Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Macadamia-noten: de mangaanrijke traktatie die gezonde botten ondersteunt

Hazelnoten kopen en bereiden

 1. Hoewel amandelen de populairste noot van Amerika zijn, kan niemand de heerlijke aantrekkingskracht van macadamia-noten ontkennen. (1) Dit is een goede zaak, omdat macadamia voeding, net als amandelenvoeding, een krachtige klap heeft.

 2. Macadamia-noten zijn verbazingwekkende kleine krachtpatsers gevuld met voedingsstoffen die afkomstig zijn van de macadamia-boom. Ze bevatten enkele belangrijke essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine A, ijzer, B-vitamines, mangaan en folaat, evenals eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten. Deze opmerkelijke voedingsstoffen geven deze ongelooflijke noten hun overvloedige voordelen. Welke voordelen? Ik ben blij dat je het vroeg.

Voordelen van Macadamia Noten

 1. Bovendien bevatten macadamia's omega-9, en zoals we weten, heeft omega-9 op vele manieren voordelen voor de hersenen. Om te beginnen kan het de stemming helpen verbeteren, een voor de hand liggende functie van de hersenen. Bovendien kan het helpen het geheugen te verbeteren en neurologische ziekten te voorkomen. Geheugenprestaties bij normale naïeve muizen werden bijvoorbeeld getest in een studie gepubliceerd in Farmacologie, Biochemie en Gedrag, waaruit bleek dat erucazuur een therapeutisch middel kan zijn voor ziekten die verband houden met cognitieve tekorten, zoals de ziekte van Alzheimer. (8) Dit betekent dat u geheugenverbetering en verbeterde cognitieve functies kunt toevoegen aan de lijst met omega-9-voordelen - en de voordelen van macadamia-noten.

 2. De omega-6-vetzuren kunnen enkele voedingsvoordelen bieden, maar de meeste consumeren er veel te veel van. Wanneer we teveel omega-6-vetzuren hebben, kan dit chronische ontstekingen in het lichaam veroorzaken en vergroten. Dat is problematisch omdat we weten dat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten, zoals artritis, kanker, hartaandoeningen, diabetes en meer.

 3. Een studie gepubliceerd in Pharmacognosy Magazine probeerde het vermogen van een panel van Australische planten, inclusief de macadamia, te testen met een geschiedenis van het behandelen van reumatoïde artritis, en concludeerde dat het gunstig was. Onderzoekers merkten op dat de "lage toxiciteit van deze extracten en hun remmende bioactiviteit tegen Proteus spp. Hun potentieel aangeven bij het blokkeren van het begin van reumatoïde artritis." (9) Dat betekent dat macadamia een mooie aanvulling is op elk behandelplan voor artritisdieet.

 4. De meeste noten hebben veel meer omega-6s dan omega-3s, maar de macadamia-noten zijn lager in omega-6s. Dat betekent niet dat je het moet overdrijven, maar door te kijken naar je inname van omega-6-vetzuren en elke week een paar macadamia-noten te hebben, kun je toegevoegde eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen in je dieet krijgen zonder teveel ontstekingen toe te voegen- die omega-6 veroorzaakt. Om u een idee van de verschillen te geven, bevatten pecannoten 3,7 gram omega-6 per 100 gram, amandelen 3,4 gram en cashewnoten 2,2 gram in vergelijking met macadamia die 0,36 gram binnenkomt.

 5. Macadamia-noten bevatten gezonde vetten die kunnen helpen de bloedvaten in goede gezondheidstoestand te houden. Omdat ze rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, helpen ze het cholesterolgehalte te verlagen en triglyceriden, een soort lichaamsvet, te verlagen. Wanneer we lichaamsvet verlagen, kunnen we het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

 6. In een studie uitgevoerd door het Pennsylvania State University Department of Nutritional Sciences en gepubliceerd in het Journal of Nutrition, kregen sommige proefpersonen willekeurig macadamia-noten en vergeleken met degenen die een standaard Amerikaans dieet kregen. In de loop van de studie zagen degenen die macadamia-noten consumeerden een verlaagd cholesterolgehalte en algehele gezondere hartmarkers. Omdat macadamia-noten een rijke bron van enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn, helpen ze de risico's van lipiden / lipoproteïne-risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen. (2)

 7. De macadamia bevat flavonoïden die helpen celbeschadiging te voorkomen door cellen te beschermen tegen giftige stoffen in het milieu. Zodra deze fenomenale flavonoïden in het lichaam aanwezig zijn, zetten ze zich om in antioxidanten, waar de kracht in het spel komt. Antioxidanten hebben deze geweldige taak om de vrije radicalen in ons lichaam te vinden en te vernietigen. Zo beschermen we ons lichaam tegen ziekten.

