Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mayonaise en diabetes

Overwegingen

 1. Als u diabetes hebt, is het niet altijd eenvoudig om het juiste voedsel te kiezen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Misschien heb je al veel veranderingen in je dieet aangebracht en vraag je je nu af of je ook andere voedingsmiddelen, zoals mayonaise, moet elimineren om je bloedsuikerspiegel te optimaliseren. Mayonaise wordt vaak gebruikt als een spread op sandwiches, om salades te bereiden of als basis voor dips.

Mayonaise en diabetes

 1. Mayonaise valt in de categorie vetten en oliën en bevat bijna geen koolhydraten; 1 eetl. van reguliere mayonaise bevat 103 calorieën en 11,7 g vet, maar geen eiwitten of koolhydraten, volgens de USDA National Nutrient Database. Omdat alleen koolhydraten direct uw bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden na een maaltijd, verhoogt regelmatige mayonaise uw bloedsuikerspiegel niet en verstoort daarom uw diabetescontrole niet. Het voedsel waarmee u uw mayonaise eet, zoals aardappelsalade, een sandwich of friet, kan echter zeker uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden.

Mayonaise met minder calorieën

 1. Sommige mayonaises met minder calorieën, vetarm of vetvrij worden vervaardigd om hun vetgehalte te verlagen, maar om het gebrek aan smaak te compenseren, worden vaak kleine hoeveelheden suiker toegevoegd. Bijvoorbeeld 1 eetl. mayonaise met minder calorieën bevat 49 calorieën, 4,9 g vet en 1 g koolhydraten. In dezelfde portie krijg je de helft van de calorieën en het vet, maar met koolhydraten toegevoegd. Het lijkt misschien niet veel, maar veel mensen die vetarme of lichte producten gebruiken, gebruiken er uiteindelijk meer. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld tot 4 el gebruiken. in hun sandwiches of salade, wat neerkomt op 4 g koolhydraten, genoeg om op te nemen in de koolhydraten tellen voor diabetici.

Vetten

 1. De soorten vetten in mayonaises variëren afhankelijk van het type olie dat wordt gebruikt. De meeste mayonaises worden gemaakt met sojaolie, die rijk is aan meervoudig onverzadigde vetten. Idealiter zouden enkelvoudig onverzadigde vetten in grotere hoeveelheden moeten worden geconsumeerd in vergelijking met meervoudig onverzadigde vetten, en het kiezen van een mayo met olijfolie kan een betere optie zijn. Kijk op het etiket om te zien welke olie is gebruikt en bekijk de tabel met voedingsfeiten om te controleren of deze meer enkelvoudig onverzadigde vetten bevat dan meervoudig onverzadigde vetten.

Maak je eigen mayonaise

 1. Je eigen mayonaise maken is een goede manier om toegevoegde suiker en kunstmatige ingrediënten te voorkomen en de flexibiliteit te hebben om je eigen olie te kiezen. Hoewel het in het begin misschien intimiderend is, is het eenvoudiger dan je zou denken. Begin met het kloppen van 1 tot 2 eidooiers en giet langzaam 3/4 kop olie om het te emulgeren terwijl je giet, constant kloppend. Gebruik geen extra vierge olijfolie, omdat de smaak te sterk is, maar je kunt 1 kopje gewone olijfolie of combinaties van olijfolie, avocado-olie, macadamia-olie en koolzaadolie gebruiken. Breng op smaak met Dijon-mosterd, citroensap en zout en peper. Je zelfgemaakte mayo blijft ongeveer een week in de koelkast.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407