Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mayo Clinic koolsoepdieet

Waarschuwing

 1. Het koolsoepdieet van de Mayo Clinic - dat helemaal geen verband houdt met de werkelijke Mayo Clinic - is een rage dieet dat belooft dat je in korte tijd veel gewicht zult verliezen van tijd. Zoals vele rage-diëten, past deze bij verschillende andere aliassen, waaronder het Sacred Heart Hospital-dieet, het Dolly Parton-dieet en het Militaire Koolsoepdieet. Niemand weet wie het dieet is ontstaan, dat elke 10 tot 15 jaar met een nieuwe naam opduikt, meldt Diets.com. Zoals elk caloriearm dieet, kan dit dieet u helpen op korte termijn af te vallen.

Beschrijving

 1. U wordt verondersteld het kooldieet gedurende zeven dagen te volgen, gedurende welke tijd u als maaltijd uw koolsoep blijft, die ook bouillon, Franse uiensoepmix, tomaten en een paar bevat andere groenten. Je mag elke dag zoveel soep gebruiken als je wilt. Recepten voor de soep variëren, afhankelijk van de versie van het dieet. De eerste dagen staat soep en al het fruit dat je kunt eten, behalve bananen. De tweede dag staan ​​alle groenten toe die je kunt eten, inclusief een gepofte aardappel en geen fruit. Dag drie staat zowel fruit als groenten toe, maar geen aardappel. Dag vier biedt plaats aan maximaal acht bananen en alle magere melk die je kunt drinken. Dag vijf staat 10 tot 20 oz toe. van vlees en tomaten en dag zes staat vlees en groenten toe. Dag zeven staat bruine rijst en groenten plus onbeperkt ongezoet fruitsap toe.

Voordelen

 1. Omdat het dieet slechts zeven dagen duurt, zal het waarschijnlijk geen voedingstekorten veroorzaken. Het bevat fruit op vele dagen en groenten elke dag, hetzij in de soep of afzonderlijk. Sommige versies raden ook aan om elke dag acht glazen water te drinken. Je kunt de hele dag onbeperkte hoeveelheden soep eten, wat je verlangen om voedsel te eten dat niet op het dieet staat, kan verminderen.

Nadelen

 1. Dit dieet bevat veel kool, bekend om zijn neiging om darmgas te produceren. Het is misschien het beste om dit dieet te doen in een week waarin je niet al te veel sociale contacten hebt. De soep bevat ook verschillende voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte, waaronder de bouillonblokjes en de Franse uiensoepmix. Als u een natriumarm dieet volgt, probeer dit dieet dan niet zonder toestemming van uw arts. Op de meeste dagen bevat het dieet ook weinig calorieën en eiwitten en zeer weinig vet, wat een noodzakelijk onderdeel is van elk dieet. Het gebrek aan calorieën, eiwitten en vet kan duizeligheid, zwakte en vermoeidheid veroorzaken.

Overwegingen

 1. Het kooldieet is niet het ergste rage-dieet om te volgen, omdat het fruit en groenten bevat en geen bewerkte voedingsmiddelen bevat. Het volgen van meer dan een week per keer kan echter voedingstekorten verergeren, stelt voedingswetenschapper Elaine Turner van de Universiteit van Florida. Mensen met diabetes kunnen bijvoorbeeld volgens Turner mogelijk geen stabiele bloedsuikers handhaven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407