Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Magnesium voor gewichtsverlies: helpt het?

Wat u nu kunt doen

 1. Magnesium is een belangrijk mineraal dat uw lichaam nodig heeft om te functioneren. Het helpt je een aantal belangrijke dingen te doen, waaronder energie produceren, de bloedsuikerspiegel reguleren en de nodige chemische reacties in het lichaam veroorzaken.

 2. Magnesium helpt uw ​​lichaam zenuwimpulsen, spiercontractie en normaal hartritme uit te voeren door een rol te spelen bij het transport van calcium en kalium.

 3. Je hart, spieren en nieren hebben allemaal magnesium nodig om goed te werken. Het mineraal helpt ook bij het opbouwen van tanden en botten.

 4. Dus hoe houdt dit verband met gewichtsverlies? Sommige onderzoeken suggereren dat het mineraal nuttig kan zijn voor mensen die moeten afvallen. Maar dat betekent niet dat de schaal zal krimpen nadat u bent begonnen met het nemen van het supplement.

 5. Lees verder om meer te weten te komen over het toevoegen van magnesium aan uw dieet en hoe dit u kan helpen gewicht te verliezen.

Helpt magnesium bij gewichtsverlies?

 1. Magnesium kan nuttig zijn voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels bij mensen met overgewicht of obesitas. "Een studie uit 2013 wees uit dat het nemen van grotere hoeveelheden magnesium de insuline- en glucosebloedspiegels beter helpt beheersen. Deze zelfde studie toonde ook aan dat magnesium helpt bij een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water", zegt Dr. Sherry Ross, OB-GYN en gezondheidsexpert bij vrouwen in Providence Saint John's gezondheidscentrum in Santa Monica, Californië.

 2. Magnesiumsupplementen kunnen nuttig zijn voor het verminderen van onaangename menstruele symptomen bij vrouwen vanwege het vermogen om een ​​opgeblazen gevoel en waterretentie te verminderen.

 3. Toch waarschuwt Dr. Ross dat niet is aangetoond dat alleen magnesium innemen effectief is voor gewichtsverlies. In plaats daarvan zegt ze dat je beste strategie voor langdurig gewichtsverlies het beperken van calorieën, het eten van een gezond kleurrijk dieet en regelmatig sporten omvat.

Moet u magnesium aan uw dieet toevoegen?

 1. Over het algemeen zijn magnesiumtekorten zeldzaam. Maar veel Amerikanen krijgen niet zoveel magnesium als ze zouden moeten in hun dieet. Magnesium komt van nature voor in veel verschillende voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen zijn ook gezond, dus opname in uw dieet kan bijdragen aan gezond gewichtsverlies.

 2. Magnesiumrijk voedsel omvat:

 3. Sommige gezondheidsproblemen kunnen leiden tot magnesiumtekorten, waaronder gastro-intestinale aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS), de ziekte van Crohn en coeliakie. Aandoeningen zoals diabetes en nierziekten kunnen ook de manier veranderen waarop uw lichaam magnesium opneemt en opslaat.

 4. Maagvirussen die braken en diarree veroorzaken, kunnen ook een tijdelijk magnesiumtekort veroorzaken. Regelmatig teveel alcohol of cafeïne drinken kan ook uw magnesiumspiegel beïnvloeden.

Hoeveel magnesium heeft uw lichaam nodig?

 1. Volgens de National Institutes of Health (NIH) zijn de dagelijkse aanbevelingen voor magnesium:

Waar kunt u magnesiumsupplementen kopen?

 1. Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar bij veel supermarkten of reformwinkels. Er zijn ook bedrijven die ze online verkopen.

 2. Supplementen zijn er in veel verschillende vormen, waaronder:

 3. Sommige soorten magnesiumsupplementen worden beter opgenomen dan andere in het lichaam. Als u magnesiumsupplementen aan uw dieet wilt toevoegen, praat dan met uw arts over de beste vorm en dosering voor uw behoeften.

Wat zijn de risico's van het nemen van magnesiumsupplementen?

 1. Supplementen leveren magnesium op een grotere en meer geconcentreerde manier dan normaal voedsel, dus er is een mogelijkheid voor negatieve bijwerkingen. Waaronder:

 2. Ernstiger symptomen kunnen het gevolg zijn van 'megadosering' of het nemen van een supplement in veel grotere hoeveelheden dan het lichaam normaal van nature krijgt. Waaronder:

 3. Bel uw arts of zoek medische hulp als u deze symptomen ervaart.

 4. Het is belangrijk op te merken dat supplementen niet worden gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dit betekent dat particuliere fabrikanten ervoor moeten zorgen dat hun producten veilig zijn voor menselijk gebruik. Deze producten kunnen andere additieven bevatten die schadelijk kunnen zijn, of bevatten mogelijk niet de ingrediënten of dosering die zij beweren. Wanneer u een bedrijf kiest om van te kopen, zorg er dan voor dat ze bekend en betrouwbaar zijn.

Volgende stappen

 1. Zorgen voor voldoende magnesium in uw dieet is belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar het is geen wonderoplossing voor gewichtsverlies. Uiteindelijk komt succesvol gewichtsverlies voort uit een solide plan om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen en regelmatig te sporten.

 2. Peter LePort, M.D., medisch directeur van MemorialCare Center for Obesity bij Orange Coast Memorial Medical Center, zegt dat hij geen voedingssupplement voor gewichtsverlies zou aanbevelen. "Patiënten moeten al hun vitamines en mineralen binnenkrijgen", zegt hij.

 3. In plaats daarvan beveelt Dr. LePort een goed dieet en bewegingsplan aan, gemotiveerd door de wens om gezond te worden.

 4. Als u worstelt met voeding en gewichtsverlies, raadpleeg dan uw arts of diëtist. Ze kunnen je helpen een gezond plan te vinden dat bij je past.

 5. Welke supplementen / vitamines moet u nemen als u probeert af te vallen?

 6. U hebt echt geen supplementen nodig wanneer u probeert af te vallen, zolang u geen zeer beperkend dieet volgt. Over het algemeen moet een uitgebalanceerd dieet met 1200 calorieën of meer voldoende zijn om aan uw voedingsbehoeften te voldoen. Desgewenst kunt u een algemeen multivitamine- en mineraalsupplement nemen om u te 'dekken'. Als u een zeer beperkend dieet volgt, of een dieet dat een of meer voedselgroepen elimineert, spreek dan een diëtist om uw dieet te herzien en te bepalen welke voedingsstoffen mogelijk ontbreken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407