Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Magnesium met donkere chocolade

Overwegingen

 1. Donkere chocolade wordt door veel mensen als een "cheat" -voedsel beschouwd, maar de gezondheidsvoordelen van het eten van een gematigde hoeveelheid zijn er. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid magnesium, een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor verschillende functies. Donkere chocolade bevat echter nog steeds veel vet en suikers, dus je moet het alleen in kleine hoeveelheden eten.

Donkere chocolade

 1. Donkere chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. De bonen worden uit de peul verwijderd en ondergaan een proces dat resulteert in vaste stoffen van cacao - ook wel cacaolikeur genoemd - wat een gecondenseerde vorm van cacao is. Cacaomassa kan worden verwerkt tot cacaoboter, of er kan een cake van worden gemaakt, die vervolgens tot poeder wordt gemalen. Terwijl aan de meeste cacaolikeur dan melk wordt toegevoegd om chocolade te maken, bevat pure chocolade geen toegevoegde suiker en weinig toegevoegde melk en zou 60% of meer cacaobestanddelen moeten bevatten.

Magnesium

 1. Magnesium is een van de meest voorkomende mineralen in je lichaam, waarvan meer dan 50 procent in je skelet zit. Volgens de National Institutes of Health is het betrokken bij meer dan 300 chemische reacties in je lichaam, met name die betrokken zijn bij het metabolische proces dat voedsel omzet in energie. Magnesium is ook nodig om je spieren en zenuwen correct te laten functioneren - inclusief het reguleren van je hartslag - en het helpt je immuunsysteem en skelet sterk te blijven.

Magnesiumgehalte van donkere chocolade

 1. Donkere chocolade bevat redelijk veel magnesium, met 176 mg in een portie van 100 g. Dit is ongeveer de helft van uw dagelijkse aanbeveling. Volwassen mannen van 19 tot 30 jaar hebben dagelijks 400 mg nodig, terwijl mannen van 31 en ouder 420 mg nodig hebben. Volwassen vrouwen van 19 tot 30 jaar moeten elke dag 310 mg krijgen, terwijl vrouwen ouder dan 31 jaar 320 mg nodig hebben. Andere goede bronnen van magnesium die minder vet en suiker bevatten dan pure chocolade zijn groene bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden en volle granen.

Andere voordelen van chocolade

 1. Het Health System van de Universiteit van Michigan beveelt aan om 1 oz te consumeren. van pure chocolade elke dag, vanwege de gezondheidsvoordelen. Donkere chocolade bevat een groep antioxidanten die flavonoïden worden genoemd en die uw gezondheid van het hart kunnen helpen. Het kan helpen uw LDL-cholesterol te verlagen, uw risico op bloedstolsels te verminderen en de bloedstroom door uw slagaders en hart te verhogen. Consumeer donkere chocolade echter met mate, omdat deze cafeïne bevat en veel vet kan bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407