Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mediterrane en Aziatische diëten

Aziatische peren kiezen

 1. Mediterrane en Aziatische keukens zijn misschien wel twee van 's werelds bekendste - zowel gewaardeerd om hun onderscheidende smaken als hun gezonde ingrediënten. Als je eenmaal deze diëten en de filosofieën erachter begrijpt, is het gemakkelijk om een ​​schuldvrije smaak en schil aan je eigen eetplan toe te voegen door componenten van elk op te nemen.

Aziatische dieetcomponenten

 1. De Aziatische keuken varieert sterk in Azië. Het Indiase dieet is grotendeels vegetarisch en bevat groenten en fruit; zuivelproducten, zoals yoghurt en boter; peulvruchten zoals kikkererwten en linzen; rices; platte broden gemaakt van volle granen of bonenmeel; en een verscheidenheid aan noten en zaden. Diëten in Oost-Azië - waaronder China, Japan, Korea en Thailand - bevatten gestoomde, gebakken of rauwe groenten en kleine porties gebakken, gegrild of gefrituurd vlees, zeevruchten, eieren en tofu. Maaltijden bevatten meestal rijst of noedels in plaats van brood.

Mediterrane dieetcomponenten

 1. Het Middellandse-Zeegebied omvat delen van Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk en Albanië. Het mediterrane dieet bevat over het algemeen pasta, rijst en volkoren brood; groenten zoals tomaten, courgette, olijven, aubergine en pompoen; fruit zoals granaatappels, druiven, citrus en vijgen; noten en zaden; en wijn. Vis is het meest gegeten eiwit, gevolgd door gevogelte en eieren. Rundvlees wordt meestal maar een paar keer per maand gegeten.

Verschillen

 1. In Azië dient voedsel vaak als voeding en als medicijn. Aziatische diëten hebben de neiging zich te concentreren op een evenwicht tussen zoute, zoete, zure en kruidige smaken, evenals knapperige en zachte texturen. Aziaten hebben de voorkeur voor sterke smaken en gebruiken rijke sauzen en doordrenkte oliën om hun voedsel te kleden. [! 35917 => 1140 = 4!

Gelijkenissen

 1. Zowel Aziatische als mediterrane diëten zijn voornamelijk gebaseerd op verse, minimaal verwerkte ingrediënten. Beide moedigen grote porties groenten en fruit en kleinere porties eiwitten aan, en beide bevatten gewoonlijk vis en andere soorten zeevruchten als een belangrijke eiwitbron. Bovendien nemen beide culturen maaltijden serieus en hechten ze veel belang aan het koken en delen van maaltijden met familie en vrienden.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Omdat ze rijk zijn aan volle granen, kleurrijke groenten, magere eiwitten en hartvriendelijke, antioxidantrijke vetten - zoals olijf- en plantaardige oliën, noten en vette vis - zowel Aziatische als Mediterraan zijn goede keuzes voor een gezond dieet. Mayoclinic.com merkt op dat een recente analyse van 1,5 miljoen gezonde volwassenen een verband aantoonde tussen een mediterraan dieet en een verminderd risico op hart- en vaatziekten, kanker, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Volgens de Universiteit van Californië in San Francisco hebben Aziatische populaties bovendien significant lagere chronische ziekten en sterftecijfers voor kanker, mogelijk grotendeels te wijten aan voeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407