Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maken cashewnoten u bloat?

Overwegingen

 1. Cashewnoten - een boomnoot - zijn wereldwijd een van de meest geconsumeerde noten. Deze noten kunnen u voorzien van een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.

 2. Cashewnoten zijn echter mogelijk niet voor iedereen geschikt; deze noten zijn rijk aan fermenteerbare koolhydraten, wat betekent dat ze bij sommige mensen gastro-intestinale problemen kunnen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel.

Overwegingen

 1. Cashewnoten kunnen u een opgeblazen gevoel geven omdat het FODMAP-voedingsmiddelen zijn, wat betekent dat ze koolhydraten bevatten die waarschijnlijk maagklachten veroorzaken. Voor de meeste mensen is cashewnoten echter een gezonde snack die geen maag-darmproblemen veroorzaakt.

Cashewnoten Voedingsfeiten

 1. Een gezonde portie noten is ongeveer 28 gram. Een onderzoek uit augustus 2017 in het Indian Farmer-tijdschrift legt uit dat tussen 28 en 30 gram cashewnoten overeenkomt met 14 tot 18 cashewnoten.

 2. De USDA stelt dat 28 gram rauwe cashewnoten 157 calorieën, 12,5 gram vet, 5,2 gram eiwit en 8,6 gram koolhydraten bevat. Ongeveer 0,9 gram van deze koolhydraten zijn afkomstig van vezels, wat betekent dat elke ons cashewnoten 7,6 netto koolhydraten heeft. Elke ons cashewnoten bevat ook verschillende vitamines en mineralen, met:

 3. Cashewnoten bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine E, B-complexvitaminen en kalium en calcium. Volgens een studie van augustus 2015 in het Journal of Food Science and Nutrition bevatten cashewnoten ook andere voedingsstoffen, zoals luteïne en zeaxanthine, antioxidanten en andere nuttige bioactieve stoffen.

 4. Gezien hun rijke voedingswaarde, worden cashewnoten over het algemeen als gezond voedsel beschouwd. Men denkt dat hun antioxidanten kanker helpen voorkomen, terwijl sommige van hun voedingsstoffen, zoals koper en ijzer, essentieel zijn voor uw lichaam om bloedcellen aan te maken. Net als andere noten wordt gedacht dat het eten van cashewnoten goed is voor je hart. Helaas hebben cashewnoten, ondanks al deze voordelen, voedingscomponenten die gastro-intestinale bijwerkingen kunnen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel.

Vet eten en een opgeblazen gevoel

 1. Noten staan ​​bekend als rijk aan vet; in feite is vet de primaire micronutriënt in cashewnoten. Van vettig voedsel is bekend dat het bij bepaalde mensen symptomen veroorzaakt zoals een opgeblazen gevoel en misselijkheid, zoals mensen met aanhoudende indigestie (ook functionele dyspepsie genoemd).

 2. Het eten van vet voedsel kan het ledigen van de maag vertragen, wat leidt tot gastro-intestinale bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel en veranderingen in uw stoelgang. Helaas kunnen alle vette voedingsmiddelen, inclusief cashewnoten, deze bijwerkingen veroorzaken bij mensen met functionele dyspepsie.

 3. De kans dat cashewnoten een opgeblazen gevoel veroorzaken vanwege hun vetgehalte is echter onwaarschijnlijk, tenzij ze in overmatige hoeveelheden zijn geconsumeerd. Volgens een onderzoek in april 2016 in het tijdschrift Advanced Biomedical Research, veroorzaken grote maaltijden vaak symptomen zoals een opgeblazen gevoel en misselijkheid bij mensen met functionele dyspepsie. Omdat een portie van 1 ons meestal tussen de 160 en 200 calorieën is, kan cashewnoten nog steeds goed zijn om te eten zolang je ze in beperkte hoeveelheden consumeert.

 4. Cashewnoten worden eigenlijk als een gezond tussendoortje beschouwd. Ze zijn gevuld met gezonde, onverzadigde vetten, in plaats van ongezonde trans- of verzadigde vetten. Volgens een studie uit augustus 2015 in het Journal of Food Science and Nutrition, is ongeveer 80 procent van het vetgehalte van cashewnoten afkomstig van gezonde, meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. Elke ons cashewnoten heeft 13 procent van de dagelijkse waarde voor omega-6-vetzuren en kleine hoeveelheden omega-3-vetzuren.

 5. In vergelijking met andere noten kan cashewnoten zelfs geschikt zijn voor mensen met functionele dyspepsie. Zelfs wanneer een dieet vereist dat u uw vetinname beperkt, is de consumptie van gezonde onverzadigde vetten, zoals linoleenzuur en linolzuur, belangrijk voor een goede gezondheid. Hoewel cashewnoten meer vet bevatten dan andere voedingsmiddelen, bevatten ze minder vet en meer koolhydraten dan andere noten, waardoor ze minder vaak tot bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel leiden.

Fermenteerbare koolhydraten en opgeblazen gevoel

 1. In tegenstelling tot de meeste andere noten, bevatten cashewnoten fermenteerbare koolhydraten met een korte keten. Fermenteerbare koolhydraten met een korte keten worden doorgaans FODMAP's of fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen genoemd.

 2. Niet iedereen kan voedsel verteren dat veel FODMAP's bevat, inclusief mensen met het prikkelbare darmsyndroom. De koolhydraten met korte keten waaruit FODMAP's bestaan, worden niet gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Ze gisten in de dikke darm, dus ze kunnen verschillende gastro-intestinale symptomen veroorzaken, waaronder een opgeblazen gevoel. Om dergelijke gastro-intestinale bijwerkingen te minimaliseren, moet de consumptie van voedingsmiddelen die dergelijke symptomen veroorzaken mogelijk niet vaak voorkomen of helemaal worden geëlimineerd.

 3. Als u regelmatig cashewnoten eet en een opgeblazen gevoel ervaart, kan dit zijn omdat het een high-FODMAP-voedsel is. Uw arts kan een low-FODMAP-dieet aanbevelen om erachter te komen waardoor andere voedingsmiddelen soortgelijke maagdarmbijwerkingen veroorzaken. Wanneer mensen high-FODMAP-voedingsmiddelen uit hun voeding verwijderen, ervaren ze minder buikpijn, een opgeblazen gevoel en gas.

 4. Als u een low-FODMAP-dieet volgt en cashewnoten veroorzaken gastro-intestinale bijwerkingen, moet u deze mogelijk uit uw dieet verwijderen. Gelukkig kun je de meeste andere noten, behalve pistachenoten, als alternatief consumeren. Low-FODMAP-noten zijn onder meer:

 5. Als u een low-FODMAP-dieet volgt en terughoudend bent om cashewnoten uit uw dieet te verwijderen, weet dan dat dit niet bedoeld is voor de lange termijn. Dit dieet is bedoeld om de microben in uw maagdarmkanaal te helpen veranderen, waardoor de soorten en hoeveelheden goede bacteriën die zich daar bevinden, worden verbeterd. Uiteindelijk moeten bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel verdwijnen en moet je cashewnoten weer kunnen consumeren - althans in beperkte hoeveelheden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407