Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maten serveren voor brood

Het onderzoek

 1. Bewerkte witte broden, gebakken producten gemaakt met boter en grote bloemtortilla's zijn broodproducten uit de korrelgroep die snel calorieën aan uw dieet toevoegen, zonder u veel vezels of voedingsstoffen te geven. Volkorenbroden bieden daarentegen vezels en andere voedingsstoffen die uw gezondheid ten goede komen. Hoewel je zeker elke dag een portie brood kunt eten, moet je er rekening mee houden dat niet alle broodproducten dezelfde grootte hebben.

Broodporties

 1. Over het algemeen is een portie brood van 1 ounce gelijk aan één snee, volgens de ChooseMyPlate.gov van de USDA. Maar sommige broodgerelateerde producten of broodalternatieven worden een beetje anders gemeten. Een Engelse muffin is bijvoorbeeld eigenlijk twee porties - elke helft is een portie van 1 ons. Een van die grote bagels, zoals degene die je in veel coffeeshops vindt, is vier equivalent van 1 ounce. Een portie is een vierde van een grote bagel of een mini-bagel. Als u de voorkeur geeft aan koekjes, is één portie een klein koekje met een diameter van 2 inch.

Tortilla-porties

 1. Als u meestal wraps bestelt, krijgt u mogelijk meer porties van de granengroep dan u zich misschien realiseert. Een 12-inch tortilla's is gelijk aan vier 1-ounce porties van de graangroep. Maak je wrap thuis en gebruik in plaats daarvan een kleine tortilla. Een portie van 1 ounce komt overeen met een tortilla van 6 inch.

Gerelateerde voedingsmiddelen

 1. Andere broodproducten, zoals pannenkoeken en muffins, passen ook in de korrelgroep. Meet de portiegrootte van deze producten zorgvuldig, want sommige bevatten veel vet en calorieën. Maak volkoren pannenkoeken gegarneerd met vers fruit als vezelrijk ontbijtalternatief voor toast. Een portie is twee pannenkoeken met een diameter van 3 inch. Een portie van 1 ounce maïsbrood is slechts 2 1/2 inch bij 1 1/4 inch en 1 1/4 inch hoog. Een muffin met een diameter van 2 1/2 inch is een ander gebakken goed dat gelijk is aan 1 ons. Maar als je een grotere muffin met een diameter van 3 1/2 inch hebt, krijg je drie equivalenten van 1 keer uit dezelfde voedselgroep.

Dagelijkse broodtoelage

 1. De hoeveelheid brood die u in uw dagelijkse voeding kunt krijgen, is afhankelijk van uw geslacht en hoeveel andere graanproducten u eet. Als vrouw kun je dagelijks drie 1-ounce equivalenten uit de graangroep krijgen. Maar als je een man bent, mag je drie tot vier equivalenten van 1 ounce. Een sandwich met twee sneetjes brood, bijvoorbeeld, neemt twee equivalenten van 1 ons of meer dan de helft van uw dagelijkse toewijzing in beslag, afhankelijk van uw geslacht. Als je een half kopje gekookte havermout, rijst, pasta of een ander portie van 1 ons van de granengroep hebt, kun je de aanbeveling snel doornemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407