 8. Studieobservaties van het Antioxidants Research Lab van Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Tuging van Tuft's universiteit "suggereren dat notenconsumptie omgekeerd geassocieerd is met de incidentie van hart- en vaatziekten en kanker." Behalve dat ze rijk zijn aan voedingsstoffen, bieden de vele fytonutriënten die ze bevatten positieve gezondheidsvoordelen. De fenolzuren, flavonoïden en stilbenen helpen bij het leveren van nuttige antioxidanten die ziekten zoals kanker kunnen bestrijden. (3) Dat is de reden waarom noten - inclusief macadamia - enkele van de beste kankerbestrijdende voedingsmiddelen zijn die je kunt consumeren.

 9. Het goede vetgehalte kan uw eetlust zelfs verminderen. Niet alleen dat, maar macadamia's bevatten palmitolzuur. Palmitolzuur heeft het vermogen om het vetmetabolisme te verhogen, wat op zijn beurt de vetopslag vermindert. Macadamia's bevatten een mooie balans van voedingsstoffen en vetten, waardoor je je met slechts enkele ervan tevreden voelt.

 10. Bovendien bevatten macadamia noten nuttige voedingsvezels die u kunnen helpen verzadiging te bereiken en bevatten complexe koolhydraten zoals lignanen, hemicellulose, amylopectines, slijm, tandvlees en onoplosbare cellulose die helpen bij spijsverteringsproblemen en tegelijkertijd die verminderen zeurende honger. Er zijn zelfs aanwijzingen dat noten zoals macadamia positieve effecten kunnen hebben op het voorkomen van het metabool syndroom, hoewel meer onderzoek nodig is om dit geloof te bevestigen. (4)

 11. De macadamia bevat zowel oplosbare als onoplosbare voedingsvezels en helpt u om u vol te voelen, terwijl ze gifstoffen uit het lichaam verwijderen en helpen bij een goede spijsvertering. Als koperrijk voedsel helpt de macadamia-noot bij het efficiënte gebruik van ijzer en helpt het bij de juiste enzymatische reacties. (5)

 12. Macadamia-noten zijn er in overvloed in fosfor, mangaan en magnesium, die allemaal helpen bij de mineralisatie van botten en tanden en het transport en de opname van voedingsstoffen.

 13. We weten dat calcium helpt bij de vorming van tanden en botten, terwijl mangaan het lichaam helpt waar nodig nieuw botweefsel af te zetten, zodat de botten sterk blijven naarmate je ouder wordt. Een ander belangrijk feit is dat nierziekte het vermogen van het lichaam om calcium en mangaan te absorberen beïnvloedt, wat kan leiden tot botziekte. Het mangaan in macadamia-noten kan echt helpen om je botten sterk te houden en tegelijkertijd nierziekten te bestrijden. (6)

 14. Het koper, vitamine B1, magnesium en mangaan in macadamia-noten helpen bij het maken van gezonde neurotransmitters, die belangrijke chemicaliën die onze hersencellen nodig hebben om signalen naar de hersenen te sturen. Macadamia-noten bevatten ook veel oliezuur, wat helpt bij de gezondheid van de hersenen, en ze bevatten palmitolzuur, dat helpt bij het beschermen van zenuwcellen in de hersenen - waardoor het bijdraagt ​​aan een gezonde hersenfunctie. (7)

Macadamia Nuts Nutrition

 1. Hoewel de macadamia-noot meer vet bevat en meer calorieën bevat, is deze lager in omega-6's, zoals eerder opgemerkt, dan sommige andere noten. Het bevat ook een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen, met name maar liefst 58 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van mangaan in één portie.

 2. Eén gram rauwe macadamia-noten bevat ongeveer: (10)

Oorsprong en geschiedenis van Macadamia-noten

 1. Macadamia's hebben een harde zaadlaag die is ingesloten in een groene schil. Later splitst het zich open naarmate de moer rijpt. Hoewel de macadamia waarschijnlijk het meest bekend staat als afkomstig uit Hawaï, wist je dat twee zaailingen in de 19e eeuw werden geplant op de Berkeley-campus van de Universiteit van Californië die nog steeds staan? Het is waar! De macadamia is echter inheems in Australië. (11)

 2. De macadamia-noot heeft een romige witte kern bestaande uit 65 procent tot 75 procent olie en 6 procent tot 8 procent suiker. Bij het branden wordt het consistenter in zowel kleur als textuur. Sommige zaadjassen zijn glad en sommige zijn ruwer en kiezelstenen. Tegelijkertijd zijn sommige beter geschikt voor de eigen tuin, terwijl andere meer geschikt zijn voor commerciële productie.

 3. Misschien heeft u wel eens gehoord van de macadamia, ook wel mauna loa genoemd. Mauna Loa is eigenlijk de grootste vulkaan op aarde in Hawaii, en Mauna Loa, nu een merknaam, werd een van de eerste plantages van macadamia's die werd ontwikkeld in Hawaii. (12)

 4. Deze noten worden niet alleen macadamia genoemd, maar worden ook wel de Australische noot en de Queensland-noot genoemd. Veel soorten zijn giftig - er zijn echter twee eetbare soorten. De ene is de macadamia met gladde schaal of macadamia integrifolia, en de andere is de macadamia met ruwe schaal of M. tetraphylla.

 5. Macadamia integrifolia groeit in de buurt van beken en rivieroevers in de regenwouden en is inheems in het zuidoosten van Queensland, terwijl M. tetraphylla inheems is in het zuidoosten van Queensland en in het noordoosten van New South Wales. Op het punt waar de twee soorten elkaar ontmoeten, zijn er soorten die natuurlijke hybriden lijken te zijn.

 6. De macadamia maakte rond 1881 zijn weg naar Hawaï, voornamelijk gebruikt als ornament en voor herbebossing. In 1948 noemde en introduceerde het Hawaii Agricultural Experiment Station verschillende veelbelovende selecties die leidden tot de moderne macadamia-industrie waar Hawaii beroemd om is. Hawaii bracht de macadamia-boom in het midden van de 20e eeuw naar Californië. Australië, Zuid-Afrika en Midden-Amerika zijn ook afhankelijk van de waarde van de macadamia. Macadamia's geven de voorkeur aan een mild, vorstvrij klimaat met veel regen, vergelijkbaar met hoe koffiebonen het beste groeien.

 7. Bewaar uw macadamia's op een koele plaats, zoals de koelkast of pantry. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen vocht bevatten.

 8. Als u liever dat ze geroosterd zijn, moet u het volgende doen:

Recepten Macadamia-noten

 1. Er zijn veel manieren om macadamia-noten in uw dieet op te nemen. Je kunt ze natuurlijk alleen eten, maar ze zijn ook geweldige toevoegingen aan veel recepten. Hier is een om mee te beginnen:

 2. Zuivelvrije Blueberry Macadamia Cheesecake Ingrediënten:

 3. Hier zijn nog een paar recepten om te proberen:

 4. Macadamia-noten zijn ongetwijfeld een heerlijke, gezonde keuze, maar houd rekening met porties. Houd de ingrediënten in de gaten wanneer je ze koopt, omdat veel noten zijn bedekt met conserveermiddelen, oliën en tonnen zout. Ze bevatten ook veel fosfor, wat belangrijk is voor iedereen die mogelijk met nierproblemen te maken heeft.

 5. Houd bovendien rekening met notenallergieën, die veel voorkomen. Als je een notenallergie hebt, moet je macadamia's vermijden.

 6. Macadamia-noten bevatten enkele belangrijke essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine A, ijzer, B-vitamines, mangaan en foliumzuur, evenals eiwitten, gezonde vetten en antioxidanten.

 7. Van deze noten is aangetoond dat ze goed zijn voor het hart, ziekten bestrijden als antioxidantvoedingsmiddelen, u helpen afvallen, de darmgezondheid bevorderen, botten versterken, de hersenen en het zenuwstelsel op punt houden , verminder chronische ontsteking en behandel artritis.

 8. Bewaar uw macadamia's op een koele plaats, zoals de koelkast of pantry. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen vocht bevatten. Je kunt ook zelf roosteren.

 9. Als u op zoek bent naar een gezonde, voedzame, vullende snack, hoeft u niet verder te zoeken.

 10. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407