Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Marjolein etherische olie helpt de spijsvertering van het hart te verbeteren

Laatste gedachten

 1. Als u niet bekend bent met marjolein, kent u waarschijnlijk zijn naaste neef - oregano. Wat is marjolein? Het is een overblijvend kruid afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied en een zeer geconcentreerde bron van gezondheidsbevorderende bioactieve stoffen.

 2. Oregano is een veel voorkomende marjoleinvervanger en vice versa vanwege hun gelijkenis, maar marjolein heeft een fijnere textuur en een milder smaakprofiel. Wat we oregano noemen, wordt ook 'wilde marjolein' genoemd, en wat we marjolein noemen, wordt meestal 'zoete marjolein' genoemd. Dus de wilde marjolein is eigenlijk oregano - de verwarring blijft bestaan!

 3. Marjolein heeft echter een zeer specifieke geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik. Volgens de Griekse mythologie was Aphrodite, de godin van de liefde, een grote fan van dit kruid, wat ertoe leidde dat het werd gebruikt om liefdesdrankjes te maken. Eeuwenlang is het gebruik in keukens over de hele wereld breed geweest. Of we het nu hebben over de verse of gedroogde versie, deze kan worden toegevoegd aan vlees- en groentegerechten, saladedressings en stoofschotels.

 4. Marjolein kan ook oraal in een meer geconcentreerde medicinale vorm worden ingenomen of lokaal en in aromatherapie als essentiële olie worden gebruikt. Het is aangetoond dat het inademen van essentiële olie van marjolein het zenuwstelsel kalmeert en op zijn beurt een positieve invloed heeft op uw cardiovasculaire systeem door de bloedstroom te verbeteren en de bloeddruk te verlagen. (1) Het is gebruikt om hoesten, loopneuzen, galblaasproblemen, spijsverteringsproblemen, depressie, duizeligheid, migraine, nerveuze hoofdpijn, zenuwpijn en verlamming te behandelen. (2)

 5. Lees verder om te zien hoe dit krachtige kruid vandaag uw gezondheid kan verbeteren.

6 Voordelen van de marjolein voor de gezondheid

 1. Ik kan persoonlijk bevestigen dat etherische olie van marjolein zeer effectief is bij het verlichten van spanning en dat de ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen ervan zowel in lichaam als geest voelbaar zijn. Voor ontspanning kunt u proberen het te verspreiden in uw huis en het te gebruiken in uw zelfgemaakte massageolie of lotionrecept. Verbazingwekkend maar waar, alleen het inademen van essentiële olie van marjolein kan het zenuwstelsel kalmeren en de bloeddruk verlagen. (8)

 2. Een dierstudie uit 2009, gepubliceerd in het American Journal of Chinese Medicine, evalueerde het vermogen van marjolein om maagzweren te voorkomen en te genezen. De studie wees uit dat het bij doses van 250 en 500 milligram per kilogram lichaamsgewicht de incidentie van zweren, basale maagafscheiding en zuurproductie aanzienlijk verminderde. Bovendien vulde het extract het uitgeputte maagwandslijm aan, wat de sleutel is tot het genezen van maagzweren.

 3. Marjolein niet alleen voorkomen en genezen zweren, maar het bleek ook een grote veiligheidsmarge te hebben. De bovengrondse delen van marjolein bleken ook vluchtige olie, flavonoïden, tannines, sterolen en / of triterpenen te bevatten. (9)

 4. Het opnemen van marjolein in uw dieet kan uw spijsvertering helpen verbeteren. Alleen al de geur ervan kan de speekselklieren stimuleren, wat helpt bij de primaire vertering van voedsel dat in je mond plaatsvindt. De olie blijft je helpen je maaltijden te verteren door de peristaltische beweging van de darmen te stimuleren en eliminatie aan te moedigen. (3)

 5. Als u last heeft van spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid, winderigheid, maagkrampen, diarree of constipatie, kan een kopje marjoleinthee uw symptomen helpen verlichten. Je kunt ook proberen het verse of gedroogde kruid toe te voegen aan je volgende maaltijd voor spijsverteringscomfort.

