Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mango's: zijn ze gezond?

De onderste regel

 1. Mango's zijn tropische vruchten uit de familie van de steenvruchten. Dit betekent dat ze een enkel groot zaad of steen in het midden hebben. Soms ook wel de 'koning der vruchten' genoemd, zijn mango's een van de meest geconsumeerde vruchten ter wereld.

 2. Mango's zijn ongeveer 5000 jaar geleden in India ontstaan. Hun zoete, gouden vlees is nu geliefd over de hele wereld. Enkele van de meest voorkomende soorten mango's die tegenwoordig worden gegeten, worden verbouwd in Mexico, Peru en Ecuador.

 3. Mango's zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Zoals bij de meeste voedingsmiddelen is moderatie echter de sleutel. Zoet fruit zoals mango's kunnen veel suiker bevatten. Maar fruitsuiker verschilt van bewerkte suiker omdat het wordt gecompenseerd door vezels en tal van voedingsstoffen voor het lichaam.

 4. Zoet fruit zoals mango's zijn ook een geweldig alternatief voor junkfood en andere ongezonde snacks. Als je zin hebt in iets suikerigs, pak dan wat mango. Als je de troep eenmaal hebt uitgefaseerd, zul je er niet zo naar verlangen. Hele voedingsmiddelen zijn meer bevredigend, en ze bieden veel gezondheidsvoordelen.

Feiten over mangovoeding

 1. Elke kop gesneden mango (165 gram) bevat ongeveer:

Gezondheidsvoordelen van mango's

 1. Hier is een overzicht van de vele gezondheidsvoordelen van mango, van het verstrekken van essentiële vitamines tot het verbeteren van de spijsvertering.

 2. Mango is rijk aan vitamine A. Zoals hierboven vermeld, heeft 1 kopje mango ongeveer 25 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine A. Deze vitamine heeft veel belangrijke functies in het lichaam, vooral voor de ogen en huid. Het verhoogt ook de gezondheid van je botten, evenals het voortplantings- en immuunsysteem.

 3. Mango is een van de hoogste voedselbronnen van vitamine C. Deze vitamine is essentieel voor uw immuunsysteem.

 4. Het speelt ook een rol bij de groei van spieren, pezen en botten. Het eten van mango verbetert de opname van plantaardig ijzer vanwege het vitamine C-gehalte. Een kopje mango bevat 46 milligram vitamine C, of ​​ongeveer 76 procent van wat je op een dag zou moeten krijgen.

 5. Mango toont een aantal opwindende mogelijkheden als het gaat om gezonde gewichtsbeheersing. Recent onderzoek suggereert dat mango en zijn fytochemicaliën vetcellen en vetgerelateerde genen daadwerkelijk kunnen onderdrukken.

 6. Een andere studie toonde aan dat mangoschil de vorming van vetweefsel remt op een manier die vergelijkbaar is met de antioxidant resveratrol.

 7. De micronutriënten in mango kunnen kanker bestrijden, en vooral onderzoek naar borstkanker is veelbelovend. In één dierstudie verminderde mango de tumorgrootte en onderdrukte het de groeifactoren van kanker.

 8. In een ander onderzoek stopte mango de ontwikkeling van een vroeg stadium van borstkanker genaamd ductaal carcinoom.

 9. Mangoconsumptie heeft indrukwekkende resultaten laten zien bij mensen met chronische constipatie. In onderzoek gepubliceerd in het officiële tijdschrift van de Federation of American Society for Experimental Biology, had een groep mensen die elke dag mango aten meer verbetering in hun constipatiesymptomen dan degenen die evenveel vezels aten.

 10. De mangogroep hield zich ook gemakkelijker aan hun behandelplan en vertoonde toenames in gezonde vetzuren en andere maatregelen voor spijsverteringswelzijn, zoals maagafscheidingen die helpen bij de vertering van voedsel.

 11. Deze positieve effecten kunnen te wijten zijn aan het hoge water- en vezelgehalte van mango's, naast de gezonde antioxidanten.

Mango's eten

 1. Verse mango is heerlijk en smaakvol als het gewoon gegeten wordt. Gewoon schillen en in plakjes snijden - of gewoon bijten!

 2. Er zijn ook een aantal andere manieren om het te eten. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

 3. Mango's zijn rijp wanneer ze zacht aanvoelen en een fruitig aroma hebben. Zoek naar rijpe of binnenkort rijpe mango's in uw plaatselijke winkel of markt. Blijf bij verse, bevroren of zonder suiker toegevoegde gedroogde mango.

Moderatie is de sleutel

 1. Probeer uw porties mango redelijk te houden (meestal niet meer dan 1 kopje vers of 1/2 kopje gedroogd).

 2. Mango is een van de zoetste vruchten en bevat minder vezels dan andere vruchten, dus een goede vuistregel is dat u niet meer dan twee porties per dag mag overschrijden. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat volwassenen 1 1/2 tot 2 koppen fruit per dag eten. Overweeg voor de rest van je dagelijkse fruitinname meer vezels, minder suikeropties zoals citrus, appels of bessen die een scala aan voedingsstoffen en voordelen bieden.

 3. Als u diabetes hebt of een andere gezondheidstoestand waardoor u gevoelig bent voor fruit of suiker, overleg dan met uw arts over wat voor u geschikt is.

 4. Probeer uw porties mango redelijk te houden (meestal niet meer dan 1 kopje vers of 1/2 kopje gedroogd).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407