Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Manieren om wortelsap te gebruiken

Yoghurt met actieve culturen

 1. Een belangrijke bron van vitamine A, de wortel is een favoriet ingrediënt voor liefhebbers van sap. Uw plaatselijke voedingswinkel kan wortelsap opslaan in de buurt van tomatensap en mengsels van groentesap. Hoewel wortelsap niet de vezels van hele wortels bevat, biedt het wel vitamine A en andere voordelen, waaronder zoetheid en kleur. Maar terwijl het drinken het voor de hand liggende primaire gebruik is, kun je je afvragen wat je kunt doen met overtollige hoeveelheden wortelsap.

Kookvloeistof

 1. Gebruik een mengsel van wortelsap als kookmedium voor granen in plaats van gewoon water of kippenbouillon. Om rijst te bereiden, stelt het Cooperative Extension-programma van de Utah State University voor om 1 kopje ongekookte rijst te laten sudderen in 1 1/2 kopje water, 1/2 kopje wortelsap en kruiden. De kooktijd wordt bepaald door de exacte rijstkorrel die u gebruikt. Voeg wortelsap toe aan andere granen die tijdens het koken vloeistof absorberen, zoals quinoa, gerst of couscous. Bij het stomen of pocheren van vis en kipfilet, voeg wortelsap toe aan het water of bouillon om het witte vlees te smaken met smaak en voedingsstoffen.

Baking

 1. Net zoals geraspte wortel opduikt in zoet voedsel zoals theebroodjes, gemberbrood, muffins en cake, voegt wortelsap voedingsstoffen en vocht toe aan gebakken goederen. Experimenteer met traditionele recepten door sommige of alle vloeistoffen te vervangen door wortelsap.

Soup

 1. Vervang een deel van de room of bouillon in romige groentesoepen door wortelsap. Het sap is een voor de hand liggende versterker van "room van" wortel- of tomatensoep, maar voegt ook diepte toe aan dikke gepureerde soepen op basis van wortelgroenten, zoals raap, pastinaak of rutabaga. In soepen op basis van bouillon zoals minestrone die normaal gesproken tomatensap of geplette tomaten vereisen, voeg in plaats daarvan wortelsap toe.

Sauce

 1. Als u slechts een paar gram wortelsap hebt, meng dit dan in traditionele op tomaten gebaseerde pasta en pizzasauzen. Of gebruik een grotere hoeveelheid voor alle vloeistof in een romige, vetarme topping voor pasta, zeevruchten of groenten door gekookte wortels te mengen met wortelsap en natriumarme bouillon. Voeg bruine suiker of kruiden toe om bitterheid of zachtheid te verminderen. Wortelsap past ook goed bij sinaasappelsap en gember in marinades in Aziatische stijl en woksauzen.

Slasaus

 1. Voeg vetvrije kleur en tang toe aan saladedressings met wortelsap. Gebruik drie delen wortelsap tot één deel citroensap of azijn. Breng op smaak met verse of gedroogde kruiden, specerijen, zout en peper en desgewenst zelfs gedehydrateerde plantaardige stukjes. Klop alle ingrediënten in een kom of schud ze in een schone glazen pot voordat je ze voorzichtig met een groene salade gooit.

Juice Blends

 1. Voeg diepte toe aan zoete of hartige sappen en smoothies door restjes wortelsap toe te voegen. Wortelen en sinaasappels zijn een klassieke combinatie, terwijl tomatensap groentesap wordt met de toevoeging van vloeibare wortelen. Als je een sapcentrifuge hebt, is de kans groot dat je een groot aantal combinaties maakt met sappen die je normaal niet in supermarkten vindt, zoals boerenkool of selderij. Wortelsap voegt zijn eigen vitaminemengsel, evenals kleur en een vleugje zoetheid toe aan andere vloeibaar gemaakte groenten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407