 3. Macawortel heeft een aardse, licht nootachtige smaak en kan in veel recepten worden opgenomen. Probeer het aan smoothies toe te voegen of het in warme dranken te mengen voor een snelle en gemakkelijke manier om uw fix te krijgen.

 4. Je kunt het ook in je favoriete bakproducten opnemen of over havermout of yoghurt strooien voor een extra dosis voedings- en gezondheidsvoordelen.

 5. Hoewel er geen officiële aanbevolen dosering is, geven de meeste onderzoeken aan dat 3-5 gram per dag het meest effectief is.

 6. Maca wordt over het algemeen als veilig beschouwd en kan worden geconsumeerd met een minimaal risico op bijwerkingen (6).

 7. Degenen met schildklierproblemen moeten echter voorzichtig zijn bij het gebruik van maca, omdat het goitrogenen bevat, stoffen die de productie van schildklierhormonen kunnen verstoren bij mensen met schildklieraandoeningen (14).

 8. Bovendien moeten vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven eerst met hun arts overleggen voordat ze maca nemen, omdat er onvoldoende bewijs is om de veiligheid in deze populaties te ondersteunen.

De onderste regel

 1. Maca is een krachtig ingrediënt dat is gekoppeld aan verschillende potentiële gezondheidsvoordelen.

 2. Hoewel onderzoek ter ondersteuning van het gebruik ervan om krommer te worden ontbreekt, is aangetoond dat Macawortel het energieniveau en de fysieke prestaties verhoogt, wat spieropbouw en kromming zou kunnen bevorderen.

 3. Toch moet het worden gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging en een voedzaam dieet om de mogelijke effecten te maximaliseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407