Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maïskolven bewaren

Stap 5

 1. Geoogste maïs kan in grote hoeveelheden komen, en of u nu zelf de oren van een privéveld plukt of ze in bulk koopt, het is mogelijk dat u niet onmiddellijk gebruik kunt maken van de oren. Het opslaan ervan kan nuttig zijn, maar op de juiste manier doen is belangrijk. Als je niet oppast, kan maïs schimmel ontwikkelen, wormen aantrekken of gewoon zijn ideale smaak verliezen bij opslag. U moet snel handelen om voor ongebruikte maïs te zorgen om de kwaliteit ervan te behouden en het risico op verlies van bederf te verminderen.

Stap 1

 1. Snijd de schacht van de maïs af - het knobbelige verlengstuk steekt uit het uiteinde van de korenaar waar het aansluit op de stengel. Dit is een van de beste plaatsen voor wormen om zich te ontwikkelen en het verwijderen van de steel met een mes verlengt de levensduur van de maïs.

Stap 2

 1. Plaats korenaren zo snel mogelijk in uw koelkast. Laat het kaf, indien mogelijk, en laat de maïs onbedekt in de koelkast staan. Houd de temperatuur op of onder 40 graden om te voorkomen dat de hoeveelheid natuurlijke suikers in de maïs bij hogere temperaturen verandert in zetmeel.

Stap 3

 1. Uit de koelkast halen en binnen twee dagen gebruiken.

Stap 4

 1. Blancheer korenaren om ze te bevriezen door een pan met water aan de kook te brengen en de oren in het water te plaatsen. Doe ongeveer zeven minuten voor kleinere oren of 9 minuten voor grotere oren. Als maïs groter is dan 12 inch, blancheer gedurende 11 minuten. Koel vervolgens in ijswater voor het dubbele van de tijd die de oren koken. Dit doodt enzymen die de maïs tijdens het vriezen kunnen ruïneren.

Stap 5

 1. Bewaar de maïs in een vriezer. Je kunt de maïs maximaal 12 maanden bewaren bij 0 graden Fahrenheit. Haal de maïs uit de vriezer en laat hem ontdooien voordat u hem klaarmaakt.

Stap 5

 1. KoelkastDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407