 6. Marjolein staat in de traditionele geneeskunde bekend om zijn vermogen om het hormonale evenwicht te herstellen en de menstruatiecyclus te reguleren. Als je een vrouw bent, kan het het kruid zijn dat je eindelijk helpt je hormonen in balans te brengen, omdat is aangetoond dat het hormonen op natuurlijke wijze in balans brengt. Of je nu te maken hebt met de ongewenste maandelijkse symptomen van PMS of de menopauze, dit kruid kan verlichting bieden voor vrouwen van alle leeftijden. Het wordt beschouwd als een emmenagoog, wat betekent dat het kan worden gebruikt om de menstruatie te starten. Het wordt ook traditioneel gebruikt door moeders die borstvoeding geven om de productie van moedermelk te bevorderen.

 7. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en onvruchtbaarheid (vaak het gevolg van PCOS) zijn andere belangrijke problemen met hormonale onbalans waarvan is aangetoond dat dit kruid verbetert. Een 2016-studie gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics evalueerde de effecten van marjoleinthee op het hormonale profiel van vrouwen met PCOS in een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie. De resultaten van de studie onthulden de positieve effecten van de thee op het hormonale profiel van PCOS-vrouwen. De thee verbeterde de insulinegevoeligheid en verlaagde de niveaus van bijnierandrogenen bij deze vrouwen. (4)

 8. Dit is zeer belangrijk omdat een teveel aan androgenen de oorzaak is van hormonale onbalans voor veel vrouwen in de reproductieve leeftijd.

 9. Op dit moment heeft meer dan 9 procent van de bevolking in de VS diabetes en het aantal blijft alleen maar stijgen. (5) Het goede nieuws is dat een gezond voedingspatroon, samen met een gezonde algehele levensstijl, een van de beste manieren is om diabetes te voorkomen en te beheersen, vooral type 2. Studies hebben aangetoond dat marjolein een kruid is dat thuishoort in uw anti -diabetesarsenaal en iets dat u zeker moet opnemen in uw diabetesdieetplan.

 10. Specifiek is aangetoond dat commerciële gedroogde variëteiten van dit kruid, samen met Mexicaanse oregano en rozemarijn, fungeren als een superieure remmer van het enzym dat bekend staat als proteïne tyrosinefosfatase 1B (PTP1B). Bovendien waren in de kas geteelde marjolein, Mexicaanse oregano en rozemarijnextracten de beste remmers van dipeptidylpeptidase IV (DPP-IV). Dit is een geweldige bevinding, omdat de vermindering of eliminatie van PTP1B en DPP-IV helpt bij het verbeteren van insulinesignalering en tolerantie. Dus zowel verse als gedroogde marjolein kan het vermogen van het lichaam helpen om de bloedsuikerspiegel goed te beheren. (6)

 11. Marjolein kan een nuttig natuurlijk middel zijn voor mensen met een hoog risico of die lijden aan symptomen van hoge bloeddruk en hartproblemen. Het bevat van nature veel antioxidanten, waardoor het uitstekend is voor het cardiovasculaire systeem en het hele lichaam. Het is ook een effectieve vaatverwijder, wat betekent dat het kan helpen de bloedvaten te verwijden en te ontspannen. Dit vergemakkelijkt de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk.

 12. Van inhalatie van essentiële olie van marjolein is feitelijk aangetoond dat het de activiteit van het sympathische zenuwstelsel verlaagt en het parasympathische zenuwstelsel stimuleert, wat resulteert in vasodilatatie om cardiale belasting te verminderen en de bloeddruk te verlagen. Door simpelweg de etherische olie te ruiken, kunt u uw vecht- of vluchtreactie (sympathisch zenuwstelsel) verminderen en uw "rust- en verteringssysteem" (parasympathisch zenuwstelsel) verhogen, wat de druk op uw hele cardiovasculaire systeem vermindert, en niet te vergeten je hele lichaam! (7)

 13. Dit kruid kan helpen de pijn te verminderen die vaak gepaard gaat met spierpijn of spierkrampen, evenals spanningshoofdpijn. Om deze reden nemen massagetherapeuten vaak de essentiële olie in hun massageolie of lotion op.

Marjoleinvoeding

 1. Marjolein (Origanum majorana) is een overblijvend kruid dat afkomstig is van de bladeren van de plant die behoren tot het geslacht Origanum, dat lid is van de mintfamilie.

 2. Een eetlepel gedroogde marjolein bevat ongeveer: (10)

 3. Gedroogde marjolein is behoorlijk indrukwekkend, maar de nieuwe versie heeft meestal nog hogere niveaus van vitamines en mineralen.

Marjolein versus Oregano

 1. Marjolein (Origanum majorana) is een overblijvend kruid dat afkomstig is van de bladeren van de plant die behoren tot het geslacht Origanum, dat lid is van de mintfamilie.

 2. Een eetlepel gedroogde marjolein bevat ongeveer: (10)

 3. Gedroogde marjolein is behoorlijk indrukwekkend, maar de frisse versie heeft meestal nog hogere niveaus van vitamines en mineralen.

Cook gebruiken met marjolein + recept

 1. Medicinaal gezien kan marjolein worden gekocht en als supplement worden genomen in de vorm van een capsule, vloeibare tinctuur of thee.

 2. De bloemen en bladeren worden vers en gedroogd gebruikt in allerlei culinaire hoogstandjes. Enkele van de meest voorkomende voedingsmiddelen waar het goed bij past, zijn vis, rundvlees, kalfsvlees, lam, kalkoen, kip, groene groenten, wortelen, bloemkool, eieren, champignons en tomaten. Dit kruid geeft ook een gezonde en smakelijke boost aan saladedressings, stoofschotels, soepen en marinades. Het kan ook worden toegediend in azijn en olie.

 3. Als u overweegt om de plant zelf te kweken, is het een geweldig idee. Het is niet alleen relatief eenvoudig om te groeien en te onderhouden, maar het trekt ook honingbijen en bijenpollen aan en draagt ​​bij aan de kwaliteit van uw tuin in het algemeen. Wanneer de plant in de buurt van brandnetel wordt gekweekt, zou de etherische olie nog sterker zijn. (11)

 4. Wilt u een eiwitrijk ontbijtidee proberen dat dit kruid bevat? Dit Turkije-ontbijtworstrecept is niet alleen super lekker en gezond, maar houdt ook je energie vast tot het tijd is voor de lunch. Marjolein is een must voor dit recept, niet alleen voor de smaakfactor, maar nog belangrijker voor de geweldige gezondheidsvoordelen.

 5. De oude Grieken noemden de marjolein 'vreugde van de berg' en gebruikten deze gewoonlijk om kransen en slingers te maken voor zowel bruiloften als begrafenissen. In het oude Egypte werd het medicinaal gebruikt voor genezing en desinfectie. Het werd ook gebruikt voor het bewaren van voedsel.

 6. Tijdens de Middeleeuwen gebruikten Europese vrouwen het kruid in neusbloemen (een klein bloemboeket, meestal als cadeau gegeven). Zoete marjolein was ook een populair culinair kruid in Europa in de middeleeuwen toen het werd gebruikt in cakes, puddingen en pap.

 7. In Spanje en Italië dateert het culinaire gebruik uit de 13e eeuw. Tijdens de Renaissance (1300-1600) werd het kruid meestal gebruikt om eieren, rijst, vlees en vis op smaak te brengen. In de 16e eeuw werd het vaak vers gebruikt als saladekruid.

 8. Eeuwenlang zijn zowel marjolein als oregano gebruikt om thee te maken. Vóór de introductie van hop was wilde marjolein, eigenlijk oregano, een ingrediënt in bier en bier.

 9. Dit kruid is veilig in gewone voedselhoeveelheden en waarschijnlijk veilig voor de meerderheid van de volwassenen wanneer het gedurende korte tijd via de mond in medicinale hoeveelheden wordt ingenomen.

 10. Marjolein is langdurig op medicinale wijze mogelijk onveilig. Er zijn aanwijzingen dat het kanker zou kunnen veroorzaken als het te lang wordt gebruikt. Het wordt afgeraden om verse marjolein op uw huid of oog aan te brengen, omdat dit irritatie kan veroorzaken.

 11. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunt u het beste marjolein houden in hoeveelheden voedsel. Kinderen moeten het ook alleen in hoeveelheden eten hebben. Als u allergisch bent voor oregano, basilicum, lavendel, munt of een ander lid van de Lamiacea-plantenfamilie, dan kunt u ook allergisch zijn voor marjolein.

 12. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de gezondheid, inclusief maar niet beperkt tot het volgende, neem dan contact op met uw arts voordat u medicinale hoeveelheden van dit kruid gebruikt:

 13. U moet ook stoppen met medicinaal gebruik ten minste twee weken voorafgaand aan elke vorm van chirurgie.

 14. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407