Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Macerated Skin: foto's, oorzaken, behandeling en preventie

Wat is een gemacereerde huid?

 1. Maceratie vindt plaats wanneer de huid te lang in contact komt met vocht. Macerated huid ziet er lichter en rimpeliger uit. Het kan zacht, nat of vochtig aanvoelen.

 2. Huidmaceratie wordt vaak geassocieerd met onjuiste wondverzorging. Naast de pijn en het ongemak die het veroorzaakt, kan maceratie ook de wondgenezing vertragen en de huid kwetsbaarder maken voor infecties.

 3. Blijf lezen om meer te weten te komen over de oorzaken van gemacereerde huid en hoe deze te behandelen.

Wat veroorzaakt het?

 1. De huid komt regelmatig in contact met verschillende vochtbronnen. Water en zweet zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende vochtbronnen die het uiterlijk van de huid kunnen beïnvloeden. Tijdens het proces van wondgenezing hopen zich pus en andere afgevoerde vloeistoffen op in de huid rondom de wond. Bij mensen met incontinentie kunnen urine en ontlasting ook in contact komen met de huid.

 2. Je hebt waarschijnlijk eerder last gehad van huidverkleuring. Bijvoorbeeld, weken in een bad, een verband dragen, of je voeten nat maken tijdens het lopen in de regen kan allemaal milde maceratie veroorzaken. Meestal gaat het snel weg als je huid de kans krijgt om uit te drogen.

 3. Langdurige blootstelling aan vocht kan het moeilijker maken voor de gemacereerde huid om weer normaal te worden.

 4. Letsels die resulteren in open wonden activeren een immuunrespons van het lichaam. Een deel van deze reactie betreft een chemische stof die histamine wordt genoemd. Het verwijdt de bloedvaten om een ​​vloeistof vrij te maken die plasma wordt genoemd.

 5. Naarmate plasma en andere vloeistoffen zich ophopen, veroorzaken ze dat de huid rond de wond opzwelt. Wonden moeten worden schoongemaakt, gedroogd en aangekleed om maceratie en de complicaties ervan te voorkomen.

 6. Wanneer een wond is geïnfecteerd, kan de vloeistofproductie toenemen. Dat maakt maceratie waarschijnlijker wanneer een wond langzaam geneest of niet geneest.

 7. Enkele veel voorkomende chronische wonden die kwetsbaar zijn voor maceratie zijn:

 8. Hyperhidrose is een veel voorkomende aandoening die overmatig zweten veroorzaakt. Zweten is nodig om het lichaam te koelen. Te veel zweet kan echter milde maceratie veroorzaken.

 9. Hyperhidrose beïnvloedt meestal de oksels, handpalmen of voetzolen. De voeten zijn het meest vatbaar voor maceratie. Dit komt omdat het dragen van sokken en schoenen het voor hen moeilijker maakt om te drogen. Ernstige maceratie in de voeten kan leiden tot een gerelateerde aandoening die loopgraafvoet wordt genoemd.

 10. Slechte hygiëne kan het risico op maceratie van de huid vergroten, vooral voor mensen met incontinentie of mensen die vanwege een aandoening lange tijd in bed blijven.

 11. Langdurig contact met met urine doordrenkte kleding, incontinentiemateriaal of lakens kan leiden tot:

 12. Natte gebieden tussen de huidplooien kunnen ook bijdragen aan maceratie.

 13. U hoeft geen slechte hygiëne te hebben om een ​​gemacereerde huid te ervaren. Eenvoudige dingen, zoals het niet drogen van je voeten of het te veel hydrateren voordat je sokken aantrekt, kunnen ook milde maceratie veroorzaken. [! 118424 => 1130 = 3!] Hoe wordt het behandeld?

 1. De behandeling van de gemacereerde huid hangt af van de oorzaak en hoe ernstig deze is. In milde gevallen is het blootstellen van het getroffen gebied meestal voldoende om het om te keren. Behandeling is echter meestal noodzakelijk voor ernstigere gevallen.

 2. Behandelingen voor gemacereerde huid veroorzaakt door wonden omvatten specifieke soorten verbanden en verbanden, waaronder:

 3. Vraag uw zorgverlener welk verbandtype het beste werkt voor uw wond. Ze kunnen u ook de beste manier tonen om het aan te trekken en u adviseren hoe vaak u het kunt wijzigen. Bovendien kan uw zorgverlener actuele crèmes voorschrijven om extra vocht rond de wond te voorkomen.

Zijn er complicaties?

 1. Gezonde huid fungeert als een barrière om de interne organen en weefsels tegen externe bedreigingen te beschermen. Macerated huid is een zwakke barrière. Het is gevoeliger voor bacteriële en schimmelinfecties dan een gezonde huid. Het breekt ook gemakkelijk af. Macerated huid rond een wond kan ook de genezingstijd verlengen.

 2. Naast het vergroten van uw risico op infecties, kan de gemacereerde huid ook leiden tot pijn en ongemak. Wrijven van gemacereerde huid tegen kleding of schoeisel kan een nieuwe wond veroorzaken of zelfs weefsels onder de huid blootleggen.

Leven met geweekte huid

 1. Meestal verdwijnt milde maceratie vanzelf zodra het getroffen gebied uitdroogt. Mensen met incontinentie of die vanwege een aandoening langdurig in bed blijven, hebben een verhoogd risico op complicaties, zoals een infectie.

 2. Als u een wond heeft die niet lijkt te genezen, neemt u contact op met uw arts. Mogelijk hebt u een aanvullende behandeling nodig om maceratie of infectie te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407