Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mager vlees en vet vlees

Dun Pork Chops Sheet Pan Dinner

 1. Als u op zoek bent naar een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en vitamine B12, is vlees een van uw topkeuzes. Sommige stukken vlees bevatten echter zoveel verzadigd vet en cholesterol, dat hun hoge vetgewicht zwaarder weegt dan de voedingswaarde. Overconsumptie van deze ongezonde vetten verhoogt cholesterol en draagt ​​bij aan hart- en vaatziekten. Andere soorten vlees - mager vlees - hebben minder vet. Zij zijn degenen die kiezen wanneer vlees op het menu staat.

Lean Meat Defined

 1. Een mager stuk vlees moet 10 gram of minder totaal vet bevatten en niet meer dan 4,5 gram verzadigd vet in een portie - of 100 gram vlees - volgens de VS Afdeling van landbouw. Om in aanmerking te komen als extra mager, wordt de hoeveelheid totaal en verzadigd vet gehalveerd. Beide soorten moeten minder dan 95 milligram cholesterol bevatten. Houd er rekening mee dat de definitie voor "vetarm" 3 gram of minder totaal vet per portie is. Sommige, maar niet alle, extra magere stukken vlees komen ook in aanmerking als vetarm.

Lean bezuinigingen om te kopen

 1. U kunt erop rekenen dat bepaalde stukken vlees mager zijn, volgens de American Heart Association. Als je winkelt voor rundvlees, kies dan voor stukjes entrecote, lendenen, lendestuk en lendenen en gehakt dat niet meer dan 15 procent vet bevat. Voor varkensvlees zijn de magere keuzes karbonades of de ossenhaas gesneden. Hoewel ham en Canadees spek mager vlees zijn, moet je de hoeveelheid die je eet toch beperken omdat ze veel natrium bevatten. Wild zoals hertenvlees en bizons vallen ook in de categorie mager vlees.

Vetrijk vet

 1. Runderlever is arm aan totaal en verzadigd vet, maar een portie van 3 ons overtreft de totale hoeveelheid cholesterol die u op één dag zou moeten consumeren. Sommige vette vleeswaren bevatten minder dan 95 milligram cholesterol per portie, maar hun totale en verzadigde vetgehalte overtreft de magere eisen. Runderborst bijvoorbeeld heeft 24 gram totaal vet, 9,5 gram verzadigd vet en 78 milligram cholesterol. Andere soorten vet vlees zijn runderribben, T-bone steak, 20 procent mager rundergehakt en sandwichsteaks. Sommige vette stukken vlees kunnen als mager worden aangemerkt als u uw portie beperkt tot 3 ons. Bijvoorbeeld, 3 gram rib-eye steak is mager, maar een hele steak kan zes keer zoveel vet bevatten.

Aanbevolen dagelijkse inname

 1. Verschillende bronnen bieden intake-aanbevelingen, maar tot nu toe is er geen standaardrichtlijn vastgesteld. Het DASH-dieet, dat wordt gebruikt om de bloeddruk te verlagen, beveelt aan dagelijks 1,4 ons vlees te eten op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw suggereert dagelijks 1,8 ons vlees. Andere richtlijnen groeperen vlees met andere eiwitbronnen. De American Heart Association beveelt bijvoorbeeld aan om elke dag niet meer dan 6 gram mager vlees, vis of gevogelte te eten. Vijfentwintig procent tot 35 procent van uw totale dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van vet. Beperk verzadigd vet tot niet meer dan 7 procent van uw dagelijkse calorieën en houd cholesterol onder 300 milligram per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407