Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maitake Mushroom: Risico's, voordelen en meer

Wat is maitake-paddestoel?

 1. "Maitake" betekent dansende paddestoel in het Japans. Men zegt dat de paddenstoel zijn naam heeft gekregen nadat mensen met geluk hebben gedanst toen ze hem in het wild vonden, zo zijn zijn ongelooflijke genezende eigenschappen.

 2. Deze paddestoel is een soort adaptogeen. Adaptogenen helpen het lichaam bij het vechten tegen elke vorm van mentale of fysieke problemen. Ze werken ook om systemen van het lichaam te reguleren die uit balans zijn geraakt. Hoewel deze paddestoel alleen in smaakrecepten kan worden gebruikt, wordt hij beschouwd als een medicinale paddestoel.

 3. De paddestoel groeit in het wild in delen van Japan, China en Noord-Amerika. Het groeit aan de onderkant van eiken-, iep- en esdoorns. Het kan worden gekweekt en zelfs thuis worden gekweekt, hoewel het meestal niet zo goed groeit als in het wild. Je kunt de paddenstoel meestal in de herfstmaanden vinden.

 4. Hoewel maitake-paddestoel al duizenden jaren in Japan en China wordt gebruikt, is het de laatste twintig jaar alleen populair geworden in de Verenigde Staten. Mensen prijzen deze paddestoel om zijn beloften van gezondheid, vitaliteit en levensduur.

Welke gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan maitake-paddestoel?

 1. In vergelijking met andere paddestoelen heeft maitake betere resultaten laten zien bij het voorkomen en behandelen van kanker en andere gezondheidsproblemen. Maitake heeft ook een positief effect op de algehele immuniteit.

 2. Maitake-champignons zijn rijk aan:

 3. De champignons zijn ook:

 4. Wetenschappers bestuderen momenteel de unieke manier waarop de paddenstoel de algehele gezondheid ondersteunt en ziekten bestrijdt.

Wat het onderzoek zegt

 1. Laboratoriumonderzoek suggereert dat maitake effectief kan zijn bij de behandeling van bepaalde ziekten. Meer studies zijn nodig om het effect op mensen te bevestigen, maar de huidige bevindingen zijn veelbelovend.

 2. Een onderzoek uit 2013 geeft aan dat maitake D-Fraction nuttig kan zijn bij het voorkomen en behandelen van borstkanker. Onderzoekers suggereren dat deze paddestoel de groei en reproductie van kankercellen kan bestrijden.

 3. Van maitake-paddestoelen is aangetoond dat ze tumorgroei bij muizen onderdrukken. Het kan ook het aantal cellen verhogen dat tegen de tumor vecht. Dit suggereert dat het ook effectief kan zijn bij het behandelen van kanker bij mensen wanneer het oraal wordt ingenomen.

 4. Een eerdere studie wees uit dat maitake D-Fraction, een extract, efficiënt is bij het doden van menselijke kankercellen. Het werd ingenomen naast een eiwit dat ook kanker bestrijdt en erin slaagde de effectiviteit van het eiwit te vergroten.

 5. Meer informatie: Beta-glucan: de hartvormige vezel >>

 6. Onderzoekers in een onderzoek uit 2013 ontdekten dat maitake-extract in poedervorm het cholesterolgehalte bij muizen verlaagde. Er werd ook aangetoond dat het vetzuren verhoogt die energie leveren. Om deze reden, onderzoekers theoretiseerde dat het eten van maitake paddestoel kan helpen slagaders gezond te houden.

 7. De resultaten van een onderzoek uit 2015 toonden aan dat maitake-paddestoel een positief effect kan hebben op ratten met diabetes type 2. Tijdens het onderzoek had de consumptie van maitake-champignons een positief effect op de glucosespiegel van ratten. Dit wijst op het potentieel van de paddestoel om diabetes type 2 bij mensen te behandelen.

 8. Maitake-paddestoel kan ook nuttig zijn bij de behandeling van:

Hoe maitake mushroom aan uw regime toe te voegen

 1. Als u maitake gebruikt om uw gezondheid te verbeteren, kunt u het toevoegen aan elk voedsel waarin u normaal gesproken champignons zou toevoegen. Het kan worden toegevoegd aan roerbakgerecht, salade, pasta, pizza, omeletten of soep. Je kunt de champignons ook in boter bakken of grillen. Maitake heeft een sterke, aardse smaak, dus zorg ervoor dat je ervan geniet voordat je het aan een grote hoeveelheid voedsel toevoegt.

 2. Als u maitake vers koopt, koop het dan heel om de houdbaarheid te verlengen. Bewaar het in een papieren zak in de koelkast. Je kunt het in sommige supermarkten misschien gedroogd vinden. Het vriest goed, dus je kunt het op voorraad houden als je het vers kunt vinden. Je kunt het ook rauw bevriezen.

 3. Maitake kan ook worden ingenomen als een vloeibaar concentraat of in droge vorm in capsules. Als u besluit het als supplement te nemen, zoek dan naar maitake D-Fraction, een extract van de paddestoel.

 4. De juiste dosering is afhankelijk van uw leeftijd, gewicht en gezondheid. Het hangt ook af van de werkelijke sterkte van een bepaald merk supplement. Lees voor gebruik zorgvuldig de instructies.

 5. Neem altijd contact op met uw arts voordat u een hoge dosis inneemt en controleer uw reacties zorgvuldig. Als u ongebruikelijke symptomen of ongemak begint te krijgen, stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts.

 6. Het kan een paar weken of maanden duren voordat u een merkbaar verschil voelt. Men zegt dat het innemen met vitamine C de voordelen ervan verhoogt.

Te overwegen risicofactoren

 1. Maitake is verteerbaar zolang de paddestoel niet te oud is. Als hij ouder is, kan de taaiheid van de paddestoel het moeilijk maken om te verteren. Het koken van de paddestoel kan de verteerbaarheid verbeteren.

 2. Hoewel een allergische reactie en maagklachten ongewoon zijn, is het mogelijk. Vaker wel dan niet, wordt maitake-paddestoel goed verdragen.

 3. Als u diabetes heeft, moet u uw arts raadplegen vóór inname. Maitake kan een effect hebben op uw bloedsuiker. Het kan ook uw bloeddruk verlagen, dus bespreek uw opties met uw arts als u hypotensie heeft.

 4. U mag de Maitake-paddenstoel niet binnen twee weken na de operatie innemen of als u een bloedingsstoornis heeft.

 5. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een auto-immuunziekte heeft, raadpleeg dan uw arts voor gebruik.

De onderste regel

 1. Maitake heeft een enorm potentieel voor genezing. Er zijn geen garanties, maar de mogelijkheden zijn veelbelovend. Zorg ervoor dat u met uw arts praat als u dit aan uw dieet wilt toevoegen of als supplement wilt gebruiken. Ze kunnen de potentiële risico's en voordelen doornemen en u helpen advies te geven over de beste optie voor u.

 2. Over het algemeen moet u:

 3. Je moet ook je immuniteit en algehele gezondheid ondersteunen door voor je welzijn te zorgen, zowel mentaal als fysiek.

 4. Blijf lezen: verkoudheid en griep voorkomen >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407