Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maitake Mushroom Voordelen Bloedsuiker, cholesterol, immuniteit Meer

Geschiedenis van Zuurzak

 1. Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt om een ​​betere gezondheid te bevorderen, en paddenstoelensoorten, zoals psilocybine-paddenstoelen en kalkoenstaartpaddestoelen, staan ​​bekend om hun ongelooflijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. De maitake-paddestoel is geen uitzondering; het is niet alleen heerlijk en vol voedingsstoffen, maar biedt ook een aantal behoorlijk verbazingwekkende gezondheidsvoordelen.

 2. Ook bekend als kip van het bos of Grifola frondosa, zijn maitake-paddestoelen een soort eetbare paddestoelen die inheems zijn in China maar ook worden geteeld in Japan en Noord-Amerika. Ze worden meestal gevonden in clusters aan de voet van esdoorn-, eik- of iepenbomen en kunnen tot meer dan 100 pond groeien, waardoor ze de titel "koning van de paddestoelen" krijgen!

 3. Deze champignons hebben een uniek, frilly uiterlijk, een delicate textuur en een aardse smaak die goed werkt in veel verschillende gerechten, van hamburgers tot roerbakgerechten en nog veel meer. Hoewel vaak beschouwd als een nietje in de Japanse keuken, zijn maitake-paddenstoelen de laatste jaren ook wereldwijd populair geworden.

 4. Niet alleen dat, maar deze medicinale paddestoelen zijn ook geassocieerd met een breed scala aan gezondheidsvoordelen, van het reguleren van de bloedsuikerspiegel tot het verlagen van het cholesterolgehalte. Ze worden ook beschouwd als adaptogenen, wat betekent dat ze krachtige eigenschappen bevatten die kunnen helpen het lichaam op natuurlijke wijze te herstellen en in balans te brengen om een ​​betere gezondheid te bevorderen.

Maitake Mushroom-voordelen

 1. Regelmatig maitake-champignons consumeren kan de bloeddruk helpen verlagen om symptomen van hoge bloeddruk te voorkomen. Eén diermodel gepubliceerd in het International Journal of Medical Sciences toonde aan dat ratten een extract van maitake-paddestoelen geven leeftijdgerelateerde hypertensie kan verminderen. (9) Een ander onderzoek bij dieren van het Department of Food Chemistry aan de Tohoku University in Japan had vergelijkbare bevindingen, waaruit bleek dat het voeden van ratten met maitake-paddestoelen gedurende acht weken de bloeddruk verlaagde, evenals het niveau van triglyceriden en cholesterol. (10)

 2. Het handhaven van een hoge bloedsuikerspiegel in uw bloed kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen kan een hoge bloedsuikerspiegel leiden tot de ontwikkeling van diabetes, maar het kan ook bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, verhoogde dorst, wazig zien en gewichtsverlies. Op lange termijn kunnen diabetes symptomen nog ernstiger worden, variërend van zenuwbeschadiging tot nierproblemen.

 3. Wanneer geconsumeerd als onderdeel van een gezond, goed afgerond dieet, kunnen maitake-champignons helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren om deze negatieve symptomen te omzeilen. Een diermodel uitgevoerd door het Department of Food Science and Nutrition van de Faculteit voor huishoudkunde van de Nishikyushu Universiteit in Japan toonde aan dat het toedienen van maitake-paddenstoelen aan diabetische ratten de glucosetolerantie en bloedsuikerspiegel verbeterde. (1) Een andere dierstudie had vergelijkbare bevindingen, die rapporteerden dat de vrucht van de maitake-paddestoel krachtige diabetische eigenschappen bezit bij diabetische muizen. (2)

 4. In de afgelopen jaren hebben verschillende veelbelovende onderzoeken het mogelijke verband tussen de maitake-paddenstoel en kanker onderzocht. Hoewel onderzoek nog steeds beperkt is tot diermodellen en in vitro-onderzoeken, kunnen maitake-paddenstoelen krachtige kankerbestrijdende eigenschappen bevatten die ze een waardige aanvulling op elk dieet maken.

 5. Eén diermodel gepubliceerd in het International Journal of Cancer toonde aan dat het toedienen van een extract afgeleid van de maitake-paddestoel aan muizen de tumorgroei effectief kon blokkeren. (3) Evenzo meldde een in vitro-onderzoek uit 2013 dat het extract van maitake-paddestoelen nuttig zou kunnen zijn bij het onderdrukken van de groei van borstkankercellen. (4)

 6. Uw cholesterolgehalte onder controle houden is absoluut essentieel als het gaat om het behoud van een gezond hart. Cholesterol kan zich in de slagaders ophopen en ervoor zorgen dat ze verharden en vernauwen, waardoor de bloedstroom wordt geblokkeerd en uw hart wordt gedwongen harder te werken om bloed door het lichaam te pompen.

 7. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat maitake-champignons op natuurlijke wijze kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen om uw hart gezond te houden. Een diermodel gepubliceerd in het Journal of Oleo Science, bijvoorbeeld, vond dat suppletie met maitake-paddestoelen effectief was bij het verlagen van het cholesterolgehalte bij muizen. (5)

 8. De gezondheid van uw immuunsysteem is van vitaal belang voor de algehele gezondheid; het fungeert als een natuurlijk afweersysteem voor uw lichaam en helpt buitenlandse indringers te bestrijden om uw lichaam tegen verwondingen en infecties te beschermen.

 9. Een portie maitake-paddenstoel of twee toevoegen aan uw dieet kan uw immuunsysteem helpen om ziekten af ​​te weren. Volgens een in vitro studie gepubliceerd in de Annals of Translational Medicine, waren maitake-paddenstoelen effectief in het stimuleren van een immuunrespons en waren ze zelfs sterker in combinatie met shiitake-paddenstoelen. (6) In feite concludeerden de onderzoekers van de afdeling Pathologie van de Universiteit van Louisville: "Kortdurende orale toediening van natuurlijke immunomodulerende glucanen van Maitake en Shiitake-paddestoelen stimuleerde zowel de cellulaire als de humorale tak van immuunreacties sterk."

 10. Polycysteus ovariumsyndroom, ook bekend als PCOS, is een aandoening die wordt veroorzaakt door een overproductie van mannelijke hormonen door de eierstokken, wat resulteert in kleine cysten op de eierstokken en symptomen zoals acne, gewichtstoename en onvruchtbaarheid.

 11. Sommige onderzoeken suggereren dat maitake-paddenstoelen therapeutisch kunnen zijn tegen PCOS en kunnen helpen bij het bestrijden van veel voorkomende problemen zoals onvruchtbaarheid. Een studie uit 2010 uitgevoerd aan de J.T. De afdeling Gynaecologie van Chen Clinic in Tokio bijvoorbeeld, ontdekte dat maitake-extract 77% van de deelnemers met PCOS kon ovuleren en bijna even effectief was als sommige conventionele medicijnen die voor de behandeling werden gebruikt. (7)

 12. Hoge bloeddruk is een ongelooflijk veel voorkomende gezondheidstoestand die naar schatting maar liefst 34 procent van de Amerikaanse volwassenen treft. (8) Het treedt op wanneer de kracht van het bloed door de slagaders te hoog is, waardoor de hartspier overmatig wordt belast en deze verzwakt.

Maitake Nutrition

 1. Maitake-champignons bevatten weinig calorieën, maar bevatten een klein stukje eiwit en vezels, plus B-vitamines, zoals niacine en riboflavine.

 2. Eén kop (ongeveer 70 gram) maitake-champignons bevat ongeveer: (11)

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevatten maitakepaddestoelen ook een kleine hoeveelheid zink, mangaan, selenium, pantotheenzuur en vitamine B6.

Maitake vs. Reishi vs. Shiitake

 1. Net als de maitake-paddenstoel worden reishi-paddenstoelen en shiitake-paddenstoelen allebei vereerd om hun krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen. Men denkt bijvoorbeeld dat de reishi-paddenstoel therapeutisch is tegen kanker en cardiovasculaire risicofactoren vermindert, zoals hoge bloeddruk en verhoogde cholesterolspiegels. (12) Aan de andere kant wordt gedacht dat shiitake-paddestoelen zwaarlijvigheid bestrijden, de immuunfunctie ondersteunen en ontstekingen verminderen. (13)

 2. Hoewel reishi-paddenstoelen meestal in supplementvorm worden gevonden, worden zowel shiitake- als maitake-paddenstoelen vaker in de keuken gebruikt. Net als andere paddenstoelensoorten, zoals de portobello-paddenstoel, zijn shiitake-paddenstoelen ook een populaire vleesvervanger vanwege hun houtachtige smaak en vleesachtige textuur. Zowel maitake als shiitake-champignons worden vaak toegevoegd aan hamburgers, wokgerechten, soepen en pastagerechten.

 3. Qua voedingswaarde lijken shiitake-paddenstoelen en maitake-paddenstoelen op elkaar. Gram voor gram, maitake-champignons bevatten minder calorieën en meer eiwitten, vezels, niacine en riboflavine dan shiitake-champignons. Shiitake-champignons bevatten echter een grotere hoeveelheid koper, selenium en pantotheenzuur. Beide kunnen worden toegevoegd aan een uitgebalanceerd, goed afgerond dieet om te profiteren van hun respectieve voedingsprofielen.

Waar te vinden en hoe Maitake te gebruiken

 1. Maitake-paddenstoelen zijn in het seizoen tussen eind augustus en begin november en zijn te vinden aan de basis van eiken, esdoorns en iepen. Selecteer jonge en stevige champignons en was ze altijd grondig af voordat je ze consumeert.

 2. Als u niet zo goed thuis bent in het zoeken naar paddenstoelen en u zich afvraagt ​​waar u maitake-paddenstoelen kunt kopen, moet u misschien verder gaan dan uw plaatselijke supermarkt. Speciaalzaken of online retailers zijn je beste kansen om deze smakelijke paddenstoelen te bemachtigen. Maitake-paddenstoelenextract is ook in supplementvorm verkrijgbaar bij veel natuurvoedingswinkels en apotheken.

 3. Natuurlijk moet u het etiket zorgvuldig controleren om verwarring met kip van het bos lookalikes, zoals Laetiporus sulphureus, ook bekend als kip van het bos paddestoel te voorkomen. Hoewel deze twee paddestoelen overeenkomsten vertonen in hun namen en uiterlijk, zijn er veel verschillen in smaak en textuur die kip van het bos versus kip van het bos scheiden.

 4. De smaak van de maitake-paddestoel wordt vaak beschreven als sterk en aards. Van deze champignons kan op veel verschillende manieren worden genoten en ze kunnen aan alles worden toegevoegd, van pastagerechten tot noedels en hamburgers. Sommige mensen genieten ook van het roosteren van de maitake-paddestoel tot knapperig met slechts een vleugje grasgevoerde boter en een scheutje kruiden voor een eenvoudig maar toch heerlijk bijgerecht. Net als andere champignonrassen, zoals cremini-champignons, kunnen maitake-champignons ook worden gevuld, gebakken of zelfs in een thee worden gedrenkt.

Recepten voor Maitake-champignons

 1. Er zijn genoeg manieren om te genieten van de gezondheidsvoordelen van deze heerlijke paddestoel. Ze kunnen worden omgezet in zowat elk recept dat paddestoelen vereist of in hoofdgerechten en bijgerechten worden verwerkt. Bekijk deze recepten met kip van het bos om te beginnen:

Geschiedenis

 1. De maitakepaddestoel heeft een lange geschiedenis in gebruik als culinaire en medicinale paddestoel. De naam "maitake" komt van de Japanse naam, wat zich vertaalt naar "dansende paddestoel." Er wordt gezegd dat mensen zouden dansen van vreugde bij het ontdekken van de paddestoel dankzij zijn krachtige genezende krachten.

 2. In de afgelopen jaren heeft de maitake-paddestoel wereldwijde aandacht gekregen, omdat steeds meer opkomend onderzoek zijn veelheid aan gezondheidsbevorderende eigenschappen blijft ontrafelen. Dit is grotendeels te danken aan de aanwezigheid van D-fractie, een specifieke verbinding die is geëxtraheerd uit de maitake-paddestoel waarvan is aangetoond dat het therapeutische effecten heeft voor kankerpatiënten. (14)

 3. Vandaag de dag worden maitake-champignons wereldwijd steeds populairder omdat steeds meer mensen ze waarderen vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen, veelzijdigheid en heerlijke smaak.

 4. Voor de meeste mensen kunnen maitake-paddenstoelen veilig worden genoten met minimaal risico op bijwerkingen. Sommige mensen hebben echter allergische reacties gemeld na het eten van maitake-paddestoelen. Als u symptomen van voedselallergie opmerkt, zoals netelroos, zwelling of roodheid, stop dan onmiddellijk met het gebruik van uw paddenstoel en raadpleeg uw arts.

 5. Als u medicijnen gebruikt om uw bloedsuikerspiegel, bloeddruk of cholesterolgehalte te verlagen, kunt u het beste eerst met uw zorgverlener overleggen voordat u maitake-paddenstoelen neemt om interacties of bijwerkingen te voorkomen. Bovendien, als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het het beste om aan de veilige kant te blijven en uw inname te beperken om ongewenste symptomen te voorkomen, omdat de effecten van maitake-paddestoelen nog niet zijn onderzocht in deze populaties.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407