Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maken Engelse muffins een gezond ontbijt?

Nutrition

 1. Meer dan 173 miljoen Amerikanen kochten vorig jaar Engelse muffins. Dit soort brood is een populaire keuze voor het ontbijt en kan worden geserveerd met zoete of hartige toppings. Verrassend genoeg werd het originele recept eind 1800 gemaakt in de VS en heeft het weinig te maken met de Engelse keuken. Serveer ze met gezond ontbijtvlees, eieren, vers fruit, gepureerde avocado, amandelboter of hummus voor een uitgebalanceerde maaltijd.

Nutrition

 1. Kies volkoren Engelse muffins boven conventionele variëteiten. Bedek ze met gezonde ingrediënten zoals pindakaas, gepureerde avocado, mager kalkoenvlees of amandelen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Engelse voedingsfeiten over muffins

 1. Tegenwoordig zijn Engelse muffins verkrijgbaar in verschillende smaken. Sommige zijn gemaakt met volle granen of meergranenbloem. Anderen bevatten rozijnen, kaneel, zaden en noten. Daarom zijn de calorieën en koolhydraten in Engelse muffinrecepten afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

 2. Traditioneel wordt dit populaire nietje gemaakt met broodmeel, water of melk, suiker, gist, boter en een snufje zout. Een muffin met boter biedt:

 3. Als u "Engelse muffincalorieën" of "Engelse muffinvoedingsfeiten" gebruikt, krijgt u verschillende cijfers. Sommige recepten bevatten meer calorieën dan pizza of donuts en hebben weinig of geen voedingswaarde. Anderen, vooral die met volkorenmeel, bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vezels, B-vitamines en complexe koolhydraten.

Houd uw buik gezond

 1. Volkoren Engelse muffins bevatten meer dan 4 gram vezels per portie. Ze zijn ook rijk aan thiamine, niacine, calcium, ijzer, fosfor en selenium. Een enkel stuk levert meer dan 59 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan.

 2. Voedingsvezels bevorderen de spijsvertering en houden u regelmatig. Volgens een artikel uit 2017 in het tijdschrift Nutrients kan een vezelrijk dieet de bacteriële gisting en soortensamenstelling in de menselijke darm positief beïnvloeden, wat leidt tot een sterker immuunsysteem en een verminderd ziekterisico. Onderzoekers hebben voedingsvezels gekoppeld aan lagere percentages darmkanker, darmaandoeningen en metabool syndroom.

 3. Een recentere studie, die in 2018 werd gepubliceerd in het tijdschrift Genes, benadrukt de anticarcinogene eigenschappen van vezels. Deze voedingsstof voedt de vriendelijke bacteriën in je darmen en ondersteunt de vorming van SCFA's (korte-keten vetzuren), vermindert ontsteking in de dikke darm en onderdrukt tumorgroei.

Bereik uw streefgewicht

 1. Engelse muffins veroorzaken niet direct gewichtsverlies, maar kunnen dit proces gemakkelijker maken. Volkorenvariëteiten bevatten veel vezels, waardoor je snel vult en de honger afneemt. Zoals WebMD opmerkt, kan vezelrijk voedsel u sneller een vol gevoel geven en uw bloedsuikerspiegel stabiel houden. Hierdoor ervaar je minder hunkeren naar en heb je een betere controle over je eetlust.

 2. Voedingsvezels helpen de voedselinname te verminderen en voorkomen gewichtstoename vanwege de eetlust onderdrukkende eigenschappen, volgens een onderzoeksartikel uit 2017, gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism. Studies uitgevoerd door de jaren heen tonen een direct verband tussen vezelarm dieet en overgewicht. Een klinisch onderzoek uit 2015, gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, heeft aangetoond dat lijners die meer vezels aten vergelijkbare resultaten als gewichtsverlies hadden als degenen die complexe diëten volgden.

 3. Bovendien zijn de calorieën en koolhydraten in Engelse muffinrecepten veel lager dan die in andere populaire ontbijtproducten. Een bagel heeft bijvoorbeeld 245 calorieën en 47,9 gram koolhydraten. Een grote ontbijtburrito levert 657 calorieën en 72 gram koolhydraten, terwijl twee sneetjes wentelteefjes 356 calorieën en 36 gram koolhydraten bevatten.

Andere mogelijke voordelen voor de gezondheid

 1. Engelse muffins zijn niet noodzakelijk de gezondste voedingsmiddelen die er zijn. Ze bevatten echter vrij veel vezels, mineralen en B-complex vitamines. Zorg er wel voor dat je volkoren rassen kiest met weinig of geen suiker. Overweeg om ze thuis te koken om volledige controle te hebben over de gebruikte ingrediënten.

 2. De B-vitamines in Engelse muffins ondersteunen de gezondheid en het welzijn. Niacine kan bijvoorbeeld de vorming van plaque in de slagaders helpen voorkomen en een goed cholesterolgehalte verhogen. Thiamin ondersteunt de goede werking van uw hersenen, hart, spieren en spijsvertering. Riboflavine vangt oxidatieve stress op en helpt uw ​​lichaam aminozuren te verwerken.

 3. In vergelijking met ontbijtgranen, witbrood en andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen leveren Engelse muffins de hele dag door constante energie. Volkorenvariëteiten zijn rijk aan vezels en langzaam verteerbare koolhydraten, dus het is onwaarschijnlijk dat ze bloedsuikerpieken veroorzaken, gevolgd door crashes. Bedek ze met walnoten, lijnzaad, pindakaas, kwark, kalkoen en andere koolhydraatarme ingrediënten om volledig van de voordelen te profiteